Det blev en riktigt bra avkastning för er som följde mina drag under wild card-rundan. 6 av 8 speltips satt. Tråkigt att Saints fick lämna. Hade velat se dem längre in i slutspelet, då potentialen är stor. Av detta blir det nu inget alls. Vikings spelade en av sina bättre defensiva matcher under året och QB Cousins skötte sig galant. NU möter Vikings ett ruggigt secondary toppstyrt av Pro Bowler Richard Sherman. Då har vi fortfarande bara "andats" på 49ers trupp...

I afton är det då divisional round mellan San Francisco 49ers vs Minnesota Vikings. Linan i Vegas berättar att 49ers är spelfavoriter till -6,5 i nuläget. Jag är övertygad om att 49ers vinner den här outingen, men -6,5 är en hög handicap enligt mig.

Värt att notera:

1. Lagen har mötts totalt sett 47 gånger och statistiken berättar 23-23-1 = jämnt mellan lagen genom åren. Den senaste gången som lagen möttes i slutspel var 1998 och då avväpnade 49ers Vikings väldigt enkelt med lätt seger 38-22.

2. 49ers har bara tillåtit 266,6 yards i snitt på hemmaplan. Det är nummer 1 i hela NFL.

3. 49ers har i mitt tycke ett bättre lag på samtliga nyckelpositioner OCH är utvilade i relation till Vikings. Det måste också noteras att 49ers redan tunga defense får tillbaka två äss i form av försvararna Dee Ford och Kwon Alexander.

4. Hur skall Vikings hålla jämna steg i den här matchen? Ja, i första hand måste laget få bra snurr på sitt springspel med RB Cook. Han var riktigt vass initialt före Saints korrigerade sitt run defense och tog ner honom, MEN imponerande 28 carries berättar en del. Vikings kan vara med i den här matchen ett tag om de får till springspelet och lägger fokus där. Mot 49ers skall INTE QB Cousins testa att kasta långbollar, eftersom secondaryn hos 49ers är magnifik. Hur har då 49ers run defense sett ut? De har tillåtit i snitt 108,9 yards på hemmaplan och totalt sett 4,2 yards per försök. Det kan således bli bättre. Det MÅSTE bli bättre.

5. 49ers QB Garappolo möter ett Vikings, vars secondary tillåter monumentala 252,4 passing yards per bortamatch. Det kommer Vikings INTE ha råd med i afton.

6. 49ers var nr 1 i hela NFL med ett snitt på 32,4 gjorda poäng per match och QB Garappolo snittade på 7,9 yards per pass. Vad beror det på? 49ers har sedan trejden för WR Sanders från Broncos och med WR Samuel, tillsammans med NFL's bästa TE Kittle skapat en offensiv trojka som levererat. Notera att Vikings haft väldigt svårt att täcka de flesta lags TE under året - har släpp igenom 84 pass till TE-positionen. I afton möter man den bäste. Huvva!

7. Vikings defense var redo mot Saints. Jag tokgillade hur HC Zimmer använde bl a Hunter i flera schemes i defensiven. De har också spelat bra i sin run defense; bara tillåtit 108 yards. Mot just Saints senast tillät Vikings bara 97 yards. Nu tycker jag att 49ers har tre riktigt bra RBs, där Raheem Mostert har gjort touchdown på touchdown på slutet.

Jag kommer spela 49ers i den här matchen; de kommer vinna matchen. Jag gillar inte linan på -6,5. Det är ändå slutspel. 49ers är ett bättre lag på varje nyckel position och om 49ers kan skydda QB Garappolo mot Vikings edge rushers Griffin och Hunter; ja, då är det toppchans. Fakta i målet berättar vidare; 49ers offensiv är såpass tung med så många olika äss framåt; allt från WRs, till TEs, till RBs. Laget är dessutom utvilat och har fått tillbaka två ordinarie spelare i Ford och Alexander. Nej; 49ers vinner den här matchen. Jag spelar 49ers -5 till oddset 1,67 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip