Som jag längtat! NFL regular season, baby! För första gången på 50 år i vecka 1 möts fjolårets Super Bowl-lag direkt i serien. Otroligt spännande OCH det finns hur mycket som helst att berätta hur dessa två lag förändrats under offseason.

Jag kommer spela Broncos +3 till oddset 1,86 hos bet365 .com. Min motivering till det spelet stavas ligans bästa D-E-F-E-N-S-E och hemmaplan. Mer om det nedan.

Vad har då hänt i bägge klubbarna efter Denver Broncos vinst med 24-10 i Super Bowl i februari?

Denver först ut:

1. Peyton Manning (QB1) och Brock Osweiler (QB2) har lämnat. Broncos har draftat Paxton Lynch, men kommer spela med fjolårets (QB3) i form av Trevor Siemian. Det är självfallet en försvagning, men Siemian har inte varit helt iskall och skall vi vara helt transparenta var det inte offensiven som gav Broncos en Super Bowl, utan det var defense OCH det är ännu starkare i år.

2. Bägge tight ends är borta med vinden, samt tre offensiva linebackers

3. I den defensiva linan är såväl Malik Jackson och Danny Trevathan borta, MEN vad gör det när Broncos adderat Todd Davis för Trevathan och free agent Jared Crick för Jackson. Boom!

4. Nya offensiva tacklare i form av fd Seahawks Okung och ex-Chiefs Stephenson = snygga värvningar!

Det är vad Denver tappat, men också adderat.


Carolina Panthers då? Deras tapp är i defense.

1. Josh Norman, NFLs bäste cornerback lämnade och signade på för Redskins. Ett stort tapp i deras secondary.

2. Veteranerna Charles Tillman och Cortland Finnegan har tackat för sig. Ersatts med två rookies; Bradberry och Worley, vilket inte behöver vara fel i det långa tänket, men just nu lite risky.

3. Nu till det positiva för Panthers. Deras superstjärna på WR-fronten, Kelvin Benjamin är tillbaka efter att ha varit ute hela förra året pga ACL-skada. DET är ett lyft. Ett stort lyft.

Ovan är det som tappats och adderats av värde för bägge lagen och tro mig; dessa två lag kommer vara med i slutspel även i år, men hur går kvällens match?

Jag tror mest på Broncos av följande anledningar:

1. Von Miller; NFLs bäste betalde defensiva spelare lär inte vara sämre i år, utan med garanti ännu vassare. Broncos pass rush skrämde skiten ur QB Cam Newton i Super Bowl ifjol och det lär inte bli enklare i afton. Nu har såväl Shane Ray som Shaq Barrett ett år mer rutin. Lägg sedan till rutinerade DeMarcus Ware; en Hall of Famer när han lägger av som finns bredvid ovan grabbar. Oj. Oj. Oj!

2. Broncos hemmafacit - home owners - är 28-4 under ägaren Pat Bowen. Det gör att Broncos har NFLs högsta vinnarprocent med (.871), vilket är fenomenalt. Kom ihåg det.

3. Broncos är också det enda laget i ligan som de två senaste säsongerna har multipla 1000 yards WR i form av DeMariyus Thomas och Emmanuel Sanders (som precis före premiären förlängt sitt kontrakt med Broncos).

4. Springspelet. CJ Anderson signade på ett grymt kontrakt under offseason och har i år höga krav på sig. Det är av yttersta vikt att killen verkligen levererar, men det är jag övertygad om. När hans kvaliteter behövdes i bl a Super Bowl; ja, då visade han det. Broncos springspel är bättre än Panthers.

5. Denver Broncos secondary kommer göra kvällen sur för Panthers Newton. Chris Harris, Aqib Talib, Roby, TJ Ward och Darian Stewart är ligans absolut bästa secondary. Utan tvekan. Kom ihåg att Broncos har ligans bästa pass rush och addera sedan ligans bästa secondary - VEM, HUR skall Cam Newton kasta för att ta sitt lag framåt?! Han kommer bli synad. Både en och fem gånger i afton.

Ovan punkter gör att jag kommer spela Broncos +3 i sin hemmapremiär. Deras offensiv med orutinerad QB kanske kan skapa bekymmer, men med ett bra springspel och ett av ligans bästa WR-tandem i Thomas och Sanders kommer det att lösa sig.

Jag spelar +3 Broncos till oddset 1,86 hos bet365 .com.

/Rolo Martins

This is the stats tab
This is the post tip