Packers (3-0) vs Falcons (0-3). Rodgers vs Ryan. Två av ligans bästa QBs, där Rodgers verkligen vaknat till liv efter ett par "so-so-säsonger". Vi har höga krav på Rodgers. Han är nog den spelare som under de senaste 10 åren alltid tillhört toppskiktets topp 3. När nu Packers plockade en QB i förstarundan av draften växte hornen ut på Rodgers - "Va?! En QB i förstarundan; ni har ju mig?!" Typ så. Effekten av det som Packers management gjorde verkar dock ha gett resultat. Aaron Rodgers har inlett säsongen 20/21 på ett glimrande sätt. Han har kastat för 887 yards, 71/106 och ordnat hela 9 touchdowns. Ryan å sin sida har 961 yards, 80/128 och 7 touchdowns, men dessutom två förödande interceptions till den statistiken.

Vi måste dock först börja med Atlanta Falcons. Två monumentala kollapser två veckor i rad ÄR inte OK. Laget har alltså varit i ledning med två TDs upp inför sista quartern mot Cowboys och Bears och lyckas med det "omöjliga" att bränna båda ledningarna och inkasserat två raka förluster. Helt horribelt. Just Bears-torsken är skrämmande. Släpper in 20 raka poäng i de sista 6,5 minuterna. Mot Bears oxå av alla lag...

Jag kommer gå på Packers i den här outingen och väljer att spela Packers -6 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Packers är första laget i NFLs historia som lyckats göra 35 poäng framåt, utan en endaste turnover. De leder hela NFL med ca 7 yards framåt per spel.

2. Packers WR-äss Davante Adams spelar inte i den här matchen. Han testades senast igår och tyckte att han bevisade att han kunde spela, men Packers management väljer ändå att låta honom vila i den här matchen. För ett bättre resultat på längre sikt. Mycket klokt kan tyckas.

3. Falcons HC Quinn är en "players coach" och väldigt omtyckt bland sina spelare, men de facto har de två senaste säsongerna varit svaga (7-9) och missade slutspel. Han har inte råd att missa ett till, då är han finito. Det kan vara något som talar för Falcons i afton. 0-4 i baken är inte OK med den här truppen.

4. Falcons har inte släppt sitt lag, men ryktet säger att såväl Julio Jones som Calvin Ridley - Falcons WRs kommer spela. Det är ett stort plus för Falcons. Däremot är Falcons safety Allen och båda CBs Terrell och Dennard. Det är inget gott tecken för Falcons secondary mot just ässet Aaron Rodgers.

5. Packers defense har bara tillåtit två sacks de första tre matcherna, men de kan fortfarande bli bättre och det kommer de att bli.

6. Packers är 18-16 i all-time stats över Falcons och har inte förlorat i Lambeau sedan 2008 mot just Falcons. Notera det.

7. När vi sedan kommer till själva springspelet är Packers och Aaron Jones "the apple of our eye" i den här matchen. Jones får ofta chansen i red zone och för er som gillar att spela TD-görare bör spela på Jones i afton. I första matchen mot Vikings sprang Packers för 159 yards på 32 försök och satte en TD. Ett snitt på ca 5 yards per löpning. Mot Lions sprang Packers för 259 yards (!) på 35 försök och satte två TDs. Det gav ett snitt på ca 7,5 yards per löpning OCH det är mumma. Jones leder Packers springspel med 50 löpningar för 303 yards + fyra TDs. Det är kvalitet en masse.

Som sagt; Packers känns en klass bättre i år och det har att göra med Rodgers. Han har lyft sig ett steg till och då snackar vi till en explosiv nivå för QBs i NFL. Nästan Mahomes-nivå. Jag noterar att WR Adams är ute igen, men springspelet är riktigt bra till dags dato och statistiken för Packers mot Falcons på Lambeau Field berättar entydigt - inte förlorat där sedan 2008.

Mitt spel landar på Packers -6 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip