V75 Tips Gävle 6/4

Publicerad på 5 Apr 2023 - 11:22

DrTrav

DrTrav

5 Apr 2023 - 11:22

Springrace med V75 inleddes denna skärtorsdag på Gävletravet och vi avslutar V75-reacet med en multijackpot på Solvalla under påskdagen. Notera att vi även kommer bjudas på uttagningar till Breeders' Crown där de fyra främsta i loppet kvalificerar sig till semifinalen.

Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med en spik, 5 Kayla Westwood i den femte avdelningen.

V75 Tips Gävle Torsdag 6/4
V75-1 3,4,10
V75-2 2,3,4,5,12
V75-3 1,5,9,12
V75-4 2,4,5,10,11
V75-5 5 Kayla Westwood
V75-6 6,10,11,14,15
V75-7 4,10

3000 rader x 0,50 = 1500 kr

DD Tips Gävle 6/4
DD1: 6,10,11,14,15
DD2: 4,10

10 rader x 30 kr = 300 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
4 Sourire Frö kommer från ett bra fjolår där han tampades mot kulltoppen flera gånger om. Sourire Frö visade då att han hävdade sig bra i den omgivningen och en andraplats bakom Francesco Zet i Breeders Crown-finalen säger en hel del. Ikväll handlar det om årsdebut men enligt rapporter ska Sourire Frö var väl förberedd inför kvällens start. Han har gått ett bra banjobb på Solvalla och utgångsläget är tilltalande. Skulle han komma tidigt till ledningen är mycket vunnet. Väl i den positionen har han endast förlorat en gång på fem försök och Sourire Frö ska ses med bra segerchans direkt i årsdebuten.

En som däremot kommer med full form till kvällens start är 2 Fortune Mearas. För två starter sedan avslutade han vasst i gulddivisionen och senast vann han på bra sätt från spets. Fortune Mearas är kvick iväg från start och oavsett om man väljer att köra i spets eller inte så är man garanterad ett bra lopp ikväll.

Nämner även 10 Dark Roadster som håller bra form för dagen och galoppen senast berodde på att han inte fungerade i den nya vagnen man testade. Nu återgår man till samma vagn som gången innan. Visst är man beroende av en del klaff ikväll men vid gardering är detta en snabb avslutare som inte kan nonchaleras.

Min Vinnare: 4 Sourire Frö
Spets efter 500m: 4 Sourire Frö / 2 Fortune Mearas
Skrällen: 2 Fortune Mearas
Ranking: A 4 B 2,10,5,3,7,1,9 C 8,6

V75-2 2140m auto
Ett öppet lärlingslopp där flera formstarka hästar ska göra upp.

12 Everglo Lemon har gjort det bra hela vintern och nu i ett ungdomslopp som kommer gå undan den första biten där Everglo Lemon kan dra nytta av ett uppskruvat tempo under slutvarvet. Dessutom får han Magnus A Djuse i vagnen vilket är intressant. Endast 8% är för lite och han är min ide i V75-2.

4 Louis är kvick iväg från start och trivs som bäst i ledningen. Men med flera andra startsnabba konkurrenter med i loppet är det inte helt säkert att man kommer till spets, skulle dock Olle Wäjersten sitta i ledning efter en bit är mycket vunnet. Louis har fem segrar från ledningen på sex försök. I årsdebuten senast vann Louis på bra sätt och nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad till ikväll.

5 Rio Alta Wine startade med tuffa förutsättningar senast och den insatsen är bara att glömma då han aldrig kom in i loppet. Men enligt rapporter ska formen vara fortsatt bra och detta är en individ som tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle behövas. Skulle det bli lite kröning initialt ikväll så kommer Rio Alta Wines slutrunda bli tuff att stå emot den sista biten.

Skrällen är 3 Gamin de Larre som gärna haft 500m till att köpa över ikväll. Detta är nämligen en rejäl sort som stod för ett bra formintryck senast och ska nu gå barfota runt om vilket är spännande. Till endast 6% är detta min skräll i loppet.

2 Romanze vann med sparade krafter från ledningen senast och kommer med bra form. Utgångsläget är tilltalande och nu ska man även lätta Romanze i balansen vilket är spännande.

Min Vinnare: 12 Everglo Lemon
Spets efter 500m: 4 Louis
Skrällen: 3 Gamin de Larre
Ranking: A 12,4,5,3 B 2,10,8,1,7 C 9,11,6

V75-3 2140m volt
9 Månlykke A.M. gör ikväll en intressant comeback. Vår svenska stjärna när det kommer till kallblodstronen har alltid höga förväntningar på sig när han start. Men det handlar samtidigt om årsdebut idag och tränaren Gunnar Melander är tydlig med att det knappast handlar om någon toppform direkt. Addera dessutom ett innerspår på tillägg så förstår nog många att det känns som allt annat än en skräddarsydd uppgift i comebacken. För mig är det givet att gardera.

1 Bäcklös Uriel har visat toppform den senaste tiden. Näst senast höll man med knapp marginal ifrån sig 12 Pydin över upploppet och senast vann man via ett rejält slutvarv på Momarken. Utgångsläget ikväll är passande och jag håller Bäcklös Uriel som den initiala ledaren av loppet. Väl i den positionen är man sen en given segerkandidat.

Lyfter även fram 12 Pydin som endast är spelad till 2%! Han var tapper som två näst senast och i den senaste starten blev han det stora skriet på V86. Det blev dock ett tufft lopp i dödens då hon galopperade i striden om att ta över ledningen. Men formen sitter där och till kvällens start är det anmält barfota runt om vilket är spännande.

5 Tekno Jerven är ett yrväder som besitter skyhög kapacitet men som aldrig går att lita på. Skulle han sköta sig är han en given segerkandidat och är svår att nonchalera vid gardering.

Min Vinnare: 1 Bäcklös Uriel
Spets efter 500m: 1 Bäcklös Uriel
Skrällen: 12 Pydin
Ranking: A 1,9 B 12,5,10,6,3,2,4 C 11,8,7

V75-4 2140m auto
4 Laredo Boko är Robert Berghs val av sina två hästar i loppet. Laredo Boko är en kapabel individ som ikväll gör årsdebut. Gan ska ha gått två banjobb på bra sätt inför dagens start. Jag räknar således med en bra insats direkt och Robert Bergh lär köra offensivt från start. Mitt förstaval i ett öppet lopp.

2 Robthebank gör även han en spännande årsdebut. Han var ute i tuffa lopp under fjolåret och vann bland annat en V75-final på Solvalla. Kunnandet finns där och är han bara väl förberedd för en bra insats direkt ska han räknas tidigt i ett lopp som detta.

Nämner även 11 Icon Mearas som är en segervan individ som efter några tuffare lopp nu ska få ett snällare lopp enligt tränaren Svante Båth. Men det behöver samtidigt inte vara negativt. Skulle det gå undan från start och tempot blir uppskruvat besitter Icon Mearas fart och kunnande för att kliva runt samtliga trots allt.

Skrällen är 10 L.L.Labero som Robert Bergh nu lånar ut till Erik Adielsson vilket är spännande. L.L.Labero såg fin ut som fastlåst senast och han har tidigare varit hårt betrodd i V75 sammanhang. Det är dessutom barfota runt om nu vilket är ett plus. Till endast 2% är han skrällen för mig.

Min Vinnare: 4 Laredo Boko
Spets efter 500m: 5 Twigs Honor
Skrällen: 10 L.L.Labero
Ranking: A 4,2 B 11,10,5,3,1,8,6 C 7,9,12

V75-5 2140m auto
Breeders' Crown för fyraåriga ston och jag kommer ta ställning för 5 Kayla Westwood som nu har sin årsdebut avklarad och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Hon tillhörde de bästa i kullen redan förra året och var bland annat med i finalerna av långa E3, Oaks och Breeders' Crown. När det dessutom finns frågetecken kring de hetaste motbuden känns det helt rätt att ta ställning för Kayla Westwood. Framförallt när det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn. Från ett bra utgångsläge kommer Magnus A Djuse tidigt sitta bra på det och till endast 18% är spelvärdet högt i min bok. Spik!

Motbud
1 Miss Jaja är nu tillbaka på svensk mark efter tre starter nere i Frankrike. Hon var senast ute i det avslutande loppet av det franska vintermeetinget och höll då starkt från ledningen. Hon är kvick i benen och skulle hon hålla upp ledningen från start är mycket vunnet. Men som favorit på V75 med risk att bli fast i ett lopp där det viktigaste kanske inte är att vinna utan snarare att sluta bland de fyra främsta är Miss Jaja ingen jag vill hålla ensam i handen.

10 O´Mara Zon är också ett toppsto som vi under fjolåret fick se i flera stora årgångsfinaler. Men hon har under en tid brottats med en hovböld efter senaste starten och ströks inför en tilltänkt start 25/3. Nu är dock rapporterna positiva från tränaren Daniel Wäjersten och han menar att hovbölden inte längre är något problem samt att O´Mara Zon tränar positivt. Däremot handlar det om bakspår i årsdebuten och hon är beroende av lite klaff för att seger strida. Men kommer bara O´Mara Zon upp i en någorlunda normal prestation så vet vi om att hon tillhör de bästa stona i kullen.

Min Vinnare: 5 Kayla Westwood
Spets efter 500m: 1 Miss Jaja / 5 Kayla Westwood s
Skrällen:
Ranking: A 6 B 1,10,4,7,2,11,9 C 12,3,6,8

V75-6 2640m volt
14 Iceland Falls visade fin utveckling under andra halvan av fjolåret. Hon gjorde det bra nere i Frankrike och var bland annat tvåa Prix Helen Johansson bakom Allegra Gifont. Efter det äventyret har nu Iceland Falls hunnit med två starter på svensk mark och insatserna har varit klart bra även om segrarna uteblivit. Senast fick hon fritt sent men sköt till på ett mersmakande sätt. Utan allt för mycket strul från tillägg ikväll kommer hon mycket tuff att stå emot under slutrundan.

Nämner även 11 Kia Ora som har visat att hon besitter kunnande för att tampas mot de bästa stona i landet. Ikväll står hon passande inne i loppet på mellan volten och lyser inte ringrosten igenom ikväll med tanke på årsdebuten så är Kia Ora ett tidigt bud.

Skrällen är 15 Barbro Kronos som är en rejäl märr som visat att hon besitter höga toppar när hon har sin dag. Nu kommer hon dessutom med ett välbehövligt lopp i kroppen och skulle formen vara där betalar jag tidigt för henne till 4%.

Min Vinnare: 14 Iceland Falls
Spets efter 500m:
Skrällen: 15 Barbro Kronos
Ranking: A 14 B 10,15,6,11,4,13,3,9 C 8,1,2,5,7,12

V75-7 2140m auto
Breeders' Crown Fyraåriga Hingstar/Valacker där jag kommer låsa loppet på två hästar.
10 Periculum är en topphäst som tillhörde de bästa i Nordamerika som treåring.
Han slutade bland annat femma i Hambletonian efter en helt fantastisk avslutning. Sedan i höstas återfinns talangen hos Daniel Redén och det är med höga förväntningar vi ser fram emot kommande säsong. Enligt rapporter ska Periculum träna på väldigt bra inför kvällens start och även om det är årsdebut samt att siktet är inställt på Kungapokalen så räknar jag med en bra prestation. Men samtidigt är jag medveten om att man kommer köra snällt och att Örjan Kihlström är en mästare på att köra passivt i försöken för att få ut max av sina styrningar i ett eventuellt storlopp.

Men med såpass hög grundkapacitet är Periculum min förstahäst trots allt.
Skrällen för mig är 4 Night Art som bör komma med en formkurva som pekar uppåt nu med lopp i kroppen. Han är kvick iväg från start och skulle han lyckas ta sig till ledningen ikväll ökar segerchansen. Det är barfota runt om och endast 4%!?

En annan topphäst är 2 Hustle Rain som under fjolåret blixtrade till ett par gånger och visade då att han besitter kapacitet för att utmana de bästa fyraåringarna i kullen. Jag är övertygad om att vi kommer få se Mattias Djuses adept i något av de större loppen under året. Men nu handlar det om årsdebut och formen är svårbedömd. Utgångsläget är däremot passande och skulle han lyckas hålla ut 4 Night Art från start är mycket vunnet. Men ser man till procenten kontra de två jag låser loppet på så känns det givet att stå över Hustle Rain ikväll rent speltekniskt.

Min Vinnare: 10 Periculum
Spets efter 500m: 4 Night Art / 2 Hustle Rain
Skrällen: 4 Night Art
Ranking: A 10,4 B 2,8,11,3,6,12 C 1,9,5,7

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto