Bengals (9-6) tar emot ett av ligans mest heta lag i form av Kansas City Chiefs (11-4) och det kommer inte bli en lätt match för Bengals. Chiefs kommer in till den här outingen med åtta raka vinster och har gått från klarhet till klarhet, där varje del av såväl offensiven som defensiven tagit flera kliv framåt. Det känns som Chiefs är som ett ånglok för dagen. Det bara tuffar på och tuffar på.

Jag kommer spela Chiefs -3 till oddset 1,78 hos Pinnacle och tycker det är ett av omgångens bästa spel.

Värt att notera:

1. Chiefs började de sju första veckorna (1-7) med att tillåta 29 poäng per game defensivt. De tillät +400 yards per match. Det såg anskrämligt ut och förlusterna hopade sig. Sedan vecka 8-16 har laget bara tillåtit 12,9 poäng per match. De har bara tillåtit 325 yards totalt per outing, samtidigt som defensiven även haft med sig 2,6 takeaways per match. Det är en dramatisk skillnad och det är därför Chiefs är där de är idag. Allt har börjat klaffa och man har också hanterat COVID-19-protokollen bra. Till dagens match mot Bengals är hela truppen clearade.

2. Bengals defense och framförallt secondaryn i hur de skall täcka TE Kelce blir dagens största "puck" för Bengals. Även om man besegrade ett illa åtgånget Ravens (skador och COVID-19-protokoll) kunde Ravens TE Andrews plocka in bollar som genererade 125 yards på åtta mottagningar. Chiefs Kelce är en nivå upp.

3. Chiefs kommer pusha sin pass rush i tid och otid mot Bengals offensiva lina och det kommer skapa oreda för QB Burrow. Han har inte sett en bra pass rush på länge, vilket gör att det kommer bli ryckigt för honom. Chiefs pass rush med Jones, Clark och Ingram för att nämna några kommer göra livet surt för Bengals QB. Sanna mina ord.

4. Vinner Chiefs idag är de hemskt nära att bli toppseedade i AFC. Notera det.

5. Den enda statistiken som kanske talar för Bengals i afton är att Chiefs inte vunnit i Paul Brown Stadium sedan 1984.

6. Chiefs QB Mahomes har steppat upp rejält även han. Han är nr 3 i NFL vad gäller yards per attempt-rate och passer rating. I afton kommer Chiefs och Mahomes att kasta bollen mer frekvent än att springa med den. Bengals run defense är fullgott, samtidigt som deras secondary är godkänd, utan att vara exceptionell. De kommer få stora bekymmer med att kontrollera alla vapen som Mahomes har i sin offensiv.

7. Bengals två starka vapen förutom en bra RB i Mixon är WRs Higgins och Chase. De har +1000 yards, vilket är imponerande. Det är här som jag tror Chiefs secondary kommer eller rättare sagt måste leverera in på för att vinna.

Jag är som sagt övertygad om att Chiefs vinner den här matchen. Bengals är bra och kommer bli bättre, men de är inte i närheten av att vara på samma nivå som Chiefs. Notera det. Mahomes kommer finna Hill och Kelce i tid och otid, men om de mot förmodan skulle täckas bra nog, finns Hardman, Pringle och Gordon också tillgängliga. Jag spelar Chiefs -3 till oddset 1,78 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip