Lions (4-6) vs Texans (3-7). Thanksgiving; då hela USA står stilla inleds med Detroit vs Houston. Två lag som båda sett bättre dagar, även om Texans trots allt känns som ett mer habilt lag och har QB-ässet Deshaun Watson som skipper.

Normalt spelas det tre matcher i följd under Thanksgiving, men Ravens vs Steelers (02.30) är framflyttad till söndag istället pga. COVID-19. Thanksgiving är en enorm familjehögtid och dagen därpå dvs. imorgon, då är det Black Friday och hela USA är "normalt sett" ute och storhandlar. I år sker detta givetvis inte i samma omfattning pga. pandemin. MEN NFL spelas och det är som sagt en stor del av den amerikanska befolkningen väldigt nöjda med. Football saves the Thanksgiving!

Jag kommer gå på Texans -2,5 till oddset 1,71 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Lions har spelat under Thanksgiving-helgen sedan 1934. De är så att säga en "institution" när kalkonen käkas. Lions har dessvärre förlorat på denna högtid tre år i följd nu och något säger mig att det även blir en fjärde. Sedan 2004 har Lions rekordet 4-12. Inte bra.

2. Texans QB Watson var briljant senast mot Patriots. Kanske hans bästa outing för året. 344 yards framåt för två TD's, ingen interception och ingen sack. Snacka om succé. I min värld är Lions en klass sämre än Patriots. Watson senaste fem matcher har varit riktigt bra. Han har 11 TDs och ingen interception. Totalt har Watson kastat för 2 883 yards och satt 69% av dessa med totalt 20 TDs mot 5 interceptions. Deshaun Watson är kvalitet hela vägen!

3. Lions då? Ja, det ser ut som laget skall missa slutspelet för tredje året i följd och HC Patricia får nog lämna efter säsongen. Den senaste outingen var anskrämlig. 0-20 mot Panthers för totalt 185 yards framåt. Inget man skriver hem om. Det var genant uselt. Tanken med värvningen av Patriots tidigare DC dvs Patricia som ny head coach för Lions, var just dennes färdigheter på den defensiva sidan av bollen. Detta har han inte lyckats med. De släppte en av sina bättre spelare i CB Slay och plockade in draft pick nr 3 Okudah (som varit direkt svag under sin debutsäsong). Patricia får betala ett högt pris för det nu.

4. Lions har och har haft många duktiga spelare på skadelistan över hela året. MEN det drabbar alla lag. De är helt enkelt tunna på sina nyckelpositioner och då blir det inget bra facit totalt sett om skador slår till.

5. Texans har fortfarande stora bekymmer med sitt springspel (snittar 2,8 yards per carry), vilket gör att QB Watson kommer få bära laget på sina axlar och driva bollen nedåt med pass från hans sida. Nu är Lions secondary riktigt svag, vilket kommer underlätta för Texans.

6. Texans har vunnit de tre senaste matcherna mot just Lions och även om det är två lag som har stora bekymmer på sina nyckelpositioner, är min feeling att Watson och Texans rider ut den här första matchen av två på Thanksgiving.

Jag spelar Texans -2,5 till oddset 1,71 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip