Seahawks är ett av de lag som jag känner är extra intressanta i år. Spännande värvningar under försäsongen och efter training camp som fd. nr 1 i NFL-draften Jadeveon Clowney och fd Lions pass rusher Ziggy Ansah. Bengals är i en mindre rebuild som det känns plus att deras äss - A.J. Green är skadad. Det skall dock bli kul att se om nya coachen Zach Taylor har landat rätt med sitt lag. Seahawks hade ligans top run offense under 2018 med 160 yards per game. Bengals däremot hade ligans 29-rankade run defense och släppte 137 yards per game. Detta är en key factor till Seahawks fördel. Seahawsk defense ser starkare ut än på länge, samtidigt som vi knappt vet hur Bengals offensiv och defensiv kommer se ut. Om vi tittar på hela Seahawks struktur är deras "fundament" bättre än på många år och med QB-ässet Russell Wilson kanske bättre än någonsin skall laget vara en konkret playoff-contender...

Jag är helt övertygad om att Seahawks vinner den här matchen relativt enkelt. Jag spelar -7,5 hos Unibet eller LeoVegas till oddset 1,71.

Värt att notera:

1. Seahawks är 5-0 i sina fem senaste hemmamatcher.

2. Bengals är 1-7 i sina åtta senaste matcher totalt sett.

3. Sedan HC Carroll tog över Seahawks 2010 är laget 9-0 i sina "home openers". Starka papper!

4. Bengals RB1 Joe Mixon var bäst från AFC under 2018 med 1 168 yards och ett snitt på 4,9 yards per touch. Blir intressant att se om han orkar ta sig igenom Seahawks mur av grymma spelare i defensiven.

5. Seattles QB Wilson var absolut helgrym under 2018 med nya rekord i karriären; 35 TD-pass och en passer rating om 110,9. Det känns som Wilson har lyft sig till en ny nivå och skall vara topp 5-QB i år.

Det är alltid tufft att vinna med minst en TD och extrapoäng, MEN det är klasskillnads på dessa lag idag. Jag tror på toppchans för Seahawks att vinna den här matchen relativt enkelt. Jag spelar -7,5 hos Unibet eller LeoVegas till oddset 1,71.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip