Elitloppssöndagen är här. Idag ska vi njuta av underbar sport och vi ska även kora en vinnare av Elitloppet 2021. Detta är en dag som betyder mycket för oss travälskare och även om V75 omgången i sig ser favorit betonad ut så gör vi såklart ett försök att spetsa till den något.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. Jag kommer rama in omgången med att spika 8 Odd Herakles i den första avdelningen och 4 Sister Sledge i den sjunde och avslutande avdelningen.

V75 Tips Solvalla Söndag 30/5
V75-1 8 Odd Herakles
V75-2 1,2,3,4,8
V75-3 1,2,3,4,5,6,7,8
V75-4 4,5,6,7,9,10
V75-5 1,4
V75-6 1,3,4,6,10
V75-7 4 Sister Sledge

2400 rader x 0,50 = 1200 kr

DD Tips Solvalla Söndag 30/5
DD1:1,3,4,6,10
DD2: 4 Sister Sledge

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
Elitkampen inleder V75 omgången och jag kommer gå och spika bästa hästen direkt.

8 Odd Herakles, en kallblodsstjärna som för två starter sedan fick sin otroliga segersvit på 20 raka segrar bruten när man fick se sig besegrad av Månlykke A.M. Men tyvärr kan inte Månlykke A.M. vara med i Elitkampen i år och därför känns Odd Herakles som en självklar vinnare i loppet. I den senaste starten fick man revansch när man kunde lämna Tangen Haap över upploppet och bli ensam på målfotot. Formen är på topp och i min bok är det bara Månlykke A.M. som kan mäta sig med Odd Herakles för dagen och därför känns det givet att inleda V75 med att spika den enda av de två som medverkar i loppet.

Motbud
6 Lome Brage är en rutinerad häst som numera är fjorton år och fortfarande hör hemma i dessa typer av lopp. Formen är bra och man kommer till dagens start med två raka segrar. Han är även kvick iväg från start och skulle kunna välja att svara ut min spik men väljer man att göra det är frågan om man kommer i mål tillsut. Oavsett är detta ett givet streck på kupongen om man väljer att gardera.

4 Tangen Haap vet hur det känns att vinna Elitkampen, man gjorde nämligen det för två år sedan. Nu har man återigen prickat formen till detta loppet. I den senaste starten stog man för en väldigt bra insats trots att man fick nöja sig med andraplatsen. Väljer man att gardera loppet ska man inte nonchalera denna tolvåring.

Min Vinnare: 8 Odd Herakles
Spets efter 500m: 6 Lome Brage
Skrällen: 4 Tangen Haap
Ranking: A 8 B 6,4,5,10,2 C 9,3,1,7

V75-2 1609m auto
Elitloppet Försök 1 - och säga vad man vill, men vilka otroligt jämna och öppna försök vi står med på förhand. Vart man än vrider och vänder sig i olika tidningar och Podcasts så har alla olika “takes” på loppet och spetsstriden i båda försöken vågar man knappt gå in på för att bena ut. Jag kommer plocka med 13 av av Elitloppets 16 hästar på min V75 kupong. När det gäller V75 spelet är det viktigt att ha i åtanke att värdera varje lopp för sig och inte blanda in vem man tror kommer vinna själva Elitloppet. I den första avdelningen väljer jag fem ekipage.

4 Aetos Kronos håller jag högt i första försöket. Detta är en femåring som alltid har tillhört de bästa hästarna i kullen och som är med och gör upp i den yttersta eliten. Han kan öppna bra och tror man kommer kunna få en bra position i detta Försöket trots att man har den mycket startsnabba 3 Milliondollarrhyme invändigt om sig. Jag är inne på att denna tar sig till ledningen och sen är frågan vilken taktik man väljer med Milliondollarrhyme. Oavsett är känslan att Aetos Kronos sitter bra på det och med 2 Moni Viking från bricka två lär han sända fram tidigt för att hålla uppe tempot vilket gör att jag framhåller Aetos Kronos, som kommer kunna stå för en mycket rapp avslitning. Det finns även med i leken att Milliondollarrhyme släpper ledningen och då kan Aetos Kronos vara den som får överta. Givet streck på V75.

3 Milliondollarrhyme är väldigt startsnabb och från stallet låter Fredrik B Larsson väldigt nöjd med sin häst som menar på att han är bättre nu än vid fjolåret när man också deltog i Elitloppet. Att man tar sig förbi invändiga hästar känns givet men väljer man att köra i ledningen? Vågar man ens släppa och då riskera att bli fast och inte få en plats i finalen. Känslan när man hör att tränaren Fredrik är så nöjd med sin häst så kommer man inte lägga en finalplats i ödet på att välja positionen rygg ledaren. Så från ledningen i försöket är segerchansen hög, även om jag inte är inne på att man har lika stor chans i en eventuell Final.

8 Don Fanucci Zet måste jag ha med på V75 även om jag är medveten om att Örjan Kihlström inte är känd för att vinna sina försök i dessa typer av lopp. Men detta är min favorit till slutsegern av Elitloppet och med så många startsnabba hästar i loppet så är inte utgångsläget lika illavarslande som för exempelvis en annan konkurrent i Elitloppet vid namn Very Kronos, som har spår åtta i sitt försök. När man bara är streckad på 15% så är såklart spelvärdet på just V75 högt. Kan man bara hitta ner i en någorlunda bra position kommer man i högsta grad blanda sig in i loppets segerstrid.

1 Vivid Wise As känns lite som fågel eller fisk härifrån. Jag är inne på mer fisk ifrån detta utgångsläget men samtidigt är detta en häst jag inte vågar lämna utanför systemet då jag garderar så mycket. Detta är en individ som är härdad i tuffa sammanhang nere i Frankrike. Blir inte innerspåret en fälla är man med och utmanar om segern, men det finns även risk att man hamnar för långt bak i detta försök.

2 Moni Viking har fått ett perfekt utgångsläge och från stallet meddelar man att det inte finns något att anmärka på, på förhand. Man kommer inte kunna vara med och utmana om ledningen men känslan är att Björn Goop tidigt kommer söka sig framåt i loppet. Även om man troligtvis kommer behöva göra en hel del jobb själv så är man ett givet segerbud.

Min Vinnare: 4 Aetos Kronos
Spets efter 500m 3 Milliondollarrhyme
Skrällen:
Ranking: A 4,3,8,2,1 B 7 C 6,5

V75-3 1609m auto
Elitloppet Försök 2 - Ett omöjligt lopp på förhand att sia om hur det kommer utveckla sig på förhand. Det kryllar av startsnabba hästar och frågan är vem som vill ha rygg på vem. Jag väljer att strecka samtliga på V75 och bara njuta av loppet.

3 Seismic Wave är en häst jag framhåller tidigt i försöket. Man kommer från en riktigt bra prestation, när man stod för en mycket vass avslutnting långt nere i kön. Klockan stannade på 07,5 sista 700m och gick i mål som tvåa bakom Heavy Sound. Ikväll har man ett bra utgångsläge och jag är inne på att flera konkurrenter skulle kunna nöja sig med ryggen på Seismic Wave under försöket. Skulle man komma till ledningen är mycket vunnet och segerchansen i försöket är högt. Förstahäst.

1 Cokstile är titelförsvarare av Elitloppet nu när Propulsion diskvalificerats i efterhand. Att kapaciteten finns råder det inget tvivel om. I den senaste starten stod man för en bra insats, då gick man utvändigt om ledaren trots att det var årsdebut. Nu med lopp i kroppen bör formen även vara förbättrad. Man kommer ladda iväg vad som går från start och skulle man kunna hålla upp ledningen blir man segerfarlig i detta försök till Elitloppet. Givet streck på V75 till 14%.

8 Very Kronos vet ni som följer tipsen här på Rekartochklart att jag ofta håller högt. I den senaste starten var man två bakom Delia du Pommereeux i Paralympiatravet. Man avslutade sista 8700m på 07,5. Ikväll är spåret en utmaning och framförallt ligger fokus på att kvala in till Finalen. Men med ett bättre spår hade man blivit hårt streckad på V75 och nu till endast 15% tycker jag spelvärdet finns trots bricka åtta mot tuffast tänkbara motstånd.

Skrällen på V75 är 4 Gelati Cut. I den senaste starten öppnade man ruskigt bra och hade, trots en tuff inledning på loppet, en polett sparad tillslut. Från bricka fyra kommer man kunna få ett bra lopp och jag skulle inte bli förvånad om man flyger fram över upploppet i försöket. Nu slipper man också förhoppningsvis en tryckare mitt under loppet. Intressant till 6%.

Min Vinnare: 3 Seismic Wave
Spets efter 500m: 3 Seismic Wave
Skrällen: 4 Gelati Cut
Ranking: A 3 B 1,8,4,2,6,5,7

V75-4 1640m auto
6 Amornero Roc är stor favorit på V75 och har imponerat stort i två raka segrar på svensk mark. För två starter sedan visade man startsnabbhet när man höll ut en sådan kvick häst som Golden Guard första biten. När man väl satt i ledningen vann man enkelt trots tufft tempo. I den senaste starten fick man en tuff inledning på loppet i tredjespår för att sen komma till dödens och tillslut efter 700m pressa sig till ledningen. Från bricka sex kommer man ladda iväg vad som går för att försöka nå ledningen återigen. Oavsett om man kommer dit eller inte är segerchansen hög. Men till över 60% känns det inte som en häst man kan gå på fullt ut ändå. Given förstahäst, men jag kommer gardera på V75.

4 Dark Roadster känns tidig i loppet bakom favoriten, detta är en individ som gillar kort distans och som fått bra förutsättningar med bricka fyra. Man är kvick iväg från start och skulle kunna utmana Amornero Roc om ledningen. Kommer man dit hoppas jag man vill köra där. I den senaste starten vann man på säkert sätt via 09.8 sista 700m. Givet streck vid gardering.

5 The Bald Eagle har formen på topp och även om man aldrig tidigare segrat över kort distans måste man räknas tidigt vid gardering. I den senaste starten gick man hela sista varvet ute i tredjespår men kunde ändå koppla segergreppet in på upploppet. Han gynnas om det blir högt tempo på loppet och streckas på systemet.

Min Vinnare: 6 Amornero Roc
Spets efter 500m: 6 Amornero Roc / 4 Dark Roadster
Skrällen: 4 Dark Roadster
Ranking: A 6 B 4,5,10,9,7 C 1,8,2,3,12,11

V75-5 1640m auto
Väljer att ta ställning och låsa detta lopp på två hästar.

4 Fifty Cent Piece blev drottningen i kullen genom att segra i i Drottnings Silvias Pokal i den senaste starten. Hon imponerade den dagen när hon först fick köra ordentligt i 450m för att komma till ledningen, och när hon väl lyckats med det kunde hon gå undan säkert till seger via 1.10 sista 800m. Formen är på topp och hon är kvick iväg från start. Att det idag är kort distans ses heller inte som någon nackdel då denna fyraåring tävlat framgångsrikt i USA tidigare. Lyckas man ta sig förbi främsta motbudet 1 Balsamine Font från start är mycket vunnet. Men Fifty Cent Piece är heller inte beroende av ledningen för att vinna loppet. Förstahäst.

1 Balsamine Font gjorde comeback i den senaste starten och genomförde den starten på bästa sätt. Hon vann mycket enkelt från ledningen och intrycket var mersmakande. Med det loppet i kroppen bör man därför gått framåt en hel del formmässigt till dagens start. Balsamine Font har tidigare visat att hon besitter en rykande avslutning och även om hon inte visat samma startsnabbhet ännu tror jag hon kommer kunna lägga iväg från start idag. Men det blir tufft att ta emot 4 Fifty Cent Piece den första biten och frågan är om det är i spetskörningen Björn Goop som sitter i vagnen vill bränna krutet bakom sin häst? Det är anmält barfota runt om vilket är spännande och oavsett taktik ska hon räknas tidigt i segerstriden.

Vill man ha ytterligare streck är 10 Beautiful Colibri tidig. Detta är en Fransk häst som visat bra fartresurser hemma i Frankrike. Bakspår idag är såklart inte optimalt men skulle det bli uppskruvat tempo på loppet så gynnar det Beautiful Colibri. Det blir amerikansk vagn till dagens start vilket är intressant då man inte kunnat köra Beautiful Colibri med det tidigare eftersom det ej är tillåtet i Frankrike. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 4 Fifty Cent Piece
Spets efter 500m: 4 Fifty Cent Piece / 1 Balsamine Font
Skrällen: 10 Beautiful Colibri
Ranking: A 4,1 B 10,3,7,2,9 C 5,6,8

V75-6 1640m auto
Ett öppet lopp som innehåller flera fina ekipage.

3 Bill´s Man är en häst man måste gilla. Han är kvick iväg från start och har idag fått ett intressant utgångsläge. I den senaste starten gick man i mål med gott om krafter sparade när man satt i rygg på ledaren i ett lopp som innehöll Heavy Sound och Seismic Wave. Finns med i tänket att man kan komma till ledningen men oavsett är man garanterad ett fint lopp och är den i loppet med högst segerchans enligt mig.

10 Zaccaria Bar är ett givet segerbud trots sitt bakspår över kort distans. I den senaste starten visade man verkligen att man kan flytta på sig sista biten, man stod nämligen för en rykande avslutning bakom Cyber Lane i Copenhagen Cup. Avslutningen räckte till en fin andraplats. Med flera startsnabba i dagens lopp så kan tempot bli uppskruvat vilket skulle gynna Zaccaria Bar som kommer bli tuff att stå emot över upploppet. Alessandro Gocciadoro som både tränar och kör kommer inte ge sig på förhand här och till endast 14% är ekipaget spelvärt.

4 Disco Volante är lite svår att hantera i detta lopp. Han är kvick iväg från start och när han tävlar som bäst finns både kunnande och kapacitet för att vara ett givet segerbud i loppet. Men han har dock blivit känd för att inte prestera som bäst under den varmare årstiden och som vädret är för dagen vågar jag inte helt lita på honom. Men han kan ändå bli en faktor i loppet om man väljer att trycka av vad som går från start.

Skrällen i loppet är 1 Night Brodde som ska tävla barfota runt om för första gången ikväll vilket är intressant. Kan öppna bra från start och oavsett kommer man få ett fint lopp. Men från ledningen har man tio segrar på fjorton försök och skulle man lyckas hålla upp innerspåret kommer det bli extra spännande. Streckas.

Min Vinnare: 3 Bill´s Man
Spets efter 500m: 3 Bill´s Man / 4 Disco Volante / 1 Night Brodde
Skrällen: 4 Dark Roadster
Ranking: A 3,10 B 4,1,6,9,1 C 7,2,5

V75-7 1640m auto
Fyraåringseliten med 500.000kr i förstapris avslutar V75 omgången och jag kommer spika 4 Sister Sledge. Detta är en tjej som inte kom med i Fyraåringseliten för ston och får nu istället gå ut och möta killarna. Det låter på tränaren Daniel Redén som att detta ska vara något extra. Man har två raka segrar i år på kontot. Idag är det kort distans vilket ska ses som en fördel och dessut har man fått ett bra utgångsläge. Hon är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Har även läst i en intervju att Örjan Kihlström som sitter i vagnen hyllar Sister Sledge. På en snabb Solvalla bana kommer hon inte bli lätt att plocka ner från ledningen. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
10 Bepi Bi har fått ett tufft utgångsläge och kommer med en galopp på kontot ifrån den senaste starten. Det var första starten för året och enligt stallet berodde galoppen på att hästen var övertaggad. Detta är en fyraåring som visade under förra året att han tillhör de bästa kapacitetsmässigt i loppet. Han är stark, allround och kommer vara en utmanare till segern trots sitt bakspår. Givet streck vid gardering.

6 Chestnut Hill är en spännande individ. Han har nu gjort två starter på svensk mark. I debuten glänste man i ryggen bakom Milliondollarrhyme. Men i den senaste starten blev det tidig galopp och det är frågetecken kring formen. Chestnut Hill har tidigare imponerat i USA och slagit min spik där. Det är även anmält barfota runt om till dagens start vilket är spännande. Lever Chestnut Hill upp till sin fulla förmåga idag är man med och utmanar.

Nämner även 8 Rome Pays Off som fått ett tufft utgångsläge. I den senaste starten mötte man min spik Sister Sledge och fick då se sig besegrad. För två starter sedan var man ute i Kungapokalens Final och blev tvåa. Kapaciteten är hög och med fem raka andraplatser på kontot har man snart gjort sig förtjänt av en fullträff. Utgångsläget sätter dock ner chanserna idag.

Min Vinnare: 4 Sister Sledge
Spets efter 500m: 4 Sister Sledge
Skrällen: 6 Chestnut Hill / 8 Rome Pays Off
Ranking: A 4 B 10,6,8,5,2,3 C 1,9,7

Lycka till med spelet och njut av sporten
Oliver Bergman