Falcons (4-5) vs Patriots (6-4). Rematch av Super Bowl LI, där Patriots kommer från fyra raka vinster. Det har börjat se ut som gamla Patriots igen - bra QB och vasst defense. Falcons å sin sida var en ren katastrof senast, där QB Ryan hade sin sämsta outing på mycket länge. Det är lite för mycket djupa dalar i Falcons plus att de har skador på två riktigt vassa vapen i form av Patterson och Ridley. Det gör att QB Ryans playbook blir allt tunnare.

Min feeling i afton är att det blir en "low scoring game" och väljer därför att spela U47 poäng till oddset 1,93 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Det är kul att se hur Patriots tagit väl hand om QB Mac Jones. Han har fått växa in på ett bra sätt och börjar finna sin rytm. Fyra raka segrar berättar det. Det är också lite "fräckt" att se hur Jones är på väg att slå NFL-rekordet för mest completion percentage av en rookie över en säsong. Prescott i Cowboys har det nuvarande på 67,8 % från 2016, men Jones har 69% i nuläget. Bra grejer!

2. Det som talar emot Patriots är "kort-vecka".

3. Falcons QB Ryan är 0-4 mot Patriots. Han har dock inte varit iskall i dessa matcher, utan snittat 285 yards och satt nästan 66% av sina kast. Men statistiken är talande; han har svårt för Patriots "stingy defense" och om någon nämner 28-3 lär det bli än jobbigare...

4. Det som jag gillar mest med Patriots är att de hela tiden spelar utifrån sina förutsättningar och gör det djävulskt bra. De senaste tre veckorna har springspelet varit exceptionellt bra. De snittar på 37,3 springförsök per outing. Det ger också QB Jones en del väl i sin playbook. RBs Harris och Stevenson är också riktigt bra passmottagare, vilket gör att de påvisar flera sätt att vilja ha boll och driva offensiven framåt.

5. Patriots snittar 25 poäng per match på bortaplan under den här säsongen. Det är starkt jobbat. Om du därefter kollar på Falcons snitt hemma berättar den statsen att de snittar 16 poäng framåt. Det är en av orsakerna till varför jag spelar U47 idag.

6. För er som gillar att spel sidospel måste ni spela TD på Patriots Bourne. Nyförvärvet från 49ers har börjat få bra "rapport" med QB Jones. Senast var det fyra mottagna pass och för 98 yards med en TD.

7. Patriots är 12-3 när det handlar om Thursday Night Football. De brukar sköta sig bra i spotlighten.

8. Patriots har också vunnit de sex senaste matcherna mot Falcons, vilket berättar att laget har det relativt enkelt mot Falcons. Statistiken berättar också att Falcons inte glömt 28-3 i Super Bowl LI.

Falcons har haft enormt svårt att lyckas med sin offensiv under just Thursday Night Football. Deras fem senaste matcher i "ljuset" har påvisat under linans snitt. Till den här outingen vet vi också om vilka skador som finns, vilket gör att det känns relativt skönt med ett spel på U47 till oddset 1,93 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip