Först måste vi kommentera gårdagens rekar, där alla tre satt till goda odds. Nu är vi uppe i hela 12 raka rekar som suttit. Vi försöker väl även att gå för 13 raka rekar?!

Monday Night Football! Raiders tar emot ett riktigt bra Saints som är många experters NFC-finalist och en plats i Super Bowl 2021. Jag är benägen att hålla med. Det som dock är djupt oroande är antalet skador på spelare, oavsett lag. I bl.a. fajten mellan 49ers och Jets igår spelades det med B- och C-format pga. brutala skador.

Saints har faktiskt ligans bäste WR i form av Michael Thomas skadad till just den här matchen. Om vi kikar på omgång 2 dominerade Bucs tidigt Panthers och höll komfortabelt undan. Vi som såg omgång 1 mellan Saints och Bucs tyckte det såg relativt enkelt ut för Saints. Notera då att Panthers höll på att besegra Raiders i omgång 1, men var klart sämre än Bucs igår som hade svårt för Saints. För att göra en lång historia kort; Saints ÄR ett klart bättre lag än Raiders och över fyra kvarter kommer QB Brees att gå segrande ur striden, trots frånvaron av sin vapendragare WR Thomas (skadad ankel):

Jag kommer spela Saints -3,5 till oddset 1,70 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. OM Raiders tillstymmelsevis skall ha en chans mot Saints måste de generera press på Saints QB Brees; annars är det ridå. Om vi kikar tillbaka på matchen mot Panthers var det knappt något press på QB Bridgewater överhuvudtaget. En sack var det som mäktades med.

2. När Saints äss WR Thomas nu är borta räknar jag kallt med att RB Kamara kommer få fler "touch" än vanligt. Saints kommer vilja springa mer med bollen än tidigare. Även RB 2 Murray kommer ges chanser.

3. HC Payton vet att Las Vegas Raiders var rankad som nr 31 i hela NFL vad gäller passing defense. Det innebär normalt att Brees skall ha en "field day" mot Raiders secondary. Vi bör dock notera att Thomas är borta och då borde i sådana fall WR Sanders och TE Cook få desto fler chanser.

4. Raiders QB Carr svarade för en bra debut. Satte 22/30 pass för 239 yards. Notera dock att Panthers defense var sämst av alla lag i fjol. Till i år tappade man oxå de två bästa spelarna, Kuechly och Bradberry. Vad jag vill säga med det är att Raiders vinst mot Panthers inte var särskilt imponerande. Idag möter Carr och hans offensiva lina Saints försvar och de har superstars på varje position, vilket gör att det blir natt som dag för Carr.

5. Springspelet då för Raiders? Nja. Det är lika tufft att möta Saints där också. Cam Jordan kan var den bäste run defender i hela ligan. Det blir ofta tvärstopp.

Nej; hur jag än vänder och vrider på det här kommer Saints att vinna, trots att ässet Thomas är borta. Jag är övertygad om två saker; minst vinst med -3,5 poäng och att faktiskt TE Cook kommer göra en TD. Notera detta. Jag lägger dock slanten på Saints -3,5 hos Unibet .com.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip