Oakland Raiders har varit ett lag som jag haft koll på och alltid sagt: "nästa år..." och nu är det ett nytt år och deras premiär mot Saints gav mycket bra information runt laget. Framförallt gillar jag slutsekvensen när laget väljer att gå för vinst istället för att säkra upp en förlängning. HC Jack Del Rio är gammal i gemet och han har skapat ett riktigt solitt Raiders i år.

Jag kommer spela Oakland Raiders -4,5 till oddset 1,98 hos Unibet .se

I premiäromgången var precis de spelare jag själv ville se hur de hade växt från säsong 2015 till årets säsong och vi kan börja med springspelet, eftersom Raiders leder NFL i rushing med 167 yards i första matchen. Dessa yards är fördelade emellan Latavius Murray, Jalen Richard och Jamize Olawale. Det var den bästa outing av ett Raiders springspel sedan 2011, vilket säger en hel del. Raiders investerade ca 12 miljoner dollar per år till left guard Osemele OCH det var ett gott val med tanke på det vi såg senast. Osemele var bäste guarden i vecka 1 och satte in den block som gav Jalen Richard en 75 yards TD via marken.

Jag måste också berömma QB Derek Carr som är en stjärna i vardande och kanske slår han igenom fullt ut i år. I premiären satte han 24 av 38 pass för 319 yards och en touchdown. Carr behöver inte stå i centrum, utan när springspelet fungera så bra om klubben vill att det skall göra; ja, då kör man på. Det gör hela Raiders till ett mycket mer svårspelat lag än tidigare. Carr kan kasta riktigt långt och han har suveräna wide receivers i Cooper och Crabtree. Det gör hela den offensiva linan till Oakland mycket intressant.

Värt att notera:

1. Raiders skall vara klara favoriter i denna match. Viktigt att laget INTE tar lika många penalties som senast; 14 st som motsvarade 141 yards, vilket är helt otroligt. Här krävs rejäl uppsträckning mot Falcons ikväll.

2. Raiders secondary måste verkligen steppa upp idag mot Falcons superstar Julio Jones. Det var en aning bekymmersamt att Sean Smith tappa en del stora spel, MEN han kan bättre och måste visa det idag.

3. Zooma in på en av ligans absolut bäste spelare; Khalil Mack. En enorm kraft som gör skillnad. Tror att Falcons Schraeder lär få fullt upp.

4. Atlanta Falcons pass rush lämnad väldigt mycket att önska senast. De lyckades inte fånga upp Winston i Tampa Bay en enda gång, utan killen fick husera helt fritt. Om Carr ges lika mycket tid, då lär det bli en väldigt jobbig afton för Falcons secondary. Falcons var absolut sämst ifjol med bara 19 sacks över hela året.

5. Raiders har däremot ett solitt försvar för att skydda sin QB, vilket gör att Carr kommer få mycket tid i fickan.

Jag spelar -4,5 till oddset 1,98 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip