Äntligen kick-off av årets säsong i NFL och det är som julafton för oss hardcore-fans. Älskart! Den första matchen som spelas är också NFLs äldsta "rivalry" - Bears vs Packers. En otroligt bra start på året under Thursday Night Football med start kl 02.20.

Jag kommer spela hemmavinst och Bears -1,5 till oddset 1,70 hos Unibet .se. Nu kör vi!

Värt att notera:

1. Bears (12-4) under 2018. Är 7-1 på Soldier Field i sina åtta senaste hemmamatcher. Deras fans är ett av NFLs mest högljudda. Packers (6-9-1) under 2018 är 1-9 på bortaplan. 1-9!

2. Bears defene var enastående i fjol och i år 2019 är samma spelare kvar = deras defense är än tajtare än tidigare. I fjol var Bears nr 1 gällande points allowed och nr 3 gällande yards allowed. Det är mycket starka papper.

3. Packers är 12-5 mot Bears i den totala statistiken. Ha då i åtanke att Bears; frånsett i fjol var ett av NFLs sämsta lag under en tid.

4. Packers har ny HC i Matt LeFleur (kommer från samma coahingträd som Kyle Shanahan/Sean McVay). Hans uppgift är att synka offensiven och han har kanske NFLs bästa QB till sitt förfogande - Aaron Rodgers. Lite märkligt dock att inte Rodgers tog en endaste snap i preseason. Oavsett; får LaFleur snurr på det = spännande. MEN fakta i målet; när Packers mött Bears i de senaste två outings har Packers springspel bara nått 3,5 yards framåt, vilket är för dåligt. Bears rushing defense är starkare i år än i fjol. Ha det i åtanke. Sedan skall det bli spännande att se relationen mellan playcaller LaFleur kontra Rodgers. Den sistnämnde brukar göra som han vill på lina of scrimmage...

5. Bears "snackis" under preseason har varit rookie-RB David Montgomery. Han har charmat alla med sitt mångfacetterade springspel och blivit allas älskling. Min feeling är att Montgomery är den avlastning som QB Trubisky saknat, vilket gör att Trubisky kommer ta mindre risker och kasta mindre långbollar för att nå yards. Ett vinnande koncept för Bears i mina ögon. Trubisky MÅSTE spela ett smartare QB-spel. Jag tror han gör det i år tack vare Montgomery.

6. Packers defense var nr 16 gällande passing yards allowed 2018. Det är inte bra. Deras secondary måste jacka upp en nivå, men frågan kvarstår; räcker det?!

7. Soldier Field. Måste nämna det igen. Gör Bears tidig poäng som det brukade göra under fjolåret, då kommer publiken att go beezerk!

Jag spelar på att Bears ruggiga defense skapar oreda för Rodgers, samt att rookie-RB Montgomery kommer avlasta Trubisky i offensiven = fördel Bears. Mitt spel på Bears -1,5 till oddset 1,70 är taget!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip