Ravens (5-2) tar sig an Vikings (3-€)på hemmaplan efter sin bye-week. Det ser riktigt lovande ut för Ravens med tanke på att en av de bästa försvarsspelarna i form av Hunter gick ner skadad senast. Dessutom krackelerade Vikings mot ett reservbetonat Cowboys i slutsekunderna senast. Det känns som att proppen aldrig går ur för Vikings.

Jag är övertygad om att Ravens kommer heltaggade ut till denna fajt och kommer spela Ravens -4 till oddset 1,72 hos Pinnacle .se.

Värt att notera:

1. Vad har fungerat hos Vikings då? Ja, offensiven till stora delar. De är nr 7 i NFL i antal yards framåt per match (394,7), varav 270,7 via pass från QB Cousins. Bekymret är dock att Cousins ofta får kaninpsyke när det skall avgöras. Det är många matcher som Vikings haft "klara", men som inte slutförs på ett perfekt sätt och vips = torsk.

2. Ravens måste studsa ut och leverera från start i afton och framåt. De har i stort sett fått jaga ikapp sina motståndare, eftersom de snittar på 3 poäng när det gäller poäng gjorda framåt i första quartern. Det. Räcker. Inte.

3. Vikings kommer få enormt svårt att ha koll på Ravens QB Jackson. De tillåter nämligen 121 yards per match via springspel. Det lär inte bli lättare att stå emot Ravens springspel och då Jackson som kan såväl springa fort som att få bollen snabbt ur händerna. Jackson snittar 68 yards per game på marken och hans pass snittar 8,6 yards per game och det är hans bästa resultat hittills i karriären. Som QB. Det luktar som Ravens Jackson kan få en helgrym kväll på hemmaplan.

4. Ravens har alltid haft det lätt mot lag från NFC och är 11-0 i de 11 senaste matcherna mot NFC. De har också vunnit fem av sina sex senaste matcherna.

5. En annan intressant aspekt att notera är att Ravens får tillbaka två av sina bästa äss i mottagarkåren; WR Watkins och WR Bateman. Lägg därtill redan klara TE Andrews, WR Brown = alla förstår att Jackson har en grymt stark vapenarsenal för att göra touchdowns i afton. Notera detta.

6. Ravens måste säkerställa sin secondary. Kan de hålla Vikings QB Cousins till korta pass och inte ge honom chans att kasta djupt, då kan även Ravens pass defense få bättre stats. De tillåter 312 yards till dags dato. Det är för dåligt.

7. Ravens gillar den första matchen efter sin bye-week. De har vunnit 17 av 25 direkt efter vila. Notera det.

Jag har svårt att se Vikings stå emot den här "maskinen" när allt trummar på. De är utvilade. QB Jackson får tillbaka alla sina receivers och managerar därifrån ett av ligans bäst offensiver. Jag spelar Ravens -4 till oddset 1,72 hos Pinnacle .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip