Äntligen kickar NFL 2020 igång. Som övriga sporter har även COVID-19 satt sin prägel på förberedelser inom den amerikanska fotbollen.

En konstig offseason med mindre splashiga trejder, en inställd preseason, Black Lives Matter-epos och hur matcher skall spelas huruvida publik får komma in eller inte. Många NFL-lag har valt att inte tillåta publik exv. lagen från New York emedan i Indianapolis har en struktur för 2 500 besökare dock under en synnerligen strikt agenda tagits fram.

...men nu natt till fredag får vi äntligen åter stifta bekantskap med regerande Super Bowl champs Kansas City Chiefs och den numera guldkantade QB Patrick Mahomes. Vilken ruggig genomslagskraft killen haft över det senaste året. Han har signat på ett kontrakt som indirekt ger honom 503 miljoner dollar fördelat över 10 år. Sicket avtal. Det är bara att gratulera. Inga mer nudlar för 5 kr på Albertsons för Mahomes...

Nu till kvällens matchup. Chiefs vs Texans. Chiefs spelar hemma. Det som oftast tenderar att inträffa när ett lag tar hem en Super Bowl-vinst är att många spelare säkrar upp större kontrakt och finner nya lag. För Chiefs har absolut inget alls hänt, utan spetsen och bredden i truppen är intakt. Helt sinnes. Istället har laget säkerställt sin kanske mest svaga punkt från fjolåret dvs. springspelet genom att plocka in Clyde Edwards-Helaire som sista spelaren från NFL Draft 2020 runda 1 och det har visat sig vara ett riktigt lyckokast, då hela Chiefs pratar om sin rookies framgång under träningscampen.

Texans då? Vad har hänt här sedan ifjol? Ett bra lag med en suverän QB i Deshaun Watson (som även han signat på ett lukrativt kontrakt före säsongen startat. Här pratar vi 177,5 miljoner dollar för 4 år, varav hela 111 miljoner garanterade! Hepp!

Texans har dock tappat sin kanske bäste spelare i WR Hopkins som lämnat för Cardinals. De har i mångt och mycket INTE förstärkt sina ”svaga” sidor från 2019; springspelet, pass defense och rush defense. Det gör att laget i mitt tycke fortfarande är för tunna för att vara en contender. Visst, Watson är grym, men vad har han för vapen att tillgå? Cobb, Cooks, Fuller. Bra spelare, men inte top notch-nivå. Nej, Texans kommer vara habila, men inte mycket mer...

Jag är övertygad om två saker i denna fajt; Chiefs kommer vinna och det kommer bli poängrikt. När ett av ligans bästa totaloffensiv möter ett av ligans sämsta pass- och rush defense lär det bli bekymmer. Chiefs enda svaghet är deras rush defense, men vad gör det när inte Texans kan skaka av sig Chiefs offensiv med ligans kanske bäste QB?!

Jag kommer spela Chiefs -8 till oddset 1,81 hos Unibet , LeoVegas & Casumo . Om ni vill spela på ytterligare ett speltips rekommenderar jag +52,5 poäng totalt gjorda poäng till hämtgurkan 1,70 hos samma spelbolag.

Värt att notera:

1. Chiefs snittade 28,2 poäng gjorda framåt i varje match 2019. Laget är ännu starkare i år.

2. Chiefs QB Mahomes hade 26 TDs mot bara 5 INT under 2019. Det gav honom en passing rating på 105,3!

3. Texans har som sagt tappat profiler och värvat spelare som ligger precis under elit. Det kommer inte räcka.

3. Texans pass defense var ligans 25 sämsta under 2019. I premiären nu möter man ligans topp 5 bästa pass offense. Någon kommer ge vika och inte är det Chiefs Mahomes...

4. Chiefs offensiva vapen är bisarra. Mahomes; kanske ligans bäste QB. Kelce; kanske ligans bäste TE. Hill; ligans snabbaste WR. HUR skall Texans kunna stå emot?!

Chiefs kommer vinna den här outingen relativt enkelt. Det är klart att ringrost kommer infinna sig initialt med tanke på att preseason blev avblåst, men se nu till att titta och njut av Mahomes vision och kvaliteter som QB. En ren fröjd för ögat.

Jag spelar Chiefs -8 till oddset 1,81 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip