AFC Championships Game mellan Chiefs och Titans.

Att Patrick Mahomes-ledda Chiefs står i en AFC-final var väntat, men att Tennesse Titans står för motståndet hade i alla fall inte jag sett på kartan när säsongen startade. Det är dock alltid lika uppfriskande med skrällar och överraskningar. När vi sedan ser vilka Titans besegrat i sina två senaste matcher OCH på vilket sätt de gjort det, då blir i alla fall jag smått imponerad. En tajt outing mot Patriots och en relativt enkel vinst Ravens. Två tunga lag som hade många företrädare till att bl a vinna Super Bowl i år. NU är jag dock övertygad om att Titans nått sista station för i år, eftersom jag inte på något sätt kan se HUR Titans skall orka stå emot Chiefs enorma offensiv. HUR bra den är, fick vi se mot Texans senast, då laget vände 0-24 till storvinst och 51 poäng gjorda framåt. Det var inte bara ett statement. Det var en skärseld som laget gick igenom och med vetskapen om att "vi kan vända, oavsett", DET är ett styrkeprov som försätter sten.

Detta har Chiefs med sig i ryggen till dagens outing, där fokus handlar om att stoppa Titans RB Derrick Henry och smart coaching av HC Vrabel. Jag kommer gå rakt ut på Chiefs idag!

Jag kommer spela Chiefs -5,5 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport . Las Vegas bookmakers har satt Chiefs till favoriter med -7,5.

Värt att notera:

1. Det är första gången på 20 år som Titans står i en AFC-final. Det är 50 år sedan Chiefs var i en Super Bowl-final. Det är förutsättningarna.

2. Chiefs har vunnit sju raka matcher och deras vändning mot Texans i divisional round var MÄKTIG. Den har cementerat avtryck hos alla lag. 0-24 till vinst 51-31 var ett statement av Guds nåde. Kanske en av de bästa matcher för TV-ögat även om det var många individuella misstag som föranledde det. Om någon av er har missat QB Mahomes snack med sina mannar på bänken efter 0-24; finn det klippet och ta lärdom av det.

3. Jag kan som sagt inte se hur Titans skall orka stå emot Chiefs offensiv. Den är på tok för mångfacetterad. QB Mahomes kan göra alla kasten. Han kan springa. Han har en armada av receivers att kasta till, där de mest pålitliga är TE Kelce, WR Hill och WR Watkins och då har jag fortfarande inte nämnt Hardman eller Robinson. Chiefs har även ett väl fungerat springspel med Williams i förgrunden, vilket gör att Andy Reid-ledda Chiefs har på tok för många val i sin spelbok. För många val för Titans att kunna stoppa. När du sedan kollar in Titans secondary förstår du att det ser mörkt ut. Bl a har de släppt till hela 961 yards och hela 9 TDs från TE. I afton möter de kanske den allra bäste i form av Kelce. Hur jag än vänder och vrider på detta kan jag inte se Titans defense stå emot Chiefs offensiv.

4. Titans då? Ja, de har vunnit 4 av sina 5 senaste matcher mot Chiefs. De har spelat sin bästa boll på mången god dag och till dags dato (i slutspelet) har ingen kunnat tackla ner RB Henry (NFL-leading rusher 2019). QB Tannehill har som sagt lämnat över bollen till Henry. Tannehill har totalt 160 yards framåt på två matcher. Han är en mycket kompetent game manager. RB Henry har varit ett monster. Han sprang för 195 yard mot Ravens och snittar 5,8 yards per löpning i slutspelet; otroligt starkt.

Slutkommentar: Chiefs defense har bara tillåtit TDs över deras sju senaste outings. De har inte rest någonstans sedan i december. 51-7 är de poäng som fördelades ut mellan Chiefs och Texans de sista 40 minuterna senast. Jag har aldrig sett på maken. Mahomes passade för 321 yards och sprang för ytterligare 53 yards för 5 touchdowns. Chiefs spelar hemma; i ett litet kylslaget, men soligt Kansas. De har än mycket bättre defensiv i år, där spelare som Clark och Jones sätter agendan. De har en quarterback som kan alla kast. De har en armada av möjligheter offensivt. De har en HC som varit med sedan Lützen-dimman 1632 och som förstår att hans lag SKALL vara aggressivt i alla delar av sitt spel. Det är då man är som bäst.

Jag kan se Chiefs vinna med 10 poäng, men nöjer mig med -5,5 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip