Djurgården gästar Halmstads BK på söndagen.
Mitt speltips: Rak seger för DIF. Expekt .

Tuff match för Djurgården förra veckan när de nollades av Sirius. Drabbades av ett rött kort på Widell-Zetterström och var överlag det sämre laget. Märkligt svag insats av ett lag som oftast har en hög lägstanivå. Känslan är att de kanske behöver nollställa sig lite efter en höstvinter som präglats av förberedelser inför Conference League-åttondelen.

Kommer här ha fått en vecka att förbereda sig inför den här amtchen och det borde göra gott för Kim & Tolle, som trivs på träningsplanen. Potentialen och kapaciteten i laget är enormt stor. Finns konkurrens på de flesta positionerna i truppen och kanske behöver elvan skakas om något? Att JWZ är out är såklart negativt, men ersättaren Picornell fick en halvlek mot Sirius och verkade klara av Allsvenskan på ett bra sätt.

Historiskt har Djurgården varit väldigt bra på att studsa tillbaka direkt efter en svag insats. Kommer de bara upp i nivå här prestationsmässigt tycker jag de ska ha klart bra chans att vinna den här matchen.

Halmstad nere på jorden

HBK inledde med att slå AIK med 2-1 hemma på Örjans Vall. Bra insats men blev rätt tacksam matchbild med ett svagt och uddlöst Gnaget som fick ha mycket boll utan att skapa något. Följde upp det med att tappa 1-0 till 1-3 i Degerfors och laget togs därmed ner på jorden igen. Saknat Baffo inlednignsvis och vi får se om han är tillbaka redan här. Över tid ska det vara ett avbräck för ett lag som kommer hålla till i de nedre regionerna av Allsvenskan.

Halmstad kommer definitivt ta sina poäng i år, särskilt hemma. Men tror de kommer passa bättre mot vissa typer av lag, just Djurgården tycker jag har fysik nog att matcha HBK på ett bra sätt.

Gräs är kanske inte Djurgårdens favoritunderlag, men tycker det överdrivits hur dåligt laget trivs på bortagräs. Mjällbyförlusten i fjol var inte bra, men å andra sidan var prestaionen okej mot et lag som är svårspelade. Kalmar vann med samma siffror efter segermål i 93:e och ett formstarkt Degerfors gjorde mål på allt när Djurgården Europadubblerade. Klart DIF är bättre på Tele2, men gräsallergin är överdriven.

Tycker de ska ses med bra chans att vinna här och till över dubbelt tycker jag raka tvåan är ett bra spel.
This is the stats tab
This is the post tip