Chiefs (4-4) vs Packers (7-1). Det här är fortfarande hela omgångens "match", även om Packers bäste spelare QB Rodgers är ute pga. COVID-19. Det har varit enormt mycket surr om Rodgers i veckan. Flera sponsorer har lämnat honom, eftersom de inte visste att han INTE var vaccinerad. Han har dessutom medverkat vid flera events med Packers, utan att använda mask som icke-vaccinerad (se presskonferenser m.m.). Vi kan lugnt säga att det här är en soppa och Rodgers är under utredning. 95% av NFL-spelarna är vaccinerade. Kan tyckas en aning märkligt att en av de största spelarna i ligan inte tillhör dessa procent.

Det har dock gjort att Packers som lag haft det ganska lugnt, men det är klart att Rogers borta är ett enormt stort tapp. Noteras bör dock att Packers får tillbaka flera äss i afton; Bakhtiari, Valdes-Scantling och Lazard, men samtidigt skall QB2 Jordan Love göra sin första start för säsongen. Det är klart att det kunde ha varit en enklare match än mot just Mahomes och Chiefs, även om Chiefs måste lyfta sig markant för att kunna gå långt vid eventuellt slutspel.

Jag hade viktat mitt spel till Chiefs fördel även innan Rodgers blev bortplockad pga. COVID-19, vilket gör att jag lägger alla mina ägg i Patrick Mahomes korg och spelar Chiefs -6 till oddset 1,74 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Chiefs tog en "rå" för att väcka sin defensiv i veckan genom att trejda för Steelers Ingram för ett sjätteval under draften 2022. Chiefs har haft en låg pressure rate på sina motståndares QBs. Idag kommer Ingram från ena kanten och Chiefs Clark från andra kanten. DET lär Packers QB bli varse. Chiefs defense har sett sådär ut i år och behöver en boost. Ingram kan vara en konkret sådan.

2. Turnovers kommer vara en "match-i-matchen". Packers har plockat hem 14 turnovers via olika defensiva spel emedan Chiefs har skapat hela 19 turnovers själva. Det lag som vinner turnover-matchen kommer ha en toppchans att vinna matchen som helhet. Chiefs har varit sorgliga och det måste bottna nu, annars är de rökta.

3. Chiefs offensiv är nr 1 vad gäller third downs (54,9%). Idag möter de Packers som är nr 23 i samma kategori.

4. Packers ger upp 4,7 yards per springspel emedan Chiefs är nr 7 och snittar 4,8 yards framåt per försök. En spännande match i matchen i afton.

5. Chiefs Mahomes har till dags dato fått ihop 2 368 passing yards (snitt 296 yards per game). Av dessa har han satt 66,5% med 19 TDs och hela 10 (!) interceptions. Mahomes har ett halvdant år i år.

6. Det jag gillade med Packers vinst senast var hur välbalanserad deras offensiv var med springspel kontra pass. RBs Jones och Dillon kommer få en avgörande roll idag, eftersom HC LaFleur kommer försöka hjälpa QB2 Love så mycket han kan genom många springspel. RB Jones har 463 yards på 104 försök och snittar ca 58 yards per match. Det som jag gillar med Jones är också hans sätta att finnas tillgänglig via pass också. Han snittar 30 yards per match via pass. Ett äss! Men även Dillon har växt för varje match han får i kroppen. 309 yards på 68 försök som ger ca 39 yards per game. OM Packers får snurr på sina löpningar på marken kommer de vara med länge i den här matchen. Riktigt länge.

7. Chiefs TE Kelce hade en sådär match senast, MEN när han gör en dålig match (vilket är sällan), då studsar han tillbaka direkt och det med råge. OM han gör en match med färre än 40 yards i mottagningar brukar han direkt därefter snitta +90 yards och +1 en TD. Snacka om kvalitetsspelare. Ett sidospel i afton måste vara en TD på Kelce.

8. Packers har sju raka segrar. Det är starka papper. Nu är Rodgers borta och det är ett stort avbräck, men räkna aldrig bort Packers.

9. Packers QB Love har fått goda vitsord under träningen i veckan. Han fick visa upp sig under preseason och hade en completion rate på 69% då. Om inte Ingram och Clark får snurr på sin pass rush åt Chiefs, då lär Love få chansen att kasta ofta och länge.

Jag hade som sagt Chiefs som vinnare även innan Rodgers var borta. Chiefs har fortfarande inte spelat en bra match i år över fyra quarters. Mahomes har varit so-so, MEN vi vet hur bra laget är när de är bra och jag tror och hoppas vi får se det idag. Jag spelar Chiefs -6 till oddset 1,74 hos Pinnacle . Kolla även in sidospel på TE Kelce att göra touchdown. Han brukar leverera under Americas Game på söndagar.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip