Chiefs (6-4) tar emot Cowboys (7-2). Det här är hela helgens bästa match. Jag har höga förväntningar på denna och jag är dessutom övertygad om att Chiefs kommer vinna den.

Jag kommer spela Chiefs -1,5 till oddset 1,78 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Chiefs har vunnit fyra av sina fem senaste outings och orsaken till det måste tillskrivas Chiefs defense. Den var undermålig initialt i början av säsongen, då laget tillät +32 poäng bakåt i snitt över de första fem matcherna. Hur pajigt som helst för en Super Bowl-contender. Sedan dess har laget bara släppt in 16 poäng i snitt. Snacka om korrigering.

2. Det är svårt att inte gilla Cowboys QB Prescott. Han slicade upp Falcons till precis ingenting senast. Han kastade för 296 yards med två TDs och var 24/31 på passen. Cowboys är rankade som nr 4 i NFL gällande passing yards per game (snittar 294).

3. Cowboys RB Zeke Elliott har skött sig bra i år. Han har sprungit för 663 yards på låga 15 försök per outing.

4. Det har varit ett sådär-Chiefs som vi sett över de första matcherna den här säsongen, men mot Raiders senast som inte är en enkel match, fick vi äntligen se det riktiga Chiefs. De satte 41 poäng, hela 29 first downs och 516 yards. Mahomes satte 35/50 pass mot Raiders och totalägde dem. 406 yards och 5 touchdowns. Och nu till det viktigaste; inte en interception, vilket kändes skönt. Vi har och skall ha höga förväntningar på Mahomes. Han ligger nr 2 i touchdown-ligan med 25 st (Tom Brady har 27).

5. Till den här outingen får dessutom Chiefs tillbaka sin RB1 i form av Clyde Edwards-Helaire. Jag tycker RB2 Williams har skött sig riktigt bra på slutet och med Edwards-Helaire tillbaka. då kommer de bli än tuffare att slå Packers. Enda kanske riktiga svagheten är just "middle of defense" och här borde Chiefs offensiva lina "slå hål på" Cowboys run defense. Det finns för många options för Chiefs i sin offensiv om du frågar mig.

Den här matchen kommer bli sevärd. Men grejen är den att det spel som Chiefs QB Mahomes visade upp mot Raiders var gamla Mahomes och då är det en passer rating +100 direkt och jag har så himla svårt att se Cowboys orka stå emot Mahomes rörlighet i sin passningsficka + hans långa bollar mot Hill eller mediumlånga till skyddsfilten Kelce. Med vetskapen om att RB1 Edwards-Helaire också kommer spela i afton, så känns det som Cowboys kommer få fullt upp med att orka stå emot. Cowboys är bra; missförstå mig inte, men det är ett annat motstånd nu och Chiefs har 10 raka vinster mot lag från NFC.

Jag spelar Chiefs -1,5 till oddset 1,78 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip