Efter en katastrofal vecka 7 där vi gick majoriteten av mina rekar missade så är vi nere på röda siffror på säsongen. Hoppas att formen vänder nu i vecka 8. I torsdags satte vi 1/2 rekar med gröna siffror, och fortsätter med TE-rek här i första reken för söndagen.

Falcons vann senast mot Dolphins, men man gjorde det med mindre marginal än jag trodde man skulle göra. Vinsten gör ändå att man är 3-3 för säsongen och med vinst här mot Panthers faktiskt skulle haka på i kampen om en slutspelsplats.

En nyckelbit för att Falcons ska kunna ha fortsatt framgång är att rookie TE Kyle Pitts de senaste matcherna fått sitt tydliga genombrott med två matcher över 100 receiving yards (totalt 280(!) yards på de två matcherna, mest av alla i hela NFL, inkl WR).

Att man har Pitts som ett vapen gör också att försvaren inte helt kan fokusera på lagets stjärn-WR Calvin Ridley, det gör laget lite mer dynamiskt. Falcons har haft svårt med springspelet, och det är också en anledning till att QB Matt Ryan ligger med i toppen för antalet passförsök/match med ett snitt på över 40.

Panthers har i grunden ett bra försvar, och tillåter näst minst passing yards/match med under 200 yards/match. Dock har man haft det lite knepigt mot TE:s, och Kyle Pitts har ett stort längdövertag mot Panthers CB:s som ska försöka markera honom. Det kommer Matt Ryan att exploatera här, och mata Pitts bollen, det är jag övertygad om. Jag tror att Pitts kommer vara lagets ”leading receiver” för tredje matchen i rad, och han bör definitivt ta sig en bra bit över 60 yards.

Kyle Pitts över 61,5 receiving yards @1,87 ( Unibet ) 10/10.

Rygga på egen risk, och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip