Först en kort återkoppling till gårdagens fyra speltips, där tre av fyra spel satt som en smäck. Enda missen var Patriots -4 och det är bara att gratulera Titans till RB Henry som skapade den här skrällen. Jag hoppas ni följde dragen, då det var sköna odds på speltipsen...

Nu till söndagens första match i NFC. Saints (13-3) mot Vikings (10-6) är kvällens första outing mellan lagen i NFC och wild card-rundan. Jag har blivit alltmer imponerad över hur kompletta Saints är på samtliga nyckelpositioner och håller dem som nr 1 i NFC, trots att bl a 49ers har sett starka ut i år och att Packers alltid är att räkna med i ett slutspel. En av ligans bästa QB i Brees, en av ligans bästa WRs i Michael Thomas, en av ligans bästa RBs i Alvin Kamara och ett defense som har sett komplett ut på slutet med en secondary som verkligen har spelat lights out den senaste tiden.

Jag är övertygad om att Saints vinner den här matchen och de är klara favoriter. Linan i Vegas ligger på -7,5, men som ni vet gillar jag inte att spela på så högt handicap i ett slutspel. Jag väljer att spela över 47,5 gjorda poäng i matchen till oddset 1,72 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

Värt att notera:

1. En av ligans absolut bästa wide receivers, Michael Thomas i Saints innehar rekordet gällande mottagna yards (105,8) per game. Thomas kommer gå till historien som en av de allra bästa WRs genom tiderna. I år ledde Thomas hela NFL i mottagningar (149) och mottagna yards (1 725). Han plockade in hela 9 TDs till detta. Han är QB Brees skyddsfilt och i red zone finns det nästan bara tre spelare som får bollen; WR Thomas, RB Kamara och Taysom Hill (spelar alla typer av positioner). Jag kommer återkomma i ett nytt inlägg gällande en av de här att göra en touchdown i afton till ett spelvärt odds.

2. Saints har snittat +34 poäng i fyra raka matcher och i sex av de senaste sju matcherna.

3. QB Drew Brees leder all-time stats vad gäller antal touchdowns och en av de orsakerna de senaste åren är att Saints offensiva lina har gett honom all tid i världen i sin passing pocket. Motståndarna har bara varit satt under press i 19% av sina dropbacks. Näst minst i hela NFL. Vikings måste försöka komma in i Brees sfär här. Om inte; Brees får operera som vanligt och då är han på tok för bra för Vikings secondary och kommer nåla in passen till sin "blindtarm"; Michael Thomas. Brees leder också NFL med en completion percentage på höga 74,8%. Addera därtill Brees touchdowns vs interceptions som visar 17/3 med en passer rating om 119,7.

4. Vikings blev synade senast, utan deras springspel, då RB Cook var skadad. Packers käkade upp dem och det är bara att inse att Vikings QB Cousins måste steppa upp i de stora matcherna om han skall få sitt erkännande. Cousins är 7-16 i primetime och i slutspel. Det håller inte. Cousins har kastat minst en interception i tre av hans senaste fyra matcher och återigen; det håller inte. Cousins har heller aldrig vunnit en playoff-match.

5. Om Vikings skall vara med i den här matchen, då måste RB Cook få bollen ofta och länge (som Henry i Titans). Vikings secondary måste också överträffa sig själv. Cook har 118,1 scrimmage yards per game med 5,5 yards per touch med 13 TD. Notera också att Saints bara tillåtit 91 rushing yards per game i år.

6. Saints på hemmaplan är ofta lika med Saints vinst. De är 21-6 på hemmaplan sedan 2017 och har vunnit tre raka wild card-matcher på raken sedan 2012. QB Brees snittar 332,8 passing yards per game på hemmaplan kontra 196,4 yards på bortaplan. Stekhet i Superdome helt enkelt.

7. Saints RB Kamara har varit skadefri den senaste tiden och det syns också på hans resultat. Över den senaste två veckorna har Kamara fått ihop 167 yards med fyra touchdowns. Han äntrar denna match i absolut toppform.

Jag är helt övertygad om att Saints vinner och det är två quarterbacks som i nuläget spelar på två olika nivåer. Brees är i en rakbladsvass form och vågar "allt" på planen. Vikings Cousins känns ängslig och konservativ i sitt spel. Det är ingen som tvivlar på att Cousins "kan", men hans facit i primetime är bedrövlig. ALLT talar för Saints-vinst. Oddsen visar också detta. Frågan är bara vilket spelvärde vi bör plocka. Jag väljer att spela över 47,5 gjorda poäng i matchen till oddset 1,72 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip