Cowboys (7-3) hemma mot Raiders (5-5) är game nr 2 under Thanksgiving.

Cowboys är tunga favoriter och det skall de vara även om Jag såg ett mediokert Cowboys borta mot Chiefs senast. Jag hade faktiskt förväntat mig mer, men det var ett par tunga jobsposter borta för Cowboys. Jag ger dem en chans till.

I grund och botten är det här ett bra lag när alla nyckelspelare är på plats. De facto är Cowboys det enda laget i NFL som är rankade topp 5 i både passade yards per game och löpna yards per game. Det är en högexplosiv offensiv när den klickar.

Jag spelar Cowboys -6 till oddset 1,69 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Cowboys har förlorat tre av sina fyra senaste outings under just Thanksgiving.

2. Raiders å sin sida har producerat färre poäng än 17 framåt i sina tre senaste matcher efter sin bye-week (alla förluster).

3. Ha koll på Cowboys RB Elliott i afton. Det här kan blir en rakt över suverän matchup för honom mot Raiders som är rankade nr 27 i tillåtna yards mot running backs. Elliott är i mångt och mycket Cowboys "bread and butter" när han är på topp. Tillsammans med QB Prescott är Cowboys normalt ett kul lag att se på, men just Elliott har inte nått 100 yards ännu i år. Han har inte löpt för mer än +50 yards sedan vecka 6 mot Patriots. Det. Är. Inte. OK. MEN idag bör han få fler chanser och jag har feeling för att han kommer nypa den chansen. Testa sidospel på +86,5 yards (rushing + receiving) för Elliott. Det är som sagt upplagt för det i afton.

4. Prescott då? Ja; enormt bra fram till matchen mot just Chiefs senast som å sin sida haft ett av ligans sämsta defense i år, MEN skeppet har rätats upp och det var en snygg outing för Chiefs mot Cowboys. Det måste vi ge Chiefs. Prescott fann aldrig någon riktig rytm. MEN vi vet att Prescott snittar 280 passing yards per game med +2 touchdowns till det. Han är riktigt bra. Jag noterade en kul stats gällande just Thanksgiving och Prescott. I hans senaste två outings under denna helg, har Prescott snittat på 322 passing yards. Inte illa pinkat.

5. Raiders offensiva lina har varit skakig på slutet. Över sina tre senaste matcher har den inte nått över +16 poäng. QB Carr har kastat för fem (!) interceptions under den här tiden. Det är inte bra och med tanke på att Cowboys defense har hela nio sacks över de tre senaste matcherna + fyra interceptions till detta; ja, då kan det barka fort för Raiders...

6. En spelare som ni skall ha extra koll på i afton utöver ovan nämnda är defensive spelaren Jayron Kearse. Han var först signad som ett komplement, men har tagit många steg framåt är numera en av ledarna på defense. Han har växt i DC Quinns set-up försvarsmässigt. Håll utkik på duellen mellan Kears och Waller hos Raiders. Den om något blir sevärd.

Jag har så himla svårt att se Raiders kunna vara ett hot i den här matchen för Cowboys, eftersom Raiders svagheter är Cowboys styrkor. Svag offensiv kontra stark offensiv, svag offensiv lina kontra start defense. Det är också hemmaplan och ägare Jerry Jones vill ha en lugn och skön Thanksgiving-helg = en vinst är en förutsättning.

Spela Cowboys -6 till oddset 1,69 hos Pinnacle . Leta även odds på RB Elliott. Känslan är att han springer +60 yards idag.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip