En riktig klassiker som oftast går åt ett håll. Buffalo Bills tar emot New York Jets. All statistik talar för Bills, men jag såg Jets vs Bengals i helgen och det defense som Jets visade upp (inte secondary), men frontlinjen. Herre jistanes, vilka spelare. Andy Dalton blev sackad 7(!) gånger och kunde knappt andas. Han fick dock iväg ett par långa bollar mot sin receiver AJ Green som inte alls var täckt av CB Revis och gjorde poäng. Jag har också sett Buffalo Bills spel mot Baltimore Ravens. Det var en sorglig syn. Ravens är ett habilt lag, men knappt mer och de städar av Bills relativt enkelt. Vi skall också ha i åtanke att Bills har haft en skadefylld offseason och är inte lika bra som tidigare.

Nej; jag kommer spela New York Jets idag. Moneyline till oddset 1,91 hos Unibet .se.

Först statistiken som talar för Bills:

1. Buffalo har vunnit de fem senaste matcherna lagen emellan. 162-74 i poäng. Ouch.

2. Ryan Fitzpatrick är 0-2 mot Buffalo med fyra touchdowns och 5 interceptions. Han är dock 10-5 mot övriga NFL-lag med 29 TDs och 11 interceptions.

Statistiken som talar för New York Jets:

3. Jets defensiva lina var helt suverän mot Bengals och Jets borde ha vunnit, men livet är inte alltid enkelt. Leo Williams år 2 var en fröjd att se. Han leder NFL i sacks efter första matchen med 2,5 sacks. Addera då även nyförvärvet McLendon som hade 1,5 sacks OCH Mo Wilkerson som hade en 1,5 sacks. Det som sker i omgång 2 är att toppämnet Sheldon Richardson är tillbaka i Jets defense. Det är helt vansinnigt. Om dessa killar producerar som senast kommer RB Shady McCoy och QB Tyrod Taylor få det svårt att ta sig ur boxen. Det var något av det värsta jag sett från Jets defense.

4. Nyförvärvet RB Matt Forte samlade på sig 155 yards i debuten för Jets. Han var lika aktiv i RB-rollen som i mottagarrollen och gjorde ett fantastiskt arbete.

HUR skall då New York Jets vinna mot Buffalo Bills i afton?

1. Defensiva linan med Sheldon Richardson - boom!

2. Pass rusher Mo Wilkerson kommer elda på mot Taylor i sin pocket. Håller han sig i fickan, då kommer Jets få en angenäm torsdag.

3. Brandon Marshall och Eric Decker var knappt inblandade i offensiven för Jets ändå fick de bara stryk med en poäng. Räkna kall med att Marshall och Decker kommer få många fler bollar idag och det brukar oftast betyda en sak; touchdowns. Bills secondary är skaplig; inte mer. Pass på.

4. Jets kommer växla mellan Forte och Powell i springspelet och det är en dynamisk duo. Jag är övertygad om att Jets kommer vinna denna fajten mot McCoy och hans kollega. Tror Jets kan springa minst 200 yards i afton.

5. Jets måste skydda Ryan Fitzpatrick. Mot Bills, Fitz gamla klubb, har killen en sorglig statistik. 47% i klarade pass, 12 interceptions mot 16 touchdowns och bara EN vinst mot NIO förluster mot Ryan. Jets måste se upp för Bills pass rush.

6. Mot Bengals förlust 22-23 med ett missat FG och en missad PTA och uselt spel i redzone. Jets offensiv måste steppa upp. Om försvaret spelar som senast och offensiven spelar normat, då vinner Jets.

7. Hålla koll på WR Sammy Watkins. Löser Jets cornerbacks den delen; då har man en god chans att vinna.

När jag ser över hela linan i Jets är de bättre på samtliga positioner utom kanske QB-positionen. Jag är helt inne på att förbannelsen för Fitzpatrick och Jets mot Bills försvinner idag. Spelar Jets moneyline till 1,91.

Jets D, Jets RB, Jets WR är alla tre grupperingar bättre än Bills i samma position.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip