Sotte & FB-gruppen

Publicerad på 27 Mar 2019 - 09:30

USandeback

USandeback

Ulrik Sandebäck

27 Mar 2019 - 09:30

Usch.
3–3 i 90+6.
Granen (7.00) missade straff.
Bosnien drar på sig rött kort och tappar 2–0 till 2–2.
***
Ibland går det emot...
***
Men tyngst var så klart Sveriges insläppta mål på stopptid. För andra gången gör Janne Andersson ett märkligt offensivt byte när vi ska försvara en ledning. Förra gången var det Durmaz, nu slängde han in Sebastian Andersson.
Jag vet så klart att Seb är bra i luften.
Men.
Det är en stor skillnad på offensiv och defensiv box.
Och komma in ouppvärmd.
1.90-långe Sotirios Papagiannopoulos skulle vi väl skickat in? Har väl nickat undan tusentals fler inkast, inlägg, hörnor, än Seb?
***
Alltid lätt att vara efterklok, men tycker ändå det är galet att låta ett defensivt "monster" sitta kvar på bänken mot en halvrädd nervös forward.
***
Hur som helst, jag var helnöjd med 4 pinnar inför EM-kvalpremiärerna och är minst lika nöjd nu.
Jag har baissat både Norge och Rumänien och tycker jag haft rätt. Inget av våra motståndare om andraplatsen bakom Spanien imponerar det minsta. 
Norge var som väntat svajigt bakåt och utan Rune Almenning Jarstein hade vi gjort fler mål.
Och med VNL och Granen där bak hade vi inte bjudit på så här mycket.
***
Jag är stensäker på att det blir EM-slutspel. Vi är bra samtidigt som Norge/Rumänien inte ska vara nära att få spela i ett EM.
***
Alexander Isak.
Oj.
Han kommer bära det här landslaget i flera år.
***
Granens fötter?
Fortfarande världsklass. Ska bli kul att se honom i Allsvenskan i år.
Sedan var det så klart surt att han missade straffen. Hade inte gjort ont att rätta en ny 7-oddsare.
***
Nu har vi två lite kallare dagar. I alla fall fotbollsmässigt.
Men å andra sidan börjar det äntligen gälla lite i hockeyn.
IKO eller Timrå.
Leksand eller Mora.
2 av lagen spelar i SHL nästa säsong – och samtidigt rullar SHL-kvartsfinalerna vidare.
Vi tror på DIF i kväll!
Så utbudet är trots allt helt OK!
***
På lördag?
Hela 14 miljoner kronor i jackpott på Stryktipset!
***
Så ni som älskar fotboll, håll ut.
Redan på fredag är allt normalt igen.
Och i helgen är det svensk premiär – jag kommer med långtidsspelen i morgon.
***
Dock har Svenska Spel – trots allt – lyckats få till ett Topptipset idag.
Jag lyfter på kepsen för den bedriften.
Analysen till ett udda Topptipset finns här!
***
Just det!
Missa inte gå med i vår nya Facebook-grupp Oddsgruppen!
Sök på Oddsgruppen så hittar du dit.
Eller klicka här!
***

Bara på några timmar i går kom vi upp i 460 medlemmar. Där har vi lite microtävlingar och hjälper varandra till bra spel.
En förlängd arm till Klotterplanket.
"Planket" kommer dock aldrig dö.
Alla har inte Facebook och Planket är institution inom svensk betting – finns bara hos oss och kommer alltid leva 24 timmar om dygnet.
***
Så det här blev lite allmänt onsdagstugg.
Laddar redan nu upp inför helgens svenska fotbollspremiär!
Ha en bra lill-lördag och glöm inte bli medlem i den färska FB-gruppen.
///Ulrik.



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
Mitchx -  27 Mar - 22:34
Btw vi har ju Joel Asoro från u21 som med tiden knackar på dörren också. Jag är sjuuuukt nyfiken på hur bra han kan bli. :P
Mitchx -  27 Mar - 22:33
Håller med dig Ulrik om att det är ett misstag inte betyda in försvarare i det läget. Jag är faktiskt förvånad, för jag trodde matchen mot Tyskland hade blivit en dyrbar läxa för Janne. Det verkade så sett till hur han agerat efteråt. Sedan hade vi lite otur med en hel del i denna matchen. Sverige skulle vunnit den om man räknar vilka mål som skulle godkännas och sett till vilka chanser Sverige skapade. Tungt, men sett till vad jag såg så kommer Sverige vinna hemmamötet ganska komfortabelt om vi inte saknar helt fel spelare. Gällande Berg så är det ju som så att visst han gör inte mål, men jag kommer fortsätta försvara Berg så länge han bidrar och han fortsätter bidra till att anfallsspelet ser bra ut. Hans passningar och framförallt löpningar är väldigt nyttiga för Sverige, men tyvärr fokuserar folk bara på om man gör mål eller ej. Sebastian Larsson skulle inte tagit så ruskigt lång tid på sig att komma till avslut. Det var som ett tecken på osäkerhet för mig.Jag tycker det borde vara tack och hej nu. Han ska ha tack för allt han gjort, men kanske åldern tar ut sin rätt nu och vi har många som knackar på dörren, så onödigt ha kvar honom nu känner jag. Jakob Johansson t.e.x. Gustav Svensson gör aldrig bort sig heller. Sedan tycker jag vi har ettlag där man kan byta position på flera spelare och det ändå skulle funka. Rätt tacksam för Janne Andersson. Vårt anfallsspel är bra. Det är försvaret som måste funka lite bättre nu. Tillbaka med Lindelöf så kanske det är så enkelt att det skapar en trygghet. Men samtidigt nu missade Granqvist en straff. Det gör han ju aldrig. Var det en tillfällighet bara?
USandeback -  27 Mar - 16:18
thomas88 håller med om att bortamatchen blir tuffare. Men tror vi har vettig poängchans där, kryss vore bra. Slår vi sedan Norge hemma ligger vägen öppen. Tror jag.
Ang Berg så tycker ju jag också att Isak i sak är bättre. Men Berg är ändå nyttig, tycker han bet fast bollar bra i går. Uppspelspunkt. Tycker att han håller. Däremot blir jag mer och mer tveksam till Seb. Hoppas Jakob J är tillbaka vid nästa samling och då tror jag inte Seb platsar.
thomas88 -  27 Mar - 13:34
Rumäniens andra halvlek blir sannolikt vad vi kan vänta oss i Bukarest i returen. De visade precisions skicklighet i bollhanteringen, de ökade tempot, skapade chanser ju mer tiden led, fick ökat självförtroende vilket de säkerligen kommer att starta med. F.ö ??? bestämmer spelarna själva hur länge de ska vara kvar i landslaget? enligt hur Berg resonerar???