Bucs (7-3) vs Rams (6-3). Vilken outing att se fram emot i aftonens Monday Night Football. Tom Brady har börjat suveränt och det här laget som Tampa har lär bara bli bättre och bättre om skadefritt. Framförallt känns det som laget är stabilt på samtliga nyckelpositioner och det kommer bära frukt även i kommande slutspel.

Jag kommer spela Bucs -3 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas och Casumo , eftersom jag är övertygad om att laget bara kommer bli tajtare och tajtare. När även springspelet fungerar fullt ut, då har inte laget några direkta svagheter. Rams defensiv är tuff, men något säger mig att Bucs pass rush kommer sätta spöken i QB Goffs ögon.

Värt att notera:

1. Bucs snittar på 29,6 poäng per game framåt emedan Rams ligger tätt bakom med 24 poäng framåt. Det som är viktigt att notera vad gäller Rams är att deras defense; kanske ett av ligans bästa, tillåter bara 18,7 poäng per game.

2. Bucs är nr 1 i rushing defense. De tillåter bara 76,6 yards per outing. De är totalt nr 3 med 300 yards per outing. Bucs är nr 2 i NFL vad gäller sacks. De har sackat motståndarens quarterback hela 32 gånger.

3. En som jag gillar skarpt är RB Ronald Jones III. Han har växt med uppgiften och till dags dato har han sprungit för 730 yards (nr 3 i hela NFL), 5 TDs. För honom är det redan ett s.k. breakout year. Han lär som sagt bara bli bättre och bättre plus att GOAT Brady får mer option i sin spelbok.

4. Rams superstar finns i defensiven och det är självfallet Aaron Donald. Han leder hela NFL i "press på QB" via 56 framstötar. Han är tvåa i NFL vad gäller antal sacks; se nio. Om vi ser till Bucs och Bradys "svårighet" under året har det varit när det varit för mycket pressure. OM Donald får fin snurr i afton, då kommer Brady hamna i bryderier. NU är Donald scoutad i detalj och Bucs vet vad de skall göra för att hålla honom i schack, men som sagt; Donald är en fröjd för ögat.

5. Rams leder all-time stats med 14-9, men Bucs vann senast lagen möttes.

6. Rams QB Goff har satt 213/321 pass för 2 447 yards med 13 TDs och 6 interceptions. Han dock blivit sackad hela 13 gånger och det är ett otyg i sig. Det som dock stått ut rejält är Rams springspel. De har sprungit för +100 yards i mer än åtta matcher hittills i år. Riktigt bra!

7. Rams har varit på tok för ojämna i år och har förlorat mot lag i öst (se Dolphins och Bills). QB Goff lär få stora bekymmer med Bucs defense i afton och framförallt deras pass rush. Jag räknar kallt med minst en interception från Goff, men på det stora hela även en förlust för Rams. Bucs vinner hemma!

Jag spelar Bucs -3 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip