En riktig höjdare till #ThursdayNightFootball med New Englands Patriots mot Houston Texans. Två lag som börjat med två raka segrar och har gjort det bra. Pats är alltid med i Super Bowl-contention emedan Texans äntligen landat i ett par vettiga värvningar och har förädlat sina yngre spelare till potentiella diamanter.

Jag kommer spela Patriots -1 hos bet365 .com till oddset 1,95 och det gör jag bl a för att Patriots är otroligt svårspelade hemma på Gillette Stadium, men det finns mer att notera.

Patriots har världens bäste QB i form av Tom Brady. Ni som dock följt Deflategate vet att Brady är avstängd de första fyra matcherna och QB2, Jimmy Garoppolo har klivit in och gjort det på ett konkret och elegant sätt. MEN nu blev han skadad i axeln i förra matchen mot Dolphpins, vilket gör att QB3 kommer spela från start i afton - Jacoby Brissett. En rookie som blev plockad i årets draft av Pats.

1. Enligt Patriots källor kommer troligen Rob Gronkowski att göra säsongspremiär i afton och det behöver Patriots. Gronk, med sin storlek och smartness i spelet är en av NFLs svåraste att möta. Addera sedan hans kompis; nyförvärvet Martellus Bennett, då kommer QB Brissett få två fyrtorn att kasta till + kanske hela NFLs topp 5 wide receiver i form av Julian Edelman. En suverän spelare och Patriots har spelat 72-17 (vinster/förluster) med honom på plan kontra 15-10 när han inte spelat. Han är grymt viktig! Gronks statistik mot Texans är suverän; 10 mottagningar för 214 (!) yards och 2 touchdowns. Detta gäller de senaste två matcherna.

2. Houston Texans är bra i år; inte att förringa. Ny QB i Osweiler, ny RB i Miller och ny het WR i Fuller. Addera sedan till JJ Watt och Jadeveon Clowney som pass rushers och den suveräne DeAndre Hopkins som topp 5 WR i hela ligan och du förstår att Texans är riktigt bra i år. För första gången på många år.

3. MEN jag väljer att gå emot ändå. Patriots är förbenat starka hemma och har faktiskt 6-1 mot Texans på deras sju senaste matcher. Gillette Stadium är Pats house och det vet alla. Oerhört svårspelade hemma.

4. Bill Belichick vs Bill O'Brien är således altmeister mot lärjunge. Belichick, skolad under Bill Parcell, har skolat Bill O'Brien i New England. O'Brien var offensiv koordinator under flera år och väl medveten om Belichicks styrkor. Något säger mig att altmeister Belichick kommer gå segrande ur denna strid.

5. LeGarrette Blount är Pats dynamiske RB och räkna med att han kommer få springa ikväll. Brissett gör sin första start och med ett bra springspel och enklare pass kommer Patriots ge Brissett en chans att leverera idag.

6. Martellus Bennett, ny TE för Patriots. Riktigt bra mot Dolphins. Har plockat in åtta bollar och totalt 128 receving yards hittills med en touchdown till det. Bennett är också en exceptionellt stark blockare. Pass på.

7. Patriots kommer spela enkelt offensivt. Det gäller för Patriots att deras defensiv och då särskilt secondary mot Hopkins vs Fuller fungerar fullt ut. På något sätt kommer Patriots defensiv finna sina vägar till vinst.

Jag spelar Patriots -1 till oddset 1,95 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip