Seahawks vs Patriots i "Sunday Night Football". QB Wilson vs. QB Newton? Nja. Det är mer QB Wilson vs Patriots defense. Det är där dagens matchup ligger. Seahawks Russell Wilson dominerade sin första match för säsongen från första sekund. Seahawks körde över dugliga Falcons och Wilson var utropstecknet i den fajten. Han svarade för +300 yards framåt och hela fyra touchdowns till det. Otroligt imponerande!

HC Carroll har mer och mer sneglat till sin QB och dennes passningspel för att göra poäng framåt och det har verkligen fungerat. Idag möter man Patriots, vars secondary är kanske ligans bästa. Detta till trots är jag övertygad om att Seahawks vinner den här matchen med en blandad kompott av springspel och passningspel.

Linan i Vegas ligger på -4 Seahawks. Jag är helt enig, men spelar Seahawks -3 till oddset 1,75 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Värt att notera:

1. Seahawks har vunnit de senaste två årens fajter lagen emellan.

2. Patriots QB Newton gjorde en bra start för sitt nya lag. Det han tillförde är det kluriga i om det blir spring eller pass, eftersom Newton är grym på bägge delar. Han sprang för 75 yards av de totalt 217 yards som Patriots producerade framåt. Han sprang vid hela 15 tillfällen. Det kommer inte kunna ske mot ett defense som Seahawks. När du sedan kolla på hur många pass han testade visade dessa vara 19 st. Det måste vara ett slags bottenrekord för Patriots passningspel. Det kommer dock kräva mer av Newton och Patriots offensiv mot Seahawks Cover 3 defense. Patriots kommer självfallet springa mycket, men de kommer vara tvungna att kasta mer också för att få en mer versatil offensiv. QB Newton hade extremt svårt mot Seahawks när han spelade för Panthers oxå. Vi snackar 2-6 över åtta möten.

3. QB Russell Wilson. Lovorden haglade in efter premiären och det med rätta. 9 pass och 9 mottagningar genererade 86 yards framåt och två touchdowns i första quartern. Snacka om effektiv! Han stannade på 25 av 31 pass och hela fyra touchdowns via totalt 322 yards. Det var delat rekord för NFL och completion percentage, där en QB passat för +35 försök. Wilson blev också NFCs offensiva spelare för veckan som gick. Välförtjänt. Även GOAT Belichick (Patriots) tog till orda och tokgillade QB Wilson. "I don't really see anybody better than this player...". Stora ord.

4. Seahawks känns kompletta framåt. WR Lockett och WR Metcalf svarade för en imponerande insats. Lockett 8/8 för 92 yards och Metcalf 4/8 för 95 yards och en TD. I afton möter de kanske ligans bästa cornerbacks i forma av Gilmore och Jackson. Det skall bli enormt spännande att se hur detta kommer gå.

5. Seahawks plockade in Jets superstar Jamal Adams (han ville uppenbart bort) och Jets fick väldans mycket för honom. I backspegeln kommer detta bli bra för båda lag. I debuten för Seahawks svarade Adams för hela 12 tacklingar, en sack, två QB-hits och fyra helpress mot QB. Enorm stats. Han var också suverän i andra rollen som försvarare i sin secondary, då han tillät en mottagning av två försök för 0 yards. En superstar.

6. Lite kul att se Patriots WR N'Keal Harry. QB Newton lät sin WR få chansen ofta med sex pass för 39 yards och en fumble vid mållinjen. Räkna kallt med att Harry kommer få lite bollar även i afton.

7. Patriots kommer springa mycket även i afton. Det är deras chans. De har alltid en chans att vinna matcher, då deras defense är så ruggigt starkt.

Jag är som sagt säker på att Seahawks med sin offensiv kommer göra livet surt för Patriots. De har för många vapen för att inte lyckas och även om Pats har ett sjukt vasst försvar kommer trycket bli för stort. Jag har inte pratat om Seahawks RB-duo Carson och Hyde. Den är stark. Seahawks har som sagt för många outs som Patriots inte kommer kunna hantera över totalt fyra quarters. Jag spelar Seahawks -3 till oddset 1,75 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip