Vilken ruggig matchup. Det är första gången i Super Bowls era som Bills möter Patriots. Det här är i mitt tycke den svåraste matchen att bena ut gällande samtliga outings runda 1. Det är Belichick vs McDermott. Allen vs Jones. Wow!

Jag kommer dock att välja spelvärdet på Bills att de når +24,5 poäng mot Patriots till oddset 2,08 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Bills har nått +25 poäng i 13 outings den här säsongen. Det är tilltalande.

2. Bills är 2-0 under HC McDermott på hemmaplan. Samtidigt är det viktigt att notera att Patriots levande legend Belichick är 3-7 som coach mot lag som slagit Pats under grundsäsong.

3. Rookie-QBs är 2-8 som starters när slutspel omgång 1 spelats. De gånger de vunnit (se 2) var mot annan rookie-QB. Mac Jones kommer få en del att stå i afton.

4. Om vi tittar på Bills QB Allen är han å sin sida den tredje spelaren i NFLs historia som landat i +30 touchdowns och +700 rush yards under en säsong. Snacka om mångfacetterad.

5. Något som jag tilltalas av är Bills WR Diggs statistik vad gäller hemmaplan och slutspel. Han har då levererat in +100 mottagna yards och minst 1 TD i dessa matcher. Det är starka papper.

6. Det går aldrig att kringgå hur enormt duktig och pondus som Patriots Bill Belichick har i NFL. Han har vunnit 31 (!) slutspelsmatcher som coach. Det är 11 mer än någon annan coach i historien. Dock skall sägas att dessa 31 segrar har kommit med Tom Brady som QB...

7. Bills chans att vinna är att ta kommandot direkt och få Patriots att jaga. Bills QB Allen kommer kasta ofta och långt mot en ganska "sådär-cornerback-lina" som Patriots innehar. I "red zone" har Bills varit enormt starka över slutet av säsongen genom att säkerställa 15/21 possessions = gett touchdowns. En av orsakerna till det är att den offensiva linan hos Bills har lyft sig över samma tid. Notera det.

8. Bills defense har också varit riktigt på tå över de senaste fem matcherna. Bills har säkerställt 19 sacks över de fyra senaste matcherna och ledde NFL över den tiden.

För mig känns det som att Bills börjar se riktigt starka ut i rätt tid dvs. när slutspelet skall börja och det bör oroa Patriots. Det som talar för Patriots är dock att de har ett top management i Belichick och McDaniels plus en defense som alltid gör sitt. Jag kommer dock gå på att Bills gör +24,5 poäng till oddset 2,08 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip