Kalmar FF gästar Sirius på söndagen.
Mitt speltips: Rak etta på Sirius.

I travet brukar man prata om nästagångare. En kuse värd att hålla ögonen på nästa gång. Sirius har varit en sådan hela säsongen. De spelar bra mellan straffområden. Men saknar kvalitet i moståndarboxen och är för mjuka i den egna. Underliggande siffrorna pekar på att Sirius spelmässigt förtjänar betydligt mer poäng än de fått hittills. Även om de saknar lite spets måste de bara få lite mer medstuds snart. Körde över AIK totalt i förra hemmamatchen exempelvis, lite typiskt exempel.

Inledde Allsvenskan väldigt dåligt resultatmässigt och första segern kom i omgång tio. Sedan dess har poängsnittet varit förbättrat och de har vunnit en del matcher. Tuff rad nu med tre raka uddamålstorsk efter okej prestationer. Men helt klart indragna i bottenstriden nu och det här är lite av en måstematch.

Överskattat utcheckat Kalmar

Kalmar har hankat sig kvar på en rätt bra tabellplacering, men jag är inte imponerad av lagets prestationer. Lätt att glömma bort att det var en överprestation under Rydström, budgetmässigt ska Kalmar inte vara ett topplag. Kanske har de börjat gå mer mot en normalprestation nu? De underliggande siffrorna pekar på att Kalmar ska ligga lägre ner i tabellen än de gör. Rajovic gjorde mål på allt inledningsvis och när han gjort det sämre har resultaten också blivit sämre.

Tydligt att mycket fokus den här säsongen varit på Europaspelet och då är det klart att det är tufft med en omedelbar nål i den ballongen.
Vad som återstår av säsongen nu är nog lite av en transportsträcka. För långt upp till toppen och bekvämt avstånd ner till botten. Säger inte att de kommer börja vaska matcher, men de har inte så mycket uppenbart att spela för tabellmässigt. I den här typen av halvoglamourösa bortamatcher kan det göra någon procent.

Har en tung avstängning på Gojani, som saknas extra mycket eftersom Calle Gustafsson alltjämt dras med skada.

Tycker det ska vara dags för Sirius att få utdelning för sina bra prestationer. Håller inte laget som särskilt mycket sämre än Kalmar över 30 omgångar och med hemmaplansfördel + allt att spela för tycker jag de ska ses med bra chans.

Speltips: IK Sirius vinner.
This is the stats tab
This is the post tip