Chiefs (3-4) tar sig an Giants (2-5). Nu är det slut på Chiefs ursäkter. Vill laget vara med och spela slutspel i år måste man börja vinna nu och det med en gång. Idag möter man New York Giants som sett hyggliga ut på slutet, men är i grund och botten 1-2 klasser sämre än Chiefs med ordinarie spelare på plan. Det är på tok för många skador på nyckelspelare hos Giants för att de skall kunna orka stå emot Chiefs i afton. Idag kommer Chiefs att köra över Giants.

Jag spelar mitt högsta handicap för säsongen och lägger Chiefs -8,5 till oddset 1,72 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Chiefs har aldrig förlorat tre raka matcher på hemmaplan sedan QB Mahomes tog över som skipper.

2. Just QB Mahomes är den som alltid är extra kul att se på när han spelar fotboll. I år har det dock varit bedrövliga turnovers varvat med hans kännetecken; en stark offensiv med exemplariska pass. Det kommer inte fungera. Nu är Chiefs 3-4 och slutspelet skall nås, då har man inte råd att få stryk av ett skadedrabbat Giants. Varför jag är inne på att det blir en storseger för Chiefs i afton har att göra med Giants secondary som har skador på nyckelspelare. Räkna med en toppmatch av Mahomes idag!

3. Giants har 11-3 på Chiefs genom åren, men då har inte Mahomes varit QB och TE Kelce var en snorvalp.

4. Giants har ässen RB Barkley och WR Golladay skadad och har en halvduglig RB2 i Booker. Normalt kommer det bli tufft att flytta sig fram på marken och då måste QB Jones finna vapen i sitt passningsspel. WR-rookie Toney och WR Shepard ser ut att kunna spela idag och det är positivt för Giants, MEN problemet kvarstår; får Chiefs rull på sin offensiv hjälper det inte, utan då kommer Chiefs skölja över Giants med tanke på deras skadedrabbade secondary.

5. Giants defense har haft enormt svårt att stå emot springspelet. De tillåter 125,6 yards per game och är nr 24 i NFL med den statsen. Jag är inne på att Chiefs Darrel Williams kommer ha en fin afton på marken.

6. Notera också att nästa helgs "bästa" match är Packers vs Chiefs. Naturligtvis är det en match i taget som gäller, men skulle Chiefs torska mot Giants, då börjar det verkligen lukta bränt...

7. De facto är det så att Mahomes snittar 301 yards per game och laget snittar 27 poäng per match. Mahomes har 2 093 passing yards med 18 TDs till detta. Mahomes har också sprungit för 219 yards. I afton möter Mahomes och Chiefs ett Giants som tillåter 369 yards per match.

8. Giants QB Jones har till dags dato blivit sackad 14 gånger och snittar "bara" 7,2 yards per försök.

9. Jag förväntar mig en "comeback" av WR Tyreek Hill i afton. Han har varit en mindre besvikelse i år och det beror till stor del också på QB Mahomes. Mot Giants svaga secondary är jag övertygad om att Mahomes/Hill kommer synka igen. Pass på!

Den är outingen blir vad jag tror Chiefs kliniska match på mycket länge. Alla detaljer behöver inte sitta, men det får inte bli några fler turnovers (se exv Bucs vs Saints igår, där Saints gjorde 16 poäng på Bucs slarv). Det måste ta stopp nu. Jag ser inte hur Giants kan orka matcha Chiefs i afton, utan kommer spela mitt högsta handicap för säsongen när jag lägger mitt spel på Chiefs -8,5 till oddset 1,72 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip