Chiefs vs Raiders. En tuff match för Raiders. Iofs alla lag som kommer möta Chiefs lär bli varse att det är extremt svårt att slå Chiefs även i år. QB Mahomes ett år med mer rutin. Nybliven Super Bowl-vinnare. Laget helt intakt från vinsten i Super Bowl plus att laget har adderat en RB i rookie Edward-Helaire som leder alla rookies på yards sprungna med 304. Kort och gott; Chiefs är svårslagna över hela fältet.

Matchen mot Patriots var i stort sett ett epos mellan två storhjärnor till coacher, Belichick och Reid, som gjorde allt på sin kammare för att vinna. Patriots startade svage Hoyer (han är inte bra, men kan systemet klockrent) som reserv-QB efter Newtons COVID-19. Det kändes dock som att alla väntade på ett spel eller en aktivitet som skulle få Chiefs att vinna. Det visade sig återigen bli Chiefs secondary med Honey Badger Mathieu som avgjorde via en interception och pick 6.

Idag möter man ett Raiders som har potential, men den ständiga frågan är QB Derek Carr; är det rätt man att leda det här laget? Hans siffror och stats lurar ens öga. 1 095 yards för åtta touchdowns och ingen interception är bra. Han har gjort det relativt OK utifrån sina förutsättningar, men Jag har mina tvivel och idag lär han bli synad rejält, eftersom han springer på ett av ligans bästa secondary i Chiefs.

Jag kommer spela -10 och normalt ogillar jag den här typen av höga handicap, men hur jag än vänder och vrider pusslet är Chiefs två klasser bättre. Jag spelar -10 till oddset 1,75 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Värt att notera:

1. Chiefs har sju (!) raka segrar mot Chiefs. Raiders QB Carr har varit med och spelat i sex av dessa. Hans passer rating mot Chiefs är låga 74,6 och all-time stats berättar: 2-10. Notera att de två senaste outings lagen emellan har totalscore som säger det mesta: 143-56. Det har varit tufft för Raiders...

2. Raiders pass rush och secondary är två riktiga bedrövelser hittills. Om du adderar upp dessa och tänker på att Chiefs har Mahomes som QB förstår du per automatik att den "matten" inte är tilltalande för Raiders.

3. När inte ens geniet Bill Belichick orkar stoppa Chiefs offense, lär inte John Grudens Raiders heller kunna rubba dem. För de facto är det så; när Chiefs har bollen har de en fördel på samtliga positioner mot Raiders. På samtliga!

4. Detta är ett klassiskt rivalry, eftersom båda lagen varit med sedan 1960. Chiefs leder all-time series med 67-53-2. Som tidigare nämnts; på de senaste 11 möten har Raiders bara vunnit en gång.

5. Raiders strategi är fortfarande ett s.k. run-first offense med hjälp av TE's. Det gör att vi kommer få se en hel del av Jacobs och försök till pass mot TE Waller. Kruxet är dock att Chiefs secondary är på tok för stark och kommer sudda bort TE Waller. RB Jacobs kommer säkerligen få springa en del, men han har knappt nått upp till dryga 4 yards per löpning den senaste tiden och det räcker inte. Inte alls. Han hade 48 yard på 15 försök senast. Han kan bättre.

6. Raiders defense har lämnat en hel del att önska till dags dato. De har en solid trupp på papperet frånsett en del skador, men utväxlingen har varit svag. DC Paul Guenther måste jacka upp en nivå till för att överhuvudtaget kunna vara med i dagens match.

7. Chiefs har till dags dato plockat hem hela fem interceptions på sina första fyra matcher. För er som gillar att spela på att QB gör interception känns det nästa helt tryggt att spela på att Raiders QB Carr kommer kasta en i afton. I ren frustration.

Summa summarum; vi vet att Chiefs inte har något motstånd i sin offensiv. Vi vet att Chiefs secondary kommer bli för tuff för Raiders QB Carr och vi vet att HC Reid kommer out-coacha HC Gruden. Reid är en mer innovatör än Gruden.

Jag spelar Chiefs -10 till oddset 1,75 hos Unibet , LeoVegas och Casumo . För er som gillar sidospel ligger en interception från QB Carr nära tillhands idag. Oddset på den är 2,25 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip