"The Battle of Ohio". Cleveland Browns vs Cincinnati Bengals. QB Mayfield vs QB Burrow. Två NFL-draft-ettor möts och det på bästa sändningstid - "Thursday Night Football". Båda lagen åkte på stryk i premiären.

Bengals borde ha vunnit sin match, men det syntes också att det var mycket anspänning hos QB Burrow i sin första NFL-match och det var en aning trevande spel från Burrow's sida. Men summa summarum; Bengals såg faktiskt helt OK ut. De var 2-14 i fjol och lär inte ha för höga krav på sig i år. Jag tyckte de skötte sig fullt godkänt mot Chargers, trots förlusten.

Browns däremot, blev helt utskåpade av det förmodade topplaget Ravens. Det var ingen vacker syn. Vi måste ta tjuren vid hornen direkt. Browns HAR stora förväntningar på sig med tanke på den truppen de har och hur de inför i år har "jackat" upp sin offensiva lina. De har en ny HC i Stefanski. De har också QB Baker Mayfield som förr eller senare måste få ordning på sitt spel. Hans munläder har gått varmt länge, men det är dags för honom att steppa upp och leverera enligt vad han säger. Till dags dato har har inte ett godkänt betyg i min värld. Browns har enligt mig ett av ligans bästa RB-tandem i Chubb och Hunt. I afton borde Browns spelsystem kretsa runt dessa två RB's och springa mycket, eftersom Bengals motor i defensiven och springspelet; Atkins och Daniels båda är borta pga. skador. Det är nu eller aldrig för Browns och running backs att visa vad de går för.

Jag kommer spela på att RB Hunt gör en TD. I min värld kommer båda RBs i Browns att göra poäng i afton. Oddset på Hunt är mer tilltalande, då Unibet .com ger oddset 2,50.

Värt att notera:

1. Browns har vunnit tre av sina fyra senaste matcher mot Bengals. De har haft lätt för dem. I afton lär det bli tajt, men Browns är rätt favorit. Även QB Mayfield har haft det väldigt lätt mot Bengals och har 10 touchdowns mot dem under sin korta karriär till dags dato. Mayfield har också skött sig bra i ljuset av "Thursday Night Football".

2. RB Hunt är den som kommer få chansen vid mållinjen och han är också en möjligt target för mottagning vid mållinjen. Hunt är en riktigt bra RB som håller en hög nivå. Förvänta er många löpning i afton.

3. Browns har inte vunnit en premiärmatch i NFL sedan 2004 och är alltid starkare i match 2.

4. Browns kommer tillåta fans på läktaren och det kommer göra sitt. Självfallet under tydliga COVID-19 riktlinjer. MEN riktiga fans kommer finnas på plats. Det är ett plus för Browns.

5. I ingressen berättade jag om Bengals tunga skador på sitt run defense. Det kommer göra sitt i afton. Chubb och Hunt kommer få mala på och springa ofta. Bengals har ett tunt defense och det kommer synas.

Summa summarum; Browns är bättre på i stort sett allt. Det är dock ett lag som sällan levererar på den nivå som efterfrågas. QB Burrow kommer få sina servetter varma. Browns skall vara favoriter och då skadorna på Bengals run defense är så stora och på äss som framförallt Atkins och Daniels = det kommer finnas utrymme för Chubb och Hunt att springa. Jag tror båda kommer göra poäng, men spelvärdet ligger på Hunt till 2,50 för en TD hos Unibet .com

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip