Dolphins (2-7) tar sig an Ravens (6-2) för Thursday Night Football. Ravens är bra. Det är inte Dolphins, även om de haft 5 (!) första runda-draftpicks de senaste åren. Det är något som är fundamentalt fel och jag är inte säker på att HC Flores överlever fler förluster. Han gick all-in på Tagovailoa och det har inte betalat sig. Ett lag som är 2-7 har inte nått slutspel sedan 1990. Det säger en del.

Noteras bör också att Ravens QB Lamar Jackson var fullständigt dominant mot Dolphins senast lagen möttes i just Miami (Ravens vann med 59-10 och någon har döpt den matchen till "The Miami Massacre") och då var Miami ett bättre lag än idag. Jackson kastade för 324 yards med 5 (!) touchdowns och en perfekt passer rating. Idag är Dolphins som sagt ett sämre lag och jag kan inte se någon stoppa Jackson från dennes löpningar. Han var enorm mot Bengals (på marken vill säga) senast. Han snittar 75 yards på marken per game och ligger per idag på 600 rushing yards via åtta matcher. Om han fortsätter på samma nivå kommer han landa på ca 1 275 yards över 17 matcher = nytt rekord för Jackson.

Ravens offensiv är svår att stoppa och med tanke på Dolphins är sämst i AFC vad gäller third down conversions genom att tillåta 48,8%. Notera också att Dolphins offensiva lina är en av ligans absolut sämsta. Det är inte mycket som talar för delfinerna.

Ravens kommer vinna den här matchen. Deras offensiv är rankad som nr 8 i NFL gällande passing yards och nr 3 gällande springspelet. Dolphins har inte försvar nog att stå emot Jackson och company i afton. Jag spelar -6,5 till oddset 1,72 hos Pinnacle och det kan även bli +10 poäng. Jag nöjer mig dock med -6,5.

Värt att notera:

1. Jag har av och till pratat om vissa spelare som ALLTID lyser när de stora "ljusspottarna" är på som exv Monday Night Football eller Thursday Night Football. Ravens QB Lamar Jackson är en av dessa. Han har nämligen bara legenden Peyton Manning framför sig. Topp 2 all-time alltså. Jackson har en QBR på 77,7 i dessa matcher. Som sagt; bäst när det gäller.

2. Ravens börjar också studsa tillbaka till att bli en full trupp igen efter alla skador. Såväl Nick Boyle som Samma Watkins är numera questionable för kvällens outing = de kommer spela. Ett stort plustecken.

3. Ravens har skapat +30 poäng framåt i tre av sina fyra matcher. Starka papper.

4. Kolla in Mark Andrews hos Ravens. Han är i stort sett omöjlig att stoppa. 560 yards och tre touchdowns i år. Han är TE. Mitt sidospel som jag rekommenderar i afton är just Andrews och att han gör en touchdown. Du finner odds från 2,40 och uppåt. Bara att rygga. QB Jacksons skyddsfilt i redzone är Andrews.

5. Dolphins har haft enorma problem i år att sätta "hurry rate" på sina motståndares QB. De är nästsist i hela NFL i den statsen. De är för långsamma ur startgroparna. Mot Lamar Jackson som är lika snabb som Carl Lewis under dennes glansdagar på 100 meter = det kommer inte fungera.

6. Dolphins har per idag enkom lyckats nå +20 poäng i två matcher. De snittar 17,2 poäng framåt per outing. Det säger det mesta gällande deras 2-7 på nio matcher. De gör inte nog med poäng framåt och de släpper in väldigt mycket per match.

Summa summarum; Ravens vinner matchen. Spelvärdet finner jag i handicap-spelet och lägger Ravens -6,5 till oddset 1,72. Jag finner inte hur Dolphins kan matcha Ravens. OM Ravens tidigt tar ledningen med en score; ja, då skall Dolphins jaga ikapp och det finns inte på kartan enligt mig. Glöm inte bort att spela TD på TE Andrews också. Tilltalande odds!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip