Ravens 5-1 tar emot Steelers 6-0 och den här matchen vill ni inte missa. Det är hela helgens absolut bästa outing att ta del av. Ravens vann lätt mot Steelers under fjolåret, men då var inte Big Ben Roethlisberger QB för Steelers.

I år har Big Ben, vid 38 års ålder, spelat kanske bättre än någonsin. Han har en completion rate på 68,2% för 1 446 yards med 13 TDs och fyra interceptions (tre senast mot Titans). Men Big Bens närvaro skapar möjligheter för andra i Steelers playbook. Bl.a. har RB Conner spelat riktigt bra och sprungit för 451 yards och 4 TDs till det. Addera sedan till rookie-WR Claypool som tagit emot 18 mottagningar för 333 yards och 6 TDs. Steelers snittar på 30,5 poäng framåt i varje match. Då har vi int ens nämnt Steelers absoluta styrka som är deras defense.

Ravens då? Ja, vi har höga krav på Ravens i och med att de har MVP Lamar Jackson som QB. Han kan såväl springa som kasta bra, men trots att laget är 5-1 har det sett sådär ut och Jacksons bollar i luften har lämnat en hel del att önska. I nuläget ligger Ravens offensiv på plats 27 i NFL med 342,2 yards per outing. Av dessa har Jackson kastat för 177,8. Om vi ser till helheten och jag vet att vi bara spelat knappt halva säsongen kan vi konstatera att Jackson INTE har en MVP-säsong. Han har 1 135 passing yards (notera Big Bens ovan) och 10 TDs till det med två interceptions. I fjol hade Jackson även 1 206 yards på marken, men motståndarna har stängt ner hans förmåga till större löpningar, vilket har gjort att han till dags dato bara löpt för 346 yards (!).

Jag kommer spela Steelers +3,5 till oddset 1,97 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Steelers defense är en fröjd att se på. Till dags dato har de bara tillåtit 286,3 yards per game och med det är de klar nr 1 i NFL. På marken tillåter de bara 68,8 yards och är ligans nr 2 run defense. I luften tillåter de 217,5 yards och är på plats nr 6 i NFL. Det gör Steelers till en formidabel maskin för tillfället. Notera också att mot exv Titans blitzade Vrabels gäng hela 17 gånger, men Steelers offensiva lina plockade upp alla utom en.

2. Ravens har egentligen inte råd med att förlora den här fajten om tronen i AFC North. Min feeling är att Steelers har toppchans att vinna, men som sagt; OM Ravens förlorar är man två matcher bakom Steelers och det ger dem bara 29% chans att vinna serien. Notera också att Ravens möter Titans, Patriots och Colts de närmaste matcherna. Steelers däremot möter Cowboys, Bengals och Jaguars. Snacka om skillnad.

3. Ravens och Jacksons chans att vinna kräver att Lamar lämna sin passing pocket oftare. MEN kommer Steelers ruggiga defense tillåta det? Jag tvivlar. Detta blir dock kanske den viktigaste matchen i matchen. Notera att Steelers har mest sacks i NFL under 2020.

4. Ravens secondary är även de enormt vassa. Humphrey och Peters är enorma och Big Bens passningar måste vara klistrade på sina receivers.

5. Notera också att Ravens har trejdat för Ngakoue (från Vikings) och han är spelklar till idag. En av ligans bästa passrusher. Det kan inte vara en slump att Ravens trejdar för honom och ser till att han kan spela just idag. Det här är Ravens viktigaste grundseriematch. Pass på.

6. Steelers är 6-0 för första gången sedan 1978. Laget har varit riktigt starka initialt och sedan taktat ur på slutet, men mot Ravens är det av stor vikt att laget spelar ett konstant spel och låter Jackson sitta mer på sidan av än att han spelar.

Som sagt; en grym match att se fram emot. Jag tror Steelers har en bra chans att vinna, men spelar lite safe och klarar av ett sent FG från Ravens Tucker (enorm fot) när jag lägger +3,5 - mest för säkerhets skull. Steelers +3,5 till oddset 1,97 är taget hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip