Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Bjerke och den är kryddad med en jackpot på 15 miljoner kronor. Jag spelar med två spikar i omgången, 4 Admiral As i V86-6 samt 6 Glazier’s Vici i V86-7.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Solvalla & Bjerke 6/4
V86-1 1.2.4.5.6.10
V86-2 1.9.10
V86-3 1.4.7.8
V86-4 4.5
V86-5 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12
V86-6 4 Admiral As
V86-7 6 Glazier’s Vici
V86-8 5.7.10

5184 rader x 0,25kr = 1296kr

Dagens Dubbel Solvalla & Bjerke 6/4
DD-1 6 Glazier’s Vici
DD-2 5.7.10

3 rader x 75 kr = 225kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1609m Auto
5 M.S Star Trotter rankas överst eftersom han är loppets troliga ledare och det låter som att Frode Hamre tror mer på honom än sitt amerikanska nyförvärv som han kör själv. Han trivs bra över kort distans och från ledningen blir han svårslagen även om jag inte finner det helt osannolikt att man släpper till stallkamraten.

6 Dixiechick Hanover är ett treårigt sto som gör sin första start på norsk mark. Frode Hamre kommer troligen att ladda från start men han säger själv att han tror det blir svårt att ta sig förbi M.S Star Trotter. Skulle han bli släppt till ledningen eller komma dit av egen kraft ökar såklart möjligheterna till seger för det låter som en spännande häst för framtiden.

4 Superb Story hakade på bra som tvåa bakom Dynamic Dancer senast efter att ha släppt ledningen till storfavoriten. Man söker säkert ett liknande upplägg nu och skulle det bli lite tempo på loppet tror jag han kan bli farlig till slut, även om det inte är någon som vinner på beställning.

10 Best Regards har galopperat vid årets båda starter men senast blev han störd till galopp och normalt är han inte speciellt osäker. Han har kanske lite avsaknad av lopp nu men kapacitetsmässigt hävdar han sig väl och med lite klaff på loppet ska han räknas.

Min Vinnare: 5 M.S Star Trotter
Spets efter 500m: 5 M.S Star Trotter
Skrällen: 4 Superb Story
Rankingen A:5 B:6.4.10.2.1 C:7.3.8.9

V86-2 2140m Auto
10 Southwind Boko glänste i sin årsdebut när hon flög till ledningen och därefter krossade sina konkurrenter. Det var barfota runt om för första gången då och den balansen blir det nu också. Det är andra förutsättningar nu med ett bakspår men trots det borde det vara en bra chans att runda sina konkurrenter.

1 Whispering Hills har fått ett bra spår bakom bilen och båda karriärens segrar är tagna när hon har gått i ledningen samt tävlat barfota. Hon är såklart lite svårbedömd efter fyra månaders uppehåll men om hon är väl förberedd kan hon utmana från spets.

9 Rose Hill vann i sin regidebut för Svante Båth och gjorde det okej i starten därefter som trea efter en galopp. Nu har hon varit struken inför det här loppet vilket alltid oroar men kapaciteten är hög och vid normal författning är hon en tidig utmanare till favoriten.

Min Vinnare: 10 Southwind Boko
Spets efter 500m: 1 Whispering Hills
Skrällen: 1 Whispering Hills
Rankingen A:10.1.9 B:11.8.4.6.7.3.12.5.2

V86-3 2140m Auto
1 Aner Ikke är klar favorit i skrivande stund och lyckas han med att hålla upp ledningen så har han visat tidigare att han trivs i den positionen. Man är tydliga från stallet med att man vill ladda vad som går för start för att köra i ledningen men det finns andra startsnabba konkurrenter i fältet och det finns en risk att han kan bli överflyglad från start.

8 Birk Faks är en segervan herre som vann 9/17 lopp i fjol. Han har bra fartresurser och även om han fick en “nolla” i resultatraden senast så gick han 1.27.8 sista 800 meter efter att ha fått en besvärlig resa inledningsvis. Det finns viss risk för vingel från det här läget men om han hittar ner någonstans från start blir han att räkna med. Min Vinnare.

4 Lome Frick har suttit fast med sparade krafter två gånger om på slutet och det hade varit spännande att se honom i ledningen men det låter som att man gärna vill ge honom ett rygglopp.

7 Anima har toppform för dagen och har tagit tre segrar under året. Det är intressant att hon ska tävla barfota runt om nu och det är faktiskt ingen omöjlighet att hon kan nå ledningen om man laddar från start.

Min Vinnare: 8 Birk Faks
Spets efter 500m: 1 Anima / 4 Lome Frick / 7 Anima
Skrällen: 4 Lome Frick
Rankingen A: 8.1.4.7 B: 10.11.9.3 C:6 2.5

V86-4 2140m Auto
5 Uptown Skift sänkte sin rekordtid markant senast när hon fick tävla barfota fram för första gången. Hon har gått framåt för varje start under året och har haft en positiv utvecklingskurva. Nu är det anmält barfota runt om samt bike för första gången och om så blir fallet känns det väldigt spännande. Jag tror att hon kommer spetsa från sitt femte-spår och gör hon en liknande tid som senast måste det räcka mycket långt.

4 Mellby Jewel har ännu inte vunnit lopp men det känns som att det bara är en tidsfråga och hon gick bra i sin årsdebut från ett knepigt utgångsläge över kort distans. Medeldistans tror jag passar henne bättre och med genomköraren i kroppen senast borde hon vara redo för än ännu bättre prestation nu.

Jag nöjer mig med två hästar på mitt system men bakom räknas främst 2 Bluebird Pellini som var klart godkänd i sin årsdebut efter en tuff resa och med ett mer passande lopp nu kan hon slå till.

9 Sebbe Forever har gått en 14-tid över distansen och tillhör förmodligen de bättre i fältet men hon har inte startat sedan september i fjol och lär behöva loppet.

Min Vinnare: 5 Uptown Skift
Spets efter 500m: 5 Uptown Skift
Skrällen: 9 Sebbe Forever
Rankingen A: 5.4 B: 2.9.8.7.11.1.6 C:10.3.12

V86-5 2100m Auto
11 Mc Burney är klar favorit i skrivande stund och det ska han kanske vara med tanke på att han kommer från en rejäl insats vid segern senast efter att ha fått gå den tunga vägen. Det är dock ingen favorit som jag litar på och jag förespråkar en bred gardering.

4 Thai Harlem tröttnade rejält i årsdebuten men var ursäktad efter en tuff resa och jag tror att att vi kommer få se en klart förbättrad insats nu. Det är anmält med skor och vanlig vagn i grafiken men enligt Anders Lundström Wolden blir det barfota runt om, bike samt helstängt huvudlag.

3 Brilliant Cash är snabb från start och han vann för ledningen näst senast. Det är tuffare emot nu och jag är inte främmande för att man är beredda att släppa ledningen, men oavsett vad han väljer för taktik tycker jag att han ska räknas.

8 Picasso var tvåa bakom favoriten senast och då var dom mer eller mindre lika mycket spelade på förhand. Spåret är såklart chansartat men att det skiljer 40% jämfört med favoriten nu är på tok för mycket.

Jag tycker loppet är vidöppet och jag betalar för samtliga ekipage.

Min Vinnare: 4 Thai Harlem
Spets efter 500m: 3 Brilliant Cash / 4 Thai Harlem
Skrällen: 8 Picasso
Rankingen A:4.11 B:3.8.12.10.7. C:6.5.1.9.2.5.6

V86-6 2140m Auto
4 Admiral As visade ingen som helst ringrost i sin årsdebut och öppnade dessutom dessutom ruskigt snabbt när bilen släppte vingarna. Det här är ett steg i matchningen mot Elitloppet och jag tror inte att Ulf Ohlsson med 3 Milliondollarrhyme är intresserad av att ta emot Admiral As i sin årsdebut över medeldistans. Örjan Kihlström borde sitta i ledningen omgående och i den positionen har jag svårt att se honom förlora. Han är dock inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och det här bör han lösa oavsett.

Motbud
3 Milliondollarrhyme är kvick iväg bakom bilen men han brukar kunna bli het i ledningen och jag tror att Ulf Ohlsson är mer än nöjd med att få ryggen på Admiral As för att kunna lifta med och få ett passande lopp där bakom.

10 Missle Hill har hög kapacitet och går hela vägen in i mål men från det här läget krävs det ett högt tempo på loppet för att komma in i matchen. Han kommer säkert att göra en bra prestation direkt efter paus men att han ska hota Admiral As är långsökt.

Min Vinnare: 4 Admiral As
Spets efter 500m. 4 Admiral As
Skrällen:
Rankingen A:4 B:3.10. C:8.2.1.6.7.9.5

V86-7 2100m Auto
6 Glazier’s Vici blir min andra spik i omgången. Jag var först inne på att spika Frode Hamres andra häst 7 Oz då jag tror att det är en bättre häst i grund och botten. Nu är han dock anmäld med skor eftersom han har för dåliga hovar för att tävla barfota och det låter som att Frode Hamre kommer att ge honom ett rygglopp och köra till slut. Glazier’s Vici låter han betydligt mer uppåt på och han ser det som en klart bättre chans än stallkamraten. Han har tidigare haft problem med fräschören men nu är det bra träningsrapporter och det låter som att han är påställd inför den här uppgiften. Det är en stark häst som tål att göra jobbet utvändigt om ledaren om så krävs och jag väljer att ta ställning i ett lopp där jag tycker att två hästar höjer sig.

Motbud
7 Oz är som sagt är en tidig utmanare bakom min spik men om man letar utanför Frode Hamres hästar tycker jag 3 Easy Winner kan vara en potentiell skräll i loppet. Han möter förvisso bra hästar nu men det var ett bra intryck senast när han vann över kort distans. Han är snabb från start och skulle kunna ta hand om ledningen initialt och få en bra resa i den främre träffen.

Min Vinnare: 6 Glazier’s Vici
Spets efter 500m: 3 Easy Winner / 6 Glazier’s Vici / 7 Oz
Skrällen: 3 Easy Winner
Rankingen A:6 B:7.4.8.10.1 C:4.2.9

V86-8 2640m Auto
5 Napoleon Cash var med i Europaderbyt i fjol och kommer säkert att vara väl förberedd till sin årsdebut. Han har fått ett bra läge bakom bilen och det är inte alls någon omöjlighet att han har så pass mycket respekt med sig att han kan köra fram till ledningen tidigt. I ledningen blir han väldigt svårslagen men det är ingen självklarhet att han kommer dit och det kan finnas lite ringrost.

10 Hemisphere var jättefin vid segern i början av mars. Senast var han ute på V75 men fick en alldeles för tuff resa och orkade inte till slut. Det är en komplicerad individ som är väldigt svår att räkna på men om han tävlar på topp besitter han en skyhög kapacitet.

Jag gillar även 7 Twigs Honor som det strulade för mot slutet av fjolårssäsongen. Nu har han fått vila upp sig ett par månader och om han presterar på den nivån som han kan så finns fart för att kunna hota favoriten.

4 Castor The Star har läget men det känns som en häst som kan behöva något lopp i kroppen innan formen är där och 11 Jack is Black är väldigt svårbedömd för mig även om han har presterat bra i Tyskland.

Min Vinnare: 5 Napoleon Cash
Spets efter 500m: 4 Castor The Star / 5 Napoleon Cash
Skrällen: 7 Twigs Honor
Rankingen A:5. B:10.7.4.11.6 C: 8.1.3.2.9

Lycka till