Pittsburgh mot Cincinnati brukar betyda rejäla holmgångar och på de senaste åren har det eskalerat rejält. I slutspelet i år, 9 januari 2016, vann Pittsburgh Steelers med 18-16 i en match som döptes till "The Brawl in The Paul" tack vare två domslut som var kopplat till osportsligt uppträdande.

Bengals Burfict smackade på Steelers superstar Antonio Brown i en träff som tog väldigt illa; rakt på huvudet. Det gjorde att Brown inte spelade mer i det slutspelet. Det andra domslutet var Bengals cornerback Jones som lyckades med bedriften att pusha borta Steelers assisterande coach, Porter när denne försökte hjälpa Brown. Dessa två personliga misstag gjorde att Steelers hamnade inom field goal range och kicker Chris Boswell satte sin 39 yards kick OCH vips; Steelers vann matchen. Bedrövligt agerande och efter matchen fylldes Twitterflöden med skitsnack mellan lagen och ligan fick kliva in och markera. DET är senaste gången dessa två lag möttes. Inför denna matchup har dock bägge lagens tidigare involverade spelare varit väldigt restriktiva i sina kommentarer. Även coacherna har snackat ner förra matchens uppståndelse. Burfict som gav Brown en riktig tryckare på Brown är avstängd de första fyra matcherna och är inte med.

Hur ser det ut inför kvällens batalj? Steelers insats mot Redskins var formidabel. Det offensiva spelet var magiskt och det är läckert att se hur Big Ben och AB finner varandra mest hela tiden. Roethlisberger litar på sin WR och kastar långbollar som ser ut som "lobbar" och Brown plockar ner nästan varenda boll. Big Ben satte 27 av 37 kast, plockade hem 300 yards med tillhörande 3 TDs. MEN inte nog med det; gamle Carolina Panthers RB-stjärna, De Angelo Williams, spelade på sin allra högst nivå. Han sprang för 143 yards och tog emot ytterligare 28 yards i mottagningar. Exceptionellt bra! Dessutom lyckades Steelers hålla sig ifrån offensiva penalties, vilket är otroligt viktigt, oavsett match.

Vad säger vi om Bengals då? Ja, i mina ögon kunde jag inte se hur New York Jets skulle kunna förlora mot Bengals i typ hela matchen, men när matchen var över hade de EN poängs fördel. Två individuella prestationer avgjorde och det var långpass från Dalton till esset AJ Green mot Revis Island. DET gav Bengals det de behövde, men laget i den matchen var New York Jets. Vi måste komma ihåg att Bengals tappat 3-4 offensiva vapen i offseason och i samband med skada. De är inte bättre i år. Cincinnati kunde inte skydda sin quarterback och deras secondary var hygglig knappt mer. Slutligen var springspelet rakt ner i källaren. Det spelet kommer inte räcka mot Steelers.

Lagen har mötts hela 93 gånger över åren. Statistiken 58 segrar för Steelers och 35 för Bengals. De senaste sex matcherna har Steelers vunnit fem gånger och förlorat enkom en gång.

Jag kommer spela Steelers -3 hos bet365 .com till oddset 1,86.

Allt det som talade emot Steelers i game 1 svarades upp på alla nivåer. Springspelet skulle vara svagt, wide receivers är för få och hur bra är egentligen Big Ben? ALLA frågor rätades ut och det var en massiv offensiv som vi fick se. Bengals har en OK pass rush i form av Geno Atkins, men deras secondary är bara hygglig. Det kommer inte räcka idag; Steelers offensiv är för bra...

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip