AIK tar emot BP på lördagen.
Mitt speltips: BP att ha över 3,5 skott på mål i matchen. Finns under fliken för avancerad lagstatistik hos exempelvis Expekt.

Det finns ett par faktorer som jag tycker talar för det här spelet:

Statistiken är lovande:
BP har haft fyra eller fler skott på mål i 14/18 allsvenska matcher om jag räknar rätt.
AIK har släppt till fyra eller fler skott på mål i lika många.

Som jag brukar säga om statistik;
Det säger inte allt om kommande matcher, men det är bra att ha den på sin sida. För det säger väl något om hur BP spelar. De är rätt så konsekventa och oavsett vilket lag de möter så vill de skapa målchanser av egen kraft. Det ligger inte i deras DNA att parkera en buss och backa hem. Även om de förlorat en massa matcher senaste månaden.

Jag räknar med att de kommer bjuda upp till dans här och att skottglada spelare som Oscar Pettersson och Leach-Holm spelar och kommer få sina chanser.

Förbättrat AIK, men...

AIK har lyft poängmässigt under Henning Berg. Norrbaggen har lyft in rutinerade spelare och har skakat fram en hel del poäng. Gjort laget svårslagna och hårt jobbande. Men spelmässigt är det inte så glimrande.
Sirius och Kalmar i de senaste AIK-matcherna skaapde totalt 30 avslut (11 på mål).
Malmömatchen var tajt och speciell, bara tre skåneskott på mål där.
Varberg löste fyra skott på mål mot AIK. Häcken sju.

Så i samtliga Henning Berg-matcher utom en har AIK släppt till minst fyra avslut på eget mål. Även om det lyft poängmässigt för Gnaget är de inget topplag som dominerar matcher totalt än. Visat att de i ledning gärna faller tillbaka och låter motståndarna ta initiativet. Även så att de ännu inte riktigt orkat hålla i spelet över en hel match. Ofta haft en bra period eller hel halvlek, men stundtals har de blivit tillbakatryckta.

Här får de klara sig utan Alex Milosevic, som är avstängd. Borde inte påverka SÅ mycket, men något form av plus för BP är det väl.

Statistiken är bra, spelmässigt tror jag på att konsekventa BP mot Henning Begs AIK löser minst fyra skott på mål. Vilket de gjorde i hemmamatchen mot AIK också.

Speltips: BP att ha över 3,5 skott på mål
This is the stats tab
This is the post tip