Det är Jackpot på V75 som denna lördagen körs på Umåker i Umeå. Jag spelar med en spik och det i V75-3 där 4 Borups Victory har en mycket bra uppgift. 


V75-Förslag Umåker 11/5

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2640m Volt

7 Facetime Love är en välstammad hingst som började starta ifjol som treåring och tog då tre segrar och två andraplatser på fem starter och visade gott kunnande. Han årsdebuterade i slutet av april och var då klart bra som trea efter att ha fått en tuff resa mestadels utvändigt ledaren och det loppet bör ha fört fram honom rätt så rejält i form. Nu gör han första starten på V75 och det är alltid tufft, men från ett bra utgångsläge så kommer kusken Ulf Ohlsson kunna få iväg fyraåringen bra från start hela vägen till ledningen tror jag och väl i den positionen så blir Facetime Love svår att ta sig förbi för övriga.

9 Cherokee Face är under fin utveckling och har på årets fyra starter tagit två segrar och en andraplats. I senaste starten så gjorde han debut på V75 och avslutade då bra som fyra efter lite trafikproblem och han visade att han hävdar sig väl även i lite tuffare lopp. Han har lottats till ett bakspår den här gången men det är nog rätt så bra för han då han kan vara lite ivrig från start och det bör ändå kunna bli en rätt så vettig position härifrån och det kommer nog att komma en rätt så fin prestation här från Cherokee Face som ska räknas tidigt.


Min Vinnare: 7 Facetime Love 

Spets efter 500m: 7 Facetime Love

Skrällen: 8 Frodo De Castella 

Rankingen: A: 7,9 B: 8,11,4,6,10,3 C: 2,1,12


V75-2 2140m Volt

7 Mellby Lion är en rätt så fin tävlingshäst som på fem starter i år tagit tre segrar och har utvecklats bra. I senaste starten så provade man att kvala in till Drottningspokalen och hon var även rätt så hårt betrodd, men efter en fin resa så hade hon inget att ge till slut och fick ingenting med sig. Nu möter hon kanske ett lite mer enklare motstånd den här gången samtidigt som hon har lottats till ett fint startspår och med siktet inställt på ledningen här från kusken och tränaren Daniel Wäjersten så ska det här vara en rätt så vettig segerchans för Mellby Lion som får förstarösten här.

15 Queen Belina firade stora framgångar som tre och fyraåring då hon sprang in närmare fem miljoner kronor och visade flera gånger om att hon tillhörde kulltoppen. Nu är det första säsongen som äldre häst och hon har på två starter i år tagit en tredjeplats och den kom i senaste starten på Åby förra lördagen då hon avslutade starkt bakom bra hästar och visade rätt så fin form. Nu är det annorlunda förutsättningar med 40 meters tillägg men samtidigt så är motståndet klart enklare emot och om det bara klaffar lite här för Queen Belina så tål hon att göra en hel del grovjobb själv under loppets gång samtidigt som hon har en vass avslutning och detta ser trots tilläggen ut som en bra uppgift.


Min Vinnare: 7 Mellby Lion

Spets efter 500m: 7 Mellby Lion

Skrällen: 1 Edsinette 

Rankingen: A: 7,15 B: 9,1,12,8,4,13,11,10 C: 5,2,6,13,14


V75-3 2140m Auto

4 Borups Victory hade en häftig fjolårssäsong som femåring då han utvecklades fint och sprang in över 2.3 miljoner kronor efter andraplatser både i Jubileumspokalen samt Sundsvall Open Trot. I år har han hunnit med att göra tre starter och kommer närmast från två raka segrar där han senast var bra i Finland då han vann Seinäjoki Race efter en resa mestadels utvändigt ledaren. Stallet har siktat på det här loppet under en tid och därför är man förstås nöjda med utgångsläget som han har lottats till här och han är kvick ut den första biten om man väljer att ladda med honom från start vilket jag tror att kusken och tränaren Daniel Wäjersten gör med Borups Victory den här gången som ska ses med toppchans. Jag spikar!

3 Indy Rock bytte under hösten förra året tränare till Daniel Redèn och har där sett ut att ha tagit ett steg ytterligare. Han har under vintern varit i Frankrike där han på fyra starter fick med sig en andraplats som bäst och han har sett ut att ha tagit det äventyret bra då han var riktigt bra som trea i senaste starten då han var tillbaka på svensk mark. Formmässigt bör han ha gått framåt med det loppet i kroppen och från ett fint utgångsläge här så kommer Indy Rock att få en fin resa på nytt i den främre träffen och han ska absolut räknas tidigt här.


Min Vinnare: 4 Borups Victory 

Spets efter 500m: 4 Borups Victory 

Skrällen: 8 Brother Bill 

Rankingen: A: 4 B: 3,6,8,9,5,7 C: 2,1


V75-4 1640m Auto

2 Grislefaksen G.L. har inlett det här året klart bra med två andraplatser på tre starter och föll med hedern i behåll senast då han efter en snabb öppning höll fint hela vägen in i mål från ledningen. Han bör gå framåt ytterligare i form efter det loppet och står här fint till med ett bra utgångsläge och tioåringen kommer att sitta bra på det här från start och sedan återstår det att se i vilken position. Han är allround och kan vinna det här loppet på flera olika sätt och därför får Grislefaksen G.L. min förstahäst här då segerchansen ska vara bra.

3 B.W.Sture är en hedersherre som nu kommit upp i en ålder av elva år men har i år visat rätt så jämn och fin form. För tre starter sedan i Norge så hakade han på mycket bra till andraplatsen bakom Norges bästa kallblod Tangen Bork och efter det så var han bra som fyra i näst senaste starten för att i senaste starten inte riktigt gilla banan och var då anonym som sexa. Här är förutsättningarna väldigt fina för B.W.Sture sett till distans och startspår och med ett fint löpningsförlopp i den främre träffen så kommer han att leverera en fin insats och ska då räknas mycket tidigt.


Min Vinnare: 2 Grislefaksen G.L. 

Spets efter 500m: 2 Grislefaksen G.L. 

Skrällen: 9 Stallone 

Rankingen: A: 2 B: 3,9,4,11,1,7,6,5 C: 10,12 


V75-5 1640m Auto

5 Jikken har högt kunnande för den klassen han befinner sig i och tog sig under fjolåret både till final i både Kungapokalen samt Derbyt utan att få någonting med sig därifrån. Han gjorde årsdebut mot ett lite enklare sällskap för en månad sedan och vann då enkelt från ledningen efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.09.9. Det loppet kommer att ha fört fram honom rätt så ordentligt till den här starten som på förhand ser intressant ut då känslan är att han kan springa rätt så fort över den korta distansen. Från ett fint utgångsläge så kommer Jikken att få en fin position och då han tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång så kan han vinna det här loppet på flera olika sätt.

1 Heartbeat Thunder hade en väldigt häftig utveckling under fjolåret då det på tretton starter blev fem segrar på tretton starter och 777 tusen kronor intjänat. Han matchades en hel del på V75 och visade att han hävdar sig mer än väl och med två lopp i kroppen i år som gett en seger och en tredjeplats så bör formen vara rätt så bra inför detta. Utgångsläget är fint och till den här starten så finns det planer från stallet på att sätta på ett helstängt huvudlag vilket bör hjälpa honom att öppna än bättre samtidigt som man också tänker sätta på en amerikansk sulky vilket är optimalt. Här kommer Heartbeat Thunder att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan klaffar en aning för han så är han att räkna med.


Min Vinnare: 5 Jikken 

Spets efter 500m: 5 Jikken 

Skrällen: 9 Devils Tongue 

Rankingen: A: 5,1 B: 9,3,7,6,8,2,10 C: 11,4,12 


V75-6 2140m Auto 

5 Mellby Knekt är en talangfull herre som trots sin ålder på fem år endast gjort sju starter i karriären men har på dessa tagit fyra segrar. Han var senast tillbaka på tävlingsbanan efter ett break på tre månader och var då riktigt bra som tvåa på V75 efter att ha galopperat kort efter start för att sedan få en resa en bit bak i kön. Han gick sedan på ute i tredjespår 1100 meter före mål och stod sedan för en rejäl avslutning. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara än bättre och denna gång så är utgångsläget som är mitt bakom startbilen mer passande för Mellby Knekt som normalt sett är travsäker och ska ses med en fin segerchans här.

4 Portofino hade en fin utveckling under fjolåret med fyra segrar på femton starter och över 384 tusen kronor intjänat. Han gjorde årsdebut i början av april efter närmare fem månaders frånvaro och visades då upp i ett bländande skick när han utklassade sitt motstånd och går av det intrycket att döma mot en fin säsong. Han känns efter årsdebuten fortsatt väldigt fin i träningen enligt stallet som har matchat mot det här loppet som även går över en passande lång distans. Utgångsläget är fint och Portofino kan vinna det här loppet på flera olika sätt då han besitter en rejäl styrka och ska med hjälp av den räknas som ett hett segerbud här.


Min Vinnare: 5 Mellby Knekt

Spets efter 500m: 5 Mellby Knekt 

Skrällen: 2 Arpi Broline 

Rankingen: A: 5,4 B: 3,1,2,7,12,11,8 C: 9,6,10


V75-7 2140m Auto

3 Kingslayer Pellini har varit fin i årets fyra starter och ser ut att komma med formen på topp till det här loppet. Han tog i senaste starten årets första seger då han efter en resa i ryggar attackerade via tredjespår 750 meter före mål och kom fram utvändigt ledaren runt slutsvängen och vann sedan mycket enkelt. Här står han ännu bättre till sett till startspåret som han även kan utnyttja då han kan öppna bra den första biten men han går lika bra bakifrån vilket gör att kusken och tränaren Daniel Wäjersten har flera taktiska val att välja mellan. Jag tror på en fin resa här i andraspår i ryggar återigen för femåringen som med sin normalt sett starka avslutning kommer fälla många här och jag tror att Kingslayer Pellini med formen på topp fäller alla till slut.

5 Never Mind’em är en herre med fint kunnande de dagar han får det att stämma fullt ut. Han kom igång med sitt startande på allvar först i fjol som fyraåring då det på tolv starter blev sju pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 611 tusen kronor intjänat. Han tog sig till finalen av Europaderbyt där han fick visa vad han kan då han slutade fyra bakom hästar som Barack Face och Just A Gigolo och gick då faktiskt i mål med lite sparat dessutom. Han gör här årsdebut efter att han inte har startat sedan i slutet av november men ska enligt stallet vara väl förberedd inför detta och gick ett rejält jobb förra veckan. Startspåret passar honom fint då han kan öppna bra den första biten om man väljer att köra från start vilket jag tror att kusken Magnus Djuse gör här och kör till ledningen där han trivs bra och blir svårfångad.


Min Vinnare: 3 Kingslayer Pellini 

Spets efter 500m: 5 Never Mind’em

Skrällen: 4 B.Sacamano 

Rankingen: A: 3,5 B: 2,4,9,11,6,7 C: 12,8,10,1Lycka till!

Christoffer