Packers (7-2) vs Seahawks (3-5) för Sunday Night Football och förväntningarna är stora. Min Packers-kompis från just Green Bay berättar att det snöat under natten och att det blir en kall afton. Klassisk Lambeau Field-förutsättning i november således. Det är också comeback x 2 för respektive lags QBs. Rodgers tillbaka efter COVID-19 och Russell Wilson efter sin fingerskada. Snacka om sköna förutsättningar för en grymt bra NFL-match. Vi har fått se rätt dåliga outings av såväl Packers som Seahawks utan sina äss i passningfickan. Rodgers och Wilson är den här generationens riktigt stora spelare och det skall bli kul att se dem i en matchup igen. Noteras bör Wilsons statistik i Lambeau. Han är 0-4 all times.

Jag kommer spela Packers -2 till oddset 1,69 hos Pinnacle . Packers med Rodgers är en Super Bowl-contender...

Värt att notera:

1. Vad säger vi då om Seahawks? De har ett riktigt bra lag i grund och botten med toppstjärnor på sina nyckelpositioner, men det har varit flera tunga avbräck pga. skador. Med Wilson borta gick Seahawks 2-2 med QB2 Geno Smith som skipper. Det är faktiskt helt OK statistik med tanke på Smiths begränsningar. De vann över Colts och 49ers och skötte sig godkänt vid förlusterna till Titans och Vikings. Nu ser skadeläget ljusare ut och ev kommer RB1 Carson tillbaka tillsammans med QB1 Wilson.

2. ...men Rodgers tillbaka för Packers är en dramatisk förändring för laget. Det syntes senast. Hade Rodgers varit med och spelat hade man besegrat Chiefs. Det säger det mesta om Packers lag i år. Deras defense var sylvasst. Imponerade om jag skall vara helt ärlig. Springspelet OK, men QB2 Jordan Love räckte inte till. Med Rodgers tillbaka i afton, då kommer även poängen framåt. Packers skall vara favoriter att vinna på hemmaplan. De har dessutom 7 raka vinster med Rodgers som QB i år.

3. Om Seahawks tillstymmelsevis skall ha en chans mot Packers på Lambeau Field, då måste deras "third down conversions" verkligen studsa upp. De är nr 31 i NFL och deras procent gällande dessa försök ligger på 31%. Det duger inte.

4. Seahawks tillåter 405 yards per game. Packers tillåter 320 yards per game (nr 5 i NFL). Defense blir key i afton, trots två tunga pjäser som QB i respektive lag. Packers defense har varit suveränt bra i år. Enda svagheten är deras att försvara sig mot springspelet, men Seahawks har varit so-so här, vilket gör att Packers skall vara favoriter på hemmaplan.

5. Noteras bör att hemmalaget har vunnit varje match i den här matchserien sedan 2010. Ha det med er.

6. Jag tilltalas över Packers förmåga när vi pratar defense 2021. De har som max tillåtit 17 poäng eller färre i 5 spelade matcher i år. Det är ett stabilt tecken.

Jag kommer som sagt gå på Packers och Rodgers hemma på Lambeau. De är starka på hemmaplan och Wilson har aldrig vunnit i Green Bay på fyra försök. Jag spelar Packers -2 till oddset 1,69 hos Pinnacle . Om du kikar på ett sidospel är U49,5 poäng även det tilltalande.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip