Publicerad på 11 Aug - 13:18

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Helgens spel och höstens Fantasyfynd


Efter att Häcken, Djurgården, Hammarby och Degerfors stått över förra omgången har alla lag äntligen spelat lika många matcher. Därmed dags att blicka framåt mot sista tredjedelen av säsongen.

Eftersom fyra lag inte spelade i omgång 18 valde många Fantasyspelare att använda det så kallade lånelaget. Så gott som alla “lånelagare” valde ett gäng spelare från Malmö och Elfsborg och visst blev det bra med hållna nollor för bägge lagen. Lånelagen knaprade väl i snitt in 20-25 poäng på lag som inte valde det chipet, klart godkänt.

Själv sparar jag det chippet till sista omgången, då vi kommer veta samtliga lags startelvor och vad lag har att spela om.

Hastigt och lustigt är det bara en dryg tredjedel kvar av säsongen. Därmed hög tid att försöka sticka ut med spelarval och försöka spurta sig uppåt i rankingen. En del har säkert frikortet kvar och väljer spelare till det. Att Busanello, Nanasi och ett par till är givna behöver jag inte nämna. Har försökt gräva lite djupare och hitta lågt ägda potentiella guldkorn och några fina chansningar.

Jagar du? Här är spelare att snegla mot:

1. Erabi som Engvallersättare

Min känsla är att dubbelmötet med Twente gav Bajen en injektion – trots uttåget. Alltmer tydligt att det är de unga spelarna de ska satsa på och nu känns Erabi given. Allsidig, hårt jobbande forward som känns otroligt hungrig. Jag tror att han och Bajen går en bra höst till mötes. Rätt så bra schema med stormatcher hemma och på pappret lättare matcher borta. Trots att Hammarby mest spelar för hemmaplansfördel i cupen tror jag det kommer att finnas motivation i det här unga laget att visa vad de går för.
I och med att Gustav Engvall är skadad är Erabi bra som ersättare.

2. Pittas!

Ioannis Pittas kom in till AIK och gjorde mål direkt. BP (h), Norrköping (b) och Varberg (h) kommande tre matcherna. Därefter Bajen (b) och Degerfors (h). Bra schema med andra ord. AIK kommer inte ösa in mål i höst, men de kommer vara fullt motiverade och bör bli bättre under Berg. Har gjort 16 mål på 22-25 förväntade sett till xg, så nog finns det utrymme för lite fler mål i höst.
Cyprioten har handplockats av Berg och har fina meriter och även om insatsen mot Kalmar var sådär utöver målet tror jag han kan göra det bra här. Rolig chansning för den som vill sticka ut.

3. Sebastian Jörgensen

Islossning senast med 1+1 i sitt femte MFF-framträdande. Startat senaste tre. Prestigenyförvärvet verkar gillas av Rydström och ser rätt okej ut. Guldjagande Malmö kommer ösa på in i mål. Lågt ägandeskap och en rolig chansning med hög uppsida. Om du redan sitter på tre Malmöspelare (Busanello, Nanasi och Thelin kanske?) är det IKT jag hade gamblat på att ta bort. Han hade frigjort en hel del pengar till andra spelare.

Spelare att undvika:


1. Djurgårdens offensiv

Åtminstone tills vidare. Finns väldigt många alternativ för Kim och Tolle och startelvan känns långtifrån spikad. Mange Eriksson-oron. Säljs Asoro? Kan säkert roteras en hel del och det kommer vara svårt att pricka rätt. Sen har Djurgården inte öst in mål heller. Spelar inte omgångens första match (vilket gör att vi får reda på startelvan) förrän 30:e september.

2. Kalmar FF

Svaga underliggande siffror. En Europadröm som gick i kras. Utgående kontrakt på ett par spelare. Inget uppenbart tabellmässigt att spela för. Knepigt schema. Jag tror inte Kalmar kommer göra en särskilt stark höst. Kan se Jensen inventera truppen lite grann. Rajovic och Friedrich är ägda av många, bra läge att kliva av den duon i min bok.

3. Om du jagar...undvik Okkels

För att vara tydlig:
Om du ligger bra till och redan har dansken i ditt lag – ha kvar honom.
Men om du gått utan honom fram till nu och ligger lite efter tycker jag det är för sent att byta in honom när mer än hälften av alla aktiva managers har honom. Om du försöker knapra igen poäng behöver du hitta någon annan spelare. Sen har Okkels faktiskt överpresterat något sett till förväntat antal mål/assist.

Bettingmässigt i helgen?


Tror att BP kan lösa en överlina för skott på mål mot AIK (länk)

Sen tycker jag HBK är fina som underdogs mot IFK Norrköping (länk)

Och det är väl ändå dags för Sirius nu? (länk)

Hur spelar du i helgen?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto