Publicerad på 14 Apr - 13:45

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Målkalas i Norrköping och Borås?


Derbyångest i Solna, klassikermöte i Göteborg och Elfsborg som vill spräcka målnollan. Fantasytips och speltankar inför tredje omgången.

Påsksvenskan bjöd på MFF-mirakel, målvaktsmissar och ett historiskt uselt AIK. Innan vi blickar fram mot kommande omgång – en tillbakablick på förra. Expected goals-siffrror från andra omgången:

Brommapojkarna – Malmö FF 0.85-1.5 (1-2)
Häcken – Hammarby 2.28-0.57 (3-1)
AIK – IFK Norrköping 0.65-2.27 (0-3)
Sirius – Djurgården 1.75-0.38 (0-0)
Kalmar FF – IFK Göteborg 1.49-0.4 (2-0)
Varberg – Elfsborg 0.02-2.01 (0-0)
Degerfors – Halmstad 3.01-1.21 (3-1)
Värnamo – Mjällby 0.4-1.39 (0-1)

- Varbergs låga siffra sticker ut såklart. Elfsborg ska ju vinna den matchen.
- Sirius skapade i stort sett alla sina lägen i första halvlek.
- Den som tyckte AIK såg svaga ut mot Peking - statistiken backar upp det.

Blandad kompott spelmässigt för mig där följande spel hittade hem:
Dubbeln: U3,5 i Kalmar – IFK Göteborg + Malmö att vinna
U2,5 i Kalmar – IFK Göteborg som en singel.

Blåvitt sliter rejält med målskyttet när Berg inte är så bra som han kan vara.

På minuskontot:
AIK att göra två eller fler mål mot IFK Norrköping var 100 mil ifrån. Sällsynt usel insats av AIK. Visst går det att skylla på turbulens i klubben, att en defensiv mittfältare saknas och att Guidetti är skadad. Men insatsen var totalt oförsvarbar ändå – det får bara inte se så håglöst ut.

Bernhardsson att göra mål (3.50) mot Varberg missade också. Det spelet tycker jag snarare går in på oturskontot då han hade flera fina målchanser och kunde/borde gjort mål. Rätt övertygad om att det kommer lossna för honom och Elfsborg framöver. Varför inte redan mot BP i helgen?

Kommande omgång:

Lördag:

Elfsborg – BP
Häcken – Kalmar FF

Söndag:

AIK - Hammarby
Norrköping – Värnamo
Halmstad – Djurgården
Mjällby – Degerfors

Måndag:

Varberg – Sirius
Göteborg – Malmö FF

Klart att derbyt AIK mot Bajen är en riktig höjdare att se fram mot. Kan Brännströms gäng resa sig efter påsksmällen mot Peking? Tycker det luktar lite målsnålt derbykryss där då bägge lagen nog är väldigt angelägna om att inte förlora med tanke på förra omgången.

I övrigt tror jag tror på Djurgården mot HBK och mål mellan Peking mot Värnamo - vilket du kan läsa mer om i länkarna ovan.

Fantasy?

Jag gjorde en satsning på Elfsborg med Johan Larsson och Alexander Bernhardsson i laget. Har väl inte gett någon jätteutdelning hittills, men Bernhardsson tycker jag ser vass ut trots allt. Johan Larsson däremot har varit en besvikelse då han inte alls varit den där offensiva och överlappande ytterbacken han varit tidigare säsonger. Hans statistik för ”crosses per match” senaste säsongerna, data från Wyscout:

5.67 inlägg per match 2020
4.24 inlägg per match 2021
2.87 inlägg per match 2022
0.45 inlägg per match 2023 på de två matcher som spelats hittils.

Hoppades det skulle vända i år med ett nytänt Elfsborg, men så har inte blivit fallet hittills. Sista chansen mot BP i helgen innan jag tröttnar. Hade absolut inte bytt in honom även om schemat ser bra ut. Just nu är det han eller Bernhardsson jag funderar på som kapten.

Annars hade jag en riktig pissomgång med bara 32 poäng. Widell Zetterströms -2 sved. Valde Christiansen som kapten efter ett sent byte mot Besara, vars schema är väldigt tufft. Tyvärr uträttade dansken knappt något alls mot BP.

Egentligen hade jag velat få in Kiese-Thelin i laget, men jag har ett par andra grejer att fixa:
JWZ är både avstängd och skadad. Han kommer behöva ersättas. Dräller väl inte av bra alternativ. Friedrich i Kalmar eller Djurgårdsreserven Picornell är två alternativ jag överväger.

Sadiq är en annan spelare som måste bytas ut på sikt då han ådrog sig en skada. För mycket poäng att ha på bänken. Ingen tydlig idé om vem jag vill ersätta honom med än så länge, så kan bli att jag skjuter på problemet till nästa omgång.

I övrigt:
- Victor Lind ser mycket bra ut i Norrköpings offensiv. 6.5 framstår som väldigt billigt baserat på det jag sett hittills. Han är absolut en gubbe jag skulle kunna tänka mig att ta istället för Sadiq för att frigöra lite pengar.
- Ser att många byter in Mjällbys Brorsson efter att denne gjort två mål i de första omgångarna. Jag hade absolut inte tagit in honom då hans produktion knappast kommer fortsätta. Dessutom stor risk att han får inleda på bänken när Rosengren är tillbaka från skada.
- Många har haft en tuff inledning och överväger frikort. Såklart upp till var och en att välja utifrån hur laget ser ut, har du kvar Simon Gustafson, Sadiq, JWZ och kanske Hammar i laget så kanske det är bäst. I största möjliga mån hade jag nog väntat med frikortet för att säsongen ska sätta sig lite mer. Vart har vi egentligen AIK? Är Elfsborg en bluff? Vilka tar platserna i Bajens offensiv? Fortsätter IKT peta in bollar?

Hur spelar du i helgen?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto