DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V86 Bergsåker / Solvalla 9/2

DrTrav - 8 Februari 2022 - 23:51

Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Bergsåker. Det ser ut som att det finns ett par starka favoriter på förhand som man kan luta sig emot och jag spelar med tre spikar.
Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Bergsåker & Solvalla 9/2
V86-1 3.5.9
V86-2 2 Strong Vacation
V86-3 3.4.10.12
V86-4 1.2.3.4.6.7.9.10.12
V86-5 3 J.H Mannerheim
V86-6 1.5.6.10.12
V86-7 6 Chestnut Bojje
V86-8 1.3.4.5.6.7.8.9

4320 rader x 0,25kr =1008kr

Dagens Dubbel Bergsåker & Solvalla 9/2
DD-1 6 Chestnut Bojje
DD-2 1.4.6.7

4 rader x 50kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m Auto.
Här tycker jag att tre hästar höjer sig på förhand och jag har väldigt svårt att skilja dom åt och streckar samtliga.

3 Eldorado gjorde comeback senast efter 1,5 års frånvaro och presenterades i ett fint skick i sin nya regi när han vann relativt tryggt efter en passande resa. Han är snabb från start och jag tror att han lyckas hålla ut M.T Montpellier från start och sitter i ledningen. Ledningen är kortaste vägen till mål och han får tipset i loppet men han möter två tuffa motståndare och han har inte alltid varit att lita på tidigare.

5 M.T Montpellier gillar jag verkligen inställningen hos. Även han har haft lite problem med aktionen under karriären men det är en stark och rejäl häst som är oöm för positioner och tål att göra mycket jobb under vägen. Han är ganska kvick iväg från start och jag blir inte överraskad om han tar sig till ledningen, även om mycket talar för att han får göra jobbet utvändigt om ledaren.

9 Correct W.F har man väntat på att det ska lossna för och om han gör om insatsen som han bjöd på vid karriärens första vinst senast blir han att räkna med igen. Det är klart att det var ett enklare sällskap då men han såg fruktansvärt fin ut när han rundade sina konkurrenter och vann med sex längder.

Min Vinnare: 3 Eldorado
Spets efter 500m: 3 Eldorado / 5 MT Montpellier
Skrällen:
Rankingen A:3.5.9 B:2.11.4.8.10 C:1.7.12.6

V86-2 2640m Auto
2 Strong Vacation var favorit även förra veckan inom V86 och den gången satt en mindre rutinerad kusk i Line Marie Andersen upp bakom hästen. Hon fick utstå en hel del kritik för sin styrning när hon lämnade sitt andraspår och sökte sig ner fjärde invändigt och Strong Vacation kom aldrig riktigt in i matchen och galopperade dessutom till slut.
Nu ser förutsättningarna verkligen passande ut med ett framspår bakom bilen och att Örjan Kihlström förstärker är ett stort plus. Motståndet känns ljummet på förhand och jag tror att Örjan Kihlström sitter i ledningen direkt och stannar där hela vägen in i mål.

Motbud
Bakom den stora favoriten är det ett riktigt getingbo men jag väljer att lyfta fram 9 Cash Kid Gwen som en potentiell skräll. Han har hunnit bli 10 år nu och saknar kanske den där riktiga gnistan men han har gått bra varje gång på slutet och håller mycket bra form för dagen.
Han kan förhoppningsvis ta rygg på Strong Vacation i starten och komma igenom bra från sitt bakspår och om han får ett lopp på rulle och kan spara sin speed så länge som möjligt borde en plats kunna vara inom räckhåll åtminstone.

11 Fauntleroy gjorde ett bra lopp över distansen på V75 senast även om han var många längder efter kanonen Piemonte i mål. Favoriten slår han normalt inte men om Strong Vacation skulle komma bort av någon anledning är han tidig.

Min Vinnare: 2 Strong Vacation
Spets efter 500m: 2 Strong Vacation
Skrällen: 9 Cash Kid Gwen
Rankingen A: 2 B:11.5.3.9.18.6.7 C:12.10.4

V86-3 2140m Auto
3 S.T.C.C. Bror är i skrivande stund spelad till 7% och jag tycker han ska ha klart högre segerchans än så. Han är snabb från start och borde ha mycket goda möjligheter att ta sig till ledningen och de värsta konkurrenterna på förhand startar med ett bakspår. Senast förlorade han förvisso från ledningen över kort distans men det var tuffare emot då och endast duktiga Tinder Lars var före honom i mål. Jag tror att han kan få bestämma tempot en bit där framme och hade det inte varit för att det finns ett par starka favoriter i omgången hade det här kunnat vara en fräck chansspik.

10 Moshus Prinsen tog rejäla kliv under slutet av fjolåret och vann tre raka lopp innan han tog klivet in i V75 och fick den raden bruten. Han inledde året på bästa sätt med ytterligare en seger och läget behöver inte vara fel här eftersom han har sin bästa bit tillslut.

12 Perso är en tuff utmanare som har vunnit 9/18 lopp i karriären men faktum är att åtta av dessa segrar är tagna från ledningen och dit lär han knappast komma nu. Han fungerar dock bra bakifrån också och även om statistiken säger att han tävlar som allra bäst i ledningen blir han såklart att räkna med.

4 Höstbo Wille avlutade bra som två bakom Moshus Prinsen näst senast och såg gott gåendes ut senast när han galopperade under angrepp ute i spåren. Nu står han bättre till jämför med Moshus Prinsen och bör vara med långt fram om han sköter sig.

Min Vinnare: 3 S.T.C.C. Bror
Spets efter 500m: 3 S.T.C.C. Bror
Skrällen: 4 Höstbo Wille
Rankingen A:3 B:12.10.4 C:6.5.11.6.7.9.1.2

V86-4 1640m Auto
Det här tycker jag är omgångens mest öppna lopp på förhand och här skulle det kunna hända något.

4 M.T Reed har ännu inte vunnit lopp men han är under stark utveckling och tog fina kliv under fjolåret. I sin senaste start satt han fast med gott om krafter kvar över mål i E3-revanschen och det här motståndet känns klart överkomligt. Det är årsdebut nu men det har inte varit någon längre vila och han låter väldigt väl förberedd inför den här starten.

7 Go For Manny är bara spelad till 3% i skrivande stund och är segerlös efter tio starter men han har varit ute i tuffa sällskap och var positiv som trea bakom Hankypanky Redbank och Episode Nine senast. Han är snabb från start och trots ett spår långt ut på vingen håller jag honom som knapp spetsfavorit. Kommer han till ledningen tror jag han säljer sig dyrt över den korta distansen.

1 Current Leader känns klart på gång nu och står på tur för en seger. Han är ganska snabb från start och skulle han lyckas hålla upp ledningen från sitt innerspår är det hästen att besegra. Jag är ändå inne på att han blir över från start och då måste han förlita sig på tur under vägen.

9 Önas Power har förmodligen högst potential i fältet och han var bra som tvåa bakom Ruger senast. Han är kraftigt missgynnad av utgångsläget och den korta distansen men det finns flera ekipage där framme som låter sugna på att gasa och med ett högt tempo kan hans styrka bli avgörande.

Min Vinnare:4 M.T Reed
Spets efter 500m: 1 Current Leader / 2 Express Brodde / 7 Go For Manny
Skrällen: 7 Go For Manny
Rankingen A:4.7.1.9 B:12.6.2.3.10 C:5.8.11

V86-5 2140m Auto
Här kommer min andra spik i omgången och jag väljer att ta ställning för 3 J.H Mannerheim.
Det är en häst som brukar behöva ett par lopp i kroppen innan formen är där på allvar och nu tror jag att han är redo för en riktigt stark prestation. Han var bra senast vid andraplatsen när han fick trava hela loppet utvändigt om Van Gogh Z.S och det känns som han ställs mot ett överkomligt motstånd nu. Han är ingen raket ut från start men han öppnar normalt Snabbare än utvändiga 5 Perfect Dynamite och jag tycker att vägen ligger öppen för ledning. Kommer han till ledningen måste det vara en absolut toppchans att vinna loppet men han är oöm för positioner och tål även andra upplägg.

Motbud
5 Perfect Diamond är en riktigt bra häst i grund och botten som radade upp fina prestationer för ett par år sen. Han gick segerlös under fjolåret men inledde 2022 på bästa sätt när han vann efter en sylvass avslutning och slog bland annat Man At Work.
Han fick ett väldigt bra lopp den gången och nu ser det ut som att han kan tvingas att göra jobbet på egen hand utvändigt om min spik.

9 Elian Web startade från ett bakspår i gulddivisionen senast och hängde med klart bra. Han behövde det loppet i kroppen och kommer säkert vara ännu bättre nu men han är som allra bäst med ett lopp i den främre träffen, allra helst ledningen. Motståndet är ändå ett snäpp ner mot senast och på kapacitet kan det räcka långt ändå.

Detsamma gäller 10 Västerbo Grosbois som även han är härdad i tuffa lopp i gulddivisionen. Han kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån men han trivs med årstiden och skulle det bli överpace på loppet är han inte alls borta.

Min Vinnare:3 J.H Mannerheim
Spets efter 500m: 3 J.H Mannerheim
Skrällen: 10 Västerbo Grobois
Rankingen A:3 B:5.9.10.8.1 C:7.2.6

V86-6 2140m Volt
6 Bank Blow tog en betryggande seger från ledningen senast mot ett klenare sällskap och det blev väldigt billigt när hon fick överta ledningen tidigt. Jag garderade henne den gången och då känns det givet att gå emot henne nu också mot ett klart tuffare motstånd.
Hon skulle kunna nå ledningen från sitt springspår och kan såklart vinna loppet, men det finns andra som öppnar fort och jag tror att hon får ett tyngre lopp nu och rankar ner.

1 Hula Hula Sisu har varit ute mot bra motstånd och har fått tuffa upplägg och nu ser förutsättningarna passande ut. Det är bra träningsrapporter från stallet och Jörgen Westholm är tydlig med att man vill ta sig till ledningen och leda det här loppet från start till mål.

10 Himalaya Sisu galopperade oturligt senast med mycket krafter sparade och visade form starten dessförinnan när hon vann efter en offensiv styrning. Uppgiften är tuff nu från ett tillägg men jag tror inte Kristian Lindberg räds motståndet och hon kan runda allt.

5 Oche Trot är riktigt snabb den första biten och trots att hon har fått ett knepigt startspår är det inte alls det är omöjligt att hon kan nå ledningen. I ledningen har hon vunnit fyra gånger på sex försök och skulle hon nå den positionen nu känns hon väldigt intressant. Hon har dessutom sett bra ut vid två raka starter i sin nya regi och formen lär knappast vara sämre nu.

Min Vinnare: 1 Hula Hula Sisu
Spets efter 500m: 1 Hula Hula Sisu / 5 Oche Trot
Skrällen: 5 Oche Trot
Rankingen A:1.10.5.6 B:12.3.7.8 C:2.4.9.11

V86-7 2140m Auto
6 Chestnut Bojje kommer från en seger inom V75 och han kopplade greppet utvändigt om Berra Steel som var slagen tidigt från ledningen och slutade sexa.
Nu startar Berra Steel med ett bakspår och vägen ligger öppen för Robert Bergh att kunna avancera fram till ledningen efter en bit och då är det långsökt att tro att någon ska kunna utmana honom om han är lika fin som senast.
Jag tycker att han största fiende är han själv då han har kunnat vara osäker mellan varven tidigare men kusken behöver inte förhasta sig från start nu och jag tror att han sköter sig. Spik.

Motbud
9 Berra Steel och 10 Young King är normalt värst emot men den förstnämnda var som sagt tidigt slagen av favoriten senast och går som allra bäst i ledningen. Young King ligger man lågt med och han har varit behandlad inför den här starten och det här är mest ett steg i matchningen.

Litar man ändå inte på favoriten känns 2 Claude P. Hill som ett klart roligare streck än ovan nämnda hästar. Han kommer få en bra resa i den främre träffen och avslutade positivt som trea senast i ett lopp över kort distans på V75.

Min Vinnare: 6 Chestnut Bojje
Spets efter 500m: 6 Chestnut Bojje
Skrällen: 2 Claude P. Hill
Rankingen A: 6 B:2.9.10.4.8.7.11 C:3.1.5

V86-8 2140m Auto
4 Claw har vunnit 5/8 lopp från ledningen och växer i den positionen. Det här är en häst som duger i tuffare konkurrens och det är klart att det är väldigt passande förutsättningar om han kommer till ledningen. Det känns ändå givet att gardera honom med tanke på att han kan bli hetsig mellan varven och kan han falla över i fel gångart.

Inom DD-spelet väljer jag att stå över favoriten eftersom jag går på en stor favorit i DD-1 och jagar lite högre odds inom den spelformen.

3 Dream Creation galopperade i årsdebuten senast och behöver kanske något lopp i kroppen innan formen sitter där men det här är en rejäl häst som kan väldigt mycket när han fungerar fullt ut och är han väl förberedd är det en tidig utmanare.

7 Master Blaster har vunnit över var tredje start i karriären och är härdad i tuffa sällskap. Han är kvick iväg från start och även om det blir svårt att nå ledningen härifrån borde han kunna hitta ner i ett bra slagläge. Han såg dessutom fin ut på V75 senast efter en snabb avslutning och motståndet är enklare nu.

1 Radetsky och 6 Ozzy’s Melody kan också öppna fort från start och skulle kunna utmana favoriten om ledningen. Jag tror normalt att Claw kommer till ledningen men om han skulle hetsa upp sig och göra bort sig från start är det någon av dessa som sitter i ledningen. Radetsky är kapabel och vann fem lopp under fjolåret och Ozzy’s Melody håller bra form för dagen och även om han är tufft anmäld borde han duga bra från ledningen.

5 Optimum Terminator känns också given på lappen med sina fina form och segervana 8 Baroncini Jet gör en intressant comeback.
Jag tar även med en riktig bedövare som kan rensa friskt i avslutningen i form av 9 Jamaica Boko. Hon vinner inte speciellt ofta och det är såklart tufft som ensamt sto i loppet men jag tycker hon är klart bättre än vad man kan utläsa av raden och med en vilsam resa på innerspåret med lite överpace är hon inte avsågad.

Min Vinnare: 4 Claw
Spets efter 500m: 4 Claw / 1 Radetsky / 6 Ozzy’s Melody
Skrällen: 7 Master Blaster
Rankingen A:4.3.7 B:1.6.5.8.9 C:2.11.10

Lycka till 

DrTrav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Oskarshamn - Frölunda
Ishockey - SHL - 2
2.15
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Rögle - Malmö
Ishockey - SHL - 1
1.80
19:00  Oskarshamn - Frölunda
Ishockey - SHL - 2
2.15
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
20:30  V86 - Bergmans V86:a
Insats: 199 kr -  
Köp här!
20:30  V86 - Bergmans V86:a
Insats: 199 kr -  
Köp här!
15:55  Melkers Fullträff 100kr
Insats: 100 kr -  
Köp här!
15:55  Melkers Jackpott Stryktips 300kr
Insats: 300 kr -  
Köp här!
14:55  Melkers Europatips 200kr
Insats: 200 kr -  
Köp här!
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
19:00  Topptipset Tips Torsdag 29/9
Insats: 144 kr - Tipsexperten