Lördagens V75-finaler arrangeras av Solvalla. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 2 Demon Ima i andra avdelningen och 2 Nouba Mom i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Solvalla Lördag 6/2
V75-1 3,4,5,6
V75-2 2 Demon Ima
V75-3 1,2,3,4,5,9,10
V75-4 2 Nouba Mom
V75-5 1,2,4,6,9
V75-6 1,5,6,7,11
V75-7 1,2,4,10

2800 rader x 0,50 = 1400 kr

DD Tips Solvalla Lördag 6/2
DD1: 1,6,11
DD2: 4,10

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
5 Ultra Bright är ett härdat sto som besitter hög kapacitet. Hon har varit ute och tävlat flertalet gånger mot de bästa tjejerna i landet. Idag ser uppgiften passande ut på förhand. Man har startat från dubbla tillägg i de två senaste starterna och stått för starka avslutningar. Nu är man med direkt från ett passande utgångsläge. Hon är min tidiga ledare av loppet och från den positionen trivs man bra. Förstahäst i min bok och skulle kunna vara en kompletterande spik för den som gör mindre system.

3 Zeta Kronos är lite svår att räkna på då hon presterat lite ojämnt på slutet, men kapacitetsmässigt duger man gott i klassen. Zeta Kronos var mycket bra under uppesittarkvällen före jul, då spikade jag henne och hon satte nosen först från ledningen. I den senaste starten fick man en perfekt resa i andra ytter och visst att avslutningen gick snabbt, men jag hade förväntat mig lite mer av henne. Idag har man fått ett bra utgångsläge och skulle Zeta Kronos leva upp till sin höga kapacitet är man med och utmanar om segern.

Betalar även för 4 Dixie Brick och 6 Gobi Princess. Den förstnämnda fick en fin smygresa i den senaste starten och passerade mållinjen i fin stil. Med formen på topp är det ingen häst jag vill sitta utan på systemet. 6 Gobi Princess kommer med en färsk seger i bagaget til dagens start. Då man man på bra sätt från ledningen. Hittar kusken Rikard N Skoglund ner i en vettig position härifrån kommer man kunna avsluta snabbt sista halvvarvet.

Min Vinnare: 5 Ultra Bright
Spets efter 500m: 5 Ultra Bright
Skrällen: 4 Dixie Brick
Ranking: A 5 B 3,4,6 C 7,8,1,2

V75-2 2140m auto
I denna avdelningen hittar vi dagens första spik 2 Demon Ima. Denna femåring kommer med fyra raka segrar i bagaget till dagens start. I den senaste starten blev det dock delad seger ihop med Mystical Mom. Men prestationen som Demon Ima stod för finns det inga anmärkningar på, banunderlaget var tufft. För två starter sedan stod man för en riktigt topp prestation när man vann på en 13-tid efter att fått lägga flera speeder under loppet. Inför dagens start låter tränaren och kusk Johan Untersteiner fortsatt optimistisk och tycker detta är en bra segerchans. Från perfekt utgångsläge är det ledningen som gäller och därifrån blir det tufft för övriga att plocka ner denna högkapabla femåring. Spik.

Motbud
5 Power Blaster är en fyraåring som jag personligen gillar. Han har verkligen höjt sig sedan den han fick en amerikansk vagn bakom sig. Men med spår utvändigt om min spik blir troligtvis uppgiften för svår att besegra min spik idag. Gjorde det bra i den senaste starten när man vann från ledningen. Har två segrar och en startgalopp på de tre senaste starterna. Formen är på topp och ett givet streck om man garderar min spik.

Vill också nämna 1 Hefner Am som är under fin utveckling och kommer från detta utgångsläge få ett bra lopp. Skulle luckan sen uppenbara sig under upploppet finns en vass pollett att tillgå.

Min Vinnare: 2 Demon Ima
Spets efter 500m: 2 Demon Ima
Skrällen:1 Hefner Am
Ranking: A 2 B 5,1,9,3,4,10 C 6,7,12,11,8
:reklam1:
V75-3 2140m auto
5 Morotai Degato är en sexåring som stått för en fin utvecklingskurva på slutet. Han är kvick från start, presterar bra i ryggar och kan göra endel själv i loppet. Kort och gott är detta en allround häst som inte behöver något speciellt läkningsförlopp för att blanda sig i segerstriden. De tre senaste starterna har slutat med två segrar och en andraplats. För mig är detta hästen med högst segerchans i loppet och blir min förstahäst även om det känns givet att gardera.

Jag håller 2 Romero högt, han galopperade bort massor i den senaste starten men kunde ändå hämta upp den stora markförlusten och placerade sig trea i loppet. Han travade en 13-tid sista 1900m efter galopp. Lyckas man bara ta sig iväg från starten kommer denna sexåring få ett bra lopp i andraspår och är för mig ett givet streck på kupongen.

4 Sweetman är härdad i tuffa sammanhang och besitter en hög högsta nivå. I den senaste starten strulade det endel, men Sweetman gick okej bakom den främre träffen. Man har inte startat på en månad inför dagens start men från tränarhåll har man siktat på detta loppet och jag räknar med att Sweetman är väl förberedd. Man är kvick från start och kommer blanda sig i spets körningen härifrån. Streckas.

Vill även nämna 10 Axel Ruda som bara blir bättre och bättre och står för gedigna prestationer varje gång. I den senaste starten vann man från ledningen och höll undan före Morotai Degato. Idag ser upplägget annorlunda ut, men med många startsnabba med bra spår kan det bli en utdragen spetskörning vilket skulle öppna upp för Axel Ruda. Varnar för honom i loppet.

Min Vinnare: 5 Morotai Degato
Spets efter 500m: 3 Daysofourlives/4 Sweetman/5 Morotai Degato
Skrällen:10 Axel Ruda
Ranking: A 5,2 B 4,10,9,1,3,11,12,7 C 6,8

V75-4 2140m volt
Här hittar vi dagens andra spik, jag kommer ta ställning för 2 Nouba Mom. Detta är ett sto som gjort det mesta rätt sedan hon kom till sin tränare Jerry Riordan. Hon kommer till dagens start med tre raka segrar i bagaget. För två starter sedan hade man ett tufft femte spår i volten, men behärskade det utan problem och kunde bärga segern i loppet. Ikväll har man ett andraspår och med tanke på hur man löste startmomentet för två starter sedan är jag inte speciellt orolig inför dagens start. I och med att man tidigt kvalade in till denna finalen har man kunnat sikta hit och jag förväntar mig en väl förberedd Nouba Mom. När det finns mer osäkerhet kring hur främsta motbudet ska hantera startmomentet väljer jag att ta ställning och spika Nouba Mom.

Motbud
9 Alhambra Mail gjorde ett mycket bra lopp i den senaste starten när man fick trava utvändigt om ledaren men kunde ändå avgöra och sätta nosen först via 10,6 sista 800. För två starter sedan gjorde man ett bra lopp och gick i mål på 12,8 över 2160m, men kunde aldrig hota den för dagen bättre Kali Smart. Nu har man fått fyra lopp i kroppen och formen är på topp. Travar man hela loppet är man ett givet segerbud här, men eftersom det finns en viss osäkerhet gällande voltstart så väljer jag att spika emot. Men för den som väljer att gardera är Alhambra Mail ett givet streck.

Vill även nämna 3 Essie Gonzales som gick i mål med sparade krafter i den senaste starten. Skulle skickliga Jorma Kontio som sitter i vagnen hitta till ledningen från start, kommer denna sexåring leda länge.

Nämner även 5 Hillbilly Woodland som är i sitt livs form, och plockar man med flera stycken i denna avdelningen ska man inte nonchalera henne.

Min Vinnare: 2 Nouba Mom
Spets efter 500m: 3 Essie Gonzales
Skrällen:3 Essie Gonzales
Ranking: A 2 B 9,3,5,4,15,12,14,10,6 C 1,7,11,13,8
:reklam2:
V75-5 2140m auto
6 Algot Zonett är en åttaåring med hög kapacitet. Han tränas av Daniel Wäjersten och kommer till dagens start med två raka segrar. I den senaste starten blev det en knapp seger efter ett rejält slutvarv som gick på en liten bit över 1,11. Styrkan är hans främsta vapen och från detta här utgångsläget tror jag vi kommer få se ett tidigt avancemang. Med Örjan Kihlström är detta ekipaget med störst vinstchans i loppet. Blir därför in förstahäst.

9 Night Brodde har ett spännande utgångsläge idag. För två starter sedan gjorde man det bra från ledningen efter att travat första varvet på 11,5, man höll starkt till tredjeplatsen efter den tuffa inledningen. I den senaste starten vann man enkelt från ledningen. Får man smyga med här i kväll kommer Night Brodde ha en rejäl avslutning att tillgå. Givet streck på kupongen.

4 Merritt tränas också av Daniel Wäjersten. Detta är en sjuåring som kommer med toppform till dagens lopp. I den senaste starten avslutade man 09 sista 600m ute i spåren. Till dagens start förstärks man dessutom av Prix d'Amérique vinnaren Björn Goop i vagnen. Från ett bra utgångsläge kommer detta ekipage vilja vara med i seger snacket, och jag håller med.

2 Religious är kvick från start men fick ett tufft lopp i ledningen i den senaste starten, så kan bli så att man väljer att släppa ledningen ikväll. Men oavsett är man garanterad ett fint lopp och till 5% som man är streckad på i nuläget vill jag inte lämna honom utanför systemet. Skräll.

Min Vinnare: 6 Algot Zonett
Spets efter 500m: 2 Religious/6 Algot Zonett
Skrällen: 2 Religious
Ranking: A 6,9,4 B 2,13,10,8 C 7,5,11,12

V75-6 2140m auto
1 Gareth Boko kommer till start med en formkurva som pekar spikrakt uppåt. I den senaste starten passerade man mållinjen i spänstig stil efter haft en del positioner problem läng vägen. Det troliga är att man inte kan hålla upp innerspåret från start men skulle det bara lösa sig och man hittar ut i ett andra spår eller att luckan uppenbarade sig så kommer man bli att räkna med ikväll. Detta blir min förstahäst i loppet även om det är givet att gardera i min bok.

11 Disco Volante kommer också till start med fin form, han har fyra segrar på de sex senaste starterna. Till dagens start blir det dessutom Örjan Kihlström som håller i tömmarna för första gången sedan 2017. Kvällens utgångsläge lämnade en del att önska men men Örjan i vagnen som är mästerlig på att servera sina uppsittningar bra positioner så ska man räknas in tidigt i segerstriden här.

6 Dragster är den troliga ledaren av loppet, han är väldigt kvick från start. I den senaste starten blev man lite pigg i ledningen men höll ändå tappert till en andraplats. Från tränare håll meddelar man att Dragster känts fin i Snabbare intervaller i veckan och man är optimistiska inför dagens start. Kan man hitta ledningen och sen lugna ner sig lite kommer man bli svår för övriga att plocka ner. Tidig på systemet.

Nämner även 7 Nadal Broline som nu har fått fyra lopp i kroppen efter ett tävlingsuppehåll, han bör vara nära toppform för dagen. Utgångsläget innebär en viss vinkel risk men skulle Björn Goop som kör hitta ner i en bra position kommer man vara med långt framme när mållinjen närmar sig.

Min Vinnare: 1 Gareth Boko
Spets efter 500m: 6 Dragster
Skrällen: 7 Nadal Broline
Ranking: A 1,11 B 6,7,5,3,10 C 2,9,4,8,12
:reklam1:
V75-7 2140m auto
4 Gardner Shaw är en femåring man gillar skarpt, i den senaste starten gjorde man det bra som tvåa. Till dagens start ska vi dessutom addera kryddan Örjan Kihlström till ekipaget som nämligen ska köra för första gången. Jag bygger tipset på att 5 Call Me Brodda spetsar initialt för att sen släppa ifrån sig den positionen i ett andra skede och då hoppas jag Örjan är först framme med Gardner Shaw och sitter i ledningen efter en bit. Väl i ledningen kommer sen Gardner Shaw bli svårfångad för övriga konkurrenter. Förstahäst.

Skulle det bli en alldeles för utdragen körning inledningsvis skulle det gynna 10 Global Tailwind. Detta är en åttaåring som förmodligen just nu är i sitt livs form. Han kommer med två raka segrar i bagaget inför dagens start. För två starter vann man dessutom från bakspår över sprinterdistans. Självklart sätter läget ner chanserna något men vid minsta överpace i loppet kommer man blanda sig i segerstriden här. Pass upp.

1 Marschall Match är lite svår att räkna på, i den senaste starten galopperade men oförklarligt med varvet kvar. Dessförinnan hade man två raka segrar på kontot. Ikväll är det första gången Björn Goop ska köra och från ett fint utgångsläge är man garanterad en bra resa och härifrån ska man inte nonchaleras.

Min Vinnare: 4 Gardner Shaw
Spets efter 500m: 4 Gardner Shaw
Skrällen: 10 Global Tailwind
Ranking: A 4,10 B 1,2,3,11,9,8 C 6,12,5,7

Lycka till med spelet

Oliver Bergman