Saints (2-2) vs Chargers (1-3). Den gamle mot den unge. QB Brees mot QB Herbert. Den matchen i matchen kommer bli speciell att ta del av. Det är faktiskt inte ofta de här två lagen möts och enligt statistiken är det första gången sedan 1997 som lagen strålar samman i The Big Easy. Det blir en match, där två av lagens bästa spelare inte kommer spela av två diametrala anledningar. Saints WR Michael Thomas; kanske hela NFLs bäste receiver, skulle vara tillbaka i afton och spela efter att ha varit borta pga. skada, men av detta blir icke fallet. Han är avstängd internt för att ha slagit en medspelare under den sista träningen inför den här outingen mot Chargers. Adrenalinstinn? Ja. Begåvat? Nej. Hos Chargers är det ett rejält tapp att RB Ekeler inte kan spela pga. skada. Han har varit riktigt bra i springspelet i år och det är en riktig missberäkning för Chargers att tappa honom i +6 veckor framåt. Ett rejält avbräck.

Vad säger vi om Brees inledning? Han har kastat för 1 006 yards (92/129 pass) och åtta touchdowns med två interceptions. Det har surrats om att det är Brees sista säsong och så vidare, men karln levererar konstant. Den jag gillar mest i Saints är deras mångfacetterade RB Alvin Kamara. Han spelade skadad merparten av fjolåret och det syntes. I år är han till dags dato helt fräsch och han är en s.k. "game changer" för Saints offensiv, eftersom han är grym på att springa, han är grym på att ta emot pass och han är livsfarlig i red zone. Han är redan uppe i 236 yards på 50 försök i år med fyra touchdowns till det vad gäller spelet på marken. Han har också tagit emot 30 pass i luften för 321 yards med tillhörande tre touchdowns. Det är en riktigt vass inledning. Han ser enastående ut. Nu börjar dessvärre spelbolagen se Kamaras storhet på olika sätt; dvs mark och i luft, vilket gör att oddsen på honom som exv. touchdowngörare börjar bli extremt låga.

Chargers då? 1-3 återspeglar egentligen inte vad Chargers har levererat hittills. Det har varit små marginaler, men det är glädjande att att deras rookie-QB fått chansen som starter. Herbert har gjort det riktigt bra och känns stabil. Till dags dator har han kastat för 931 yards med fem touchdowns och har en passer rating på 102. Vem kastar han till? Jo, WR Keenan Allen som leder hela AFC med totalt 32 mottagningar för 327 yards. Han är riktigt bra, men frågan är om detta räcker? Vi vet att Chargers defense i grund och botten är deras motor och de behöver verkligen leverera idag för att kunna vara med i matchen.

Jag kommer spela att Saints Alvin Kamara gör minst 2 TDs i matchen till oddset 2,50 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Lika starka i offensiven, lika svaga i defensiven är Saints vardag i årets NFL och här måste Payton få ordning på sin defensiv.

2. All-time stats mellan lagen berättar att Chargers leder med 7-5, MEN notera att Saints vunnit de tre senaste matcherna lagen emellan.

3. Linan i Vegas har Saints som favorit -7,5 och det kan vara riktigt, men samtidigt är det ett högt handicap i vad jag tror blir en tajt match. Chargers är inte dåliga på något sätt.

4. Saints run defense måste steppa upp en nivå till för att ro hem den här outingen. Saints Jenkins har varit rakbladsvass med 27 tacklingar från sin safetyposition. De har sett helt OK vad gäller att försvara marken och här kommer Chargers få det tufft. När nu RB Ekeler är borta kommer Chargers springspel att tappa en hel del. Notera det.

5. Chargers är nr 27 i hela ligan vad gäller storing offense. De snittar 20,8 poäng per match emedan Saints är nr 5 i hela ligan vad gäller scoring offense med 30,8 poäng per match.

Summa summarum; Saints borde vinna den här matchen, men jag gillar som sagt inte höga handicap på matcher. Det som dock tilltalar mig idag är att Saints RB Kamara kan få göra minst ett par touchdowns. Han är explosiv i red zone och är ett säkert kort för QB Brees att tillgå när det skall göras poäng. Jag väljer därför att spela Kamara att göra minst två TDs i matchen till oddset 2,50 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip