AFC East rivalry mellan Jets vs Bills inleder årets NFL-säsong 2019 för båda lagen. En riktigt kul match att se fram emot. Det är Bills 60 säsong i NFL och det är framförallt andra året för fjolårets rookie-QBs Sam Darnold (Jets) och Josh Allen (Bills). Båda visade stort kunnande "rookie year", men också självfallet en hel hoper misstag som kommer som ett brev på posten när du skall "acklimatisera" dig på högsta nivån. Vi börjar med Darnold. Hans 2018 berättade 2 865 yards, 17 TDs, 15 INT. MEN notera att Darnolds fyra sista matcher spelades på en mycket hög nivå (bättre beslut från honom) och han var nästan untouchable. Josh Allens stats för 2018 berättar 2 074 yards, 10 TD, 12 INT. Darnolds lärdom = ta bättre beslut. Allens lärdom = våga stå kvar i passing pocket. Av det vi sett under training camp och preseason berättar följande; Sam Darnold har växt 2-3 klasser som spelare och då framförallt "mentalt" med att ta RÄTT beslut; allt för att skala bort turnovers. DET är i mina ögon matchens key factor - det lags QB som gör minst turnovers vinner matchen. Allen har också sett bättre ut, men samtidigt; han måste lära sig att våga stå kvar i passing pocket. Mot Jets lär det bli svårt då Jets nya DC Gregg Williams älskar att sätta tung press på QB. Den här matchen i matchen kommer Sam Darnold att vinna.

Jag kommer spela Jets-2 till oddset 1,81 hos Unibet eller LeoVegas .

Jets (4-12 under 2018) är som lag i en helt ny kostym. Ny GM, ny HC, ny DC med en uppskruvad offensiv. Jets valde att investera i NFLs bäste RB, LeVeon Bell när han spelar. En enastående spelare som är mångfacetterad, dels som löpare och som mottagare (här kommer Bills få bekymmer, då de var nr 18 i hela NFL i att försvara sig mot pass till RB). Bell kommer också ge Darnold flera möjligheter till att ta rätt beslut (hans tidigare svaghet). Bell kommer självfallet behöva lite tid på sig, men då fyller Jets på med Montgomery som varit riktigt bra i preaseaon. När Bell är som bäst är han en av ligans bästa RB och därmed en av ligans bästa spelare. Jets har också adderat Redskins slot receiver Jamison Crowder. En klockren go-to-guy för Darnold. Tillsammans med Enunwa som nu är skadefri kommer dessa båda att ge Darnold rätt förutsättningar. Sedan till den sista biten som förgyller Jets offensiv; WR Robby Anderson. Han blir bara bättre och bättre. Motståndarna har inget svar på hans löpning - djupa och lång löpningar - för Darnolds deep ball. Anderson kommer ha ett starkt år igen om skadefri. För mig är Jets ett spännande lag i år och de har ett mål inställt på sin radar - se slutspel. Notera att Jets kommer springa mycket med LeVeon Bell och äta tid. Ett Jets i tidig ledning = pott enligt mina stats.

Bills (6-10 under 2018) har ett av ligans bästa försvar; deras secondary är magisk och sätter hela tiden press på motståndarnas QB att ha en prickfri ackuratess på sina bollar downfield. Bills har dock inte varit lika aktiva vad gäller offensiven plus att de släppte deras arbetshäst RB Shady McCoy till Chiefs. Den kändes märklig, men det hela var ett "pengabeslut" och samtidigt har rookien Singletary sett bra ut under training camp och försäsong. Bills har adderat ett par vapen till QB Allen. Cowboys Beasley och Ravens Brown har kommit till Bills. Två bra och erfarna receivers, men det är inte Antonio Brown-klass (grattis till nya giget med Patriots). De är habila, men inga stjärnor. Räcker det? QB Allen vet att han måste säkerställa sin ackuratess i sina pass. Gör han det?

Värt att notera:

1. Hemmaplan är en faktor i detta AFC East rivalry. Jets är 10-8 totalt mot Bills de senaste åren.

2. Bills punt returner Andre Roberts (Jets-spelare i fjol) är inte med i dagens match. Ett tapp för Bills.

3. Jets secondary har sett lite skakig ut under försäsongen (en av ligans yngsta), men perfekt för säsongstart, då kommer Trumaine Johnson tillbaka. Han var en av fjolårets största transaktioner. Han spelar idag. Notera det.

4. Jag har svårt att se hur Bills secondary (även om den är bra) kan hålla ifrån sig Jets Crowder och Enunwa. Darnold har så många alternativ nu och om de signaler vi fått från omklädningsrummet och andra som berättar att Darnold växt 2-3 klasser; ja, då får Bills det tufft.

5. Turnovers är matchens key factor. Båda lagen var bland de sämsta i fjol under den här punkten. Jag ser en bild framför mig som berättar om ett blitzande Jets (se DC Williams) och då måste Allen ta snabba beslut i sin passing pocket. Kan bli tufft. Väldigt tufft.

6. Jets tredje val i draften, rookie Quinnen Williams har sett skarp ut i training camp och preseason. Killen kan användas på så många positioner, men tillsammans med Mosley, L.Williams m fl. kommer Bills få det ruskigt jobbigt att ta sig fram på marken...

7. Bills var nr 2 i NFL under fjolåret i statsen - yards allowed - med sina 294 per game. Det är starka papper och deras addition i NFL-draften var Ed Oliver. En versatile defensiv spelare.

För mig är det här kanske en av de roligaste matcher att se fram emot i NFL Sunday Premiere. Jag är övertygad om att Sam Darnold är "the real deal" för New York Jets och kommer vara dirigenten till ett Jets i slutspelet i år 2019/2020. Sedan vill jag att ni håller ett öga på LeVeon Bell. Killen kommer lätt matas med 50-55 bollar i afton.

Jag spelar Jets -2 till oddset 1,81 hos Unibet eller LeoVegas

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip