Steelers (4-3) vs Bears (3-5). Monday Night Football. Notera direkt att rookie-QBs som gästar Heinz Field är 1-17 sedan 2004. 1 vinst på totalt 18 outings. Det säger en hel del om aftonens match. Bears QB Fields lär få det hett om öronen idag. Steelers är nr 7 i NFL vad gäller sacks per passförsök. Notera det.

Steelers var riktigt bra mot Browns vid vinsten senast. Jag gillade framförallt det jag såg av QB Roethlisberger. Han kastade för 266 yards och hade en completion percentage på 64%. Det är också extra kul att se rookie-RB Harris som verkligen har släppt på handbromsen. Han har snittat +90 yards i fyra raka matcher och är verkligen på tå för dagen. Det gör också att QB Roethlisbergs jobb blir en aning enklare. Bears å sin sida har förlorat tre raka matcher och ser sådär ut för dagen.

Jag är övertygad om att Steelers kommer gå segrande ur den här bataljen. Jag spelar Steelers -5,5 till oddset 1,70 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Bears rookie-QB Fields börjar sakta, men säkert bli stadigt bättre, utan att för den skull vara riktigt bra. Han är skönt mobil och sprang för +100 yards mot 49ers. När det gällde passen mot 49ers satte han 19 av 27 för 175 yards. MEN idag möter han ett tufft defense som är i toppform.

2. Bears har så mycket att bevisa. Visst; det är många skador, men jag tycker inte att Nagy får ut det mesta och bästa av sin trupp. Han lär vara borta i år om inte slutspel nås. Det syns att de saknar ledaren på sitt defense; Khalil Mack.

3. Steelers statistik gällande Monday Night Football är enorm. De har nämligen vunnit sina 19 senaste matcher just denna afton.

4. Steelers offensiva lina har stått stoiskt på slutet och gett QB Big Ben mer tid i sin passningsficka och då har även resultaten kommit - tre raka segrar. Med tanke på att Bears saknar flera framstående i sin pass rush, ja; då kommer Big Ben få mer tid även i den här outingen. En klar fördel för Steelers.

5. Det jag gillar med Steelers är att de har under de senaste åren "förvandlat" sin "äldre" trupp till en trupp med stort djup och unga spelare. Det är nästan bara QB Roethlisberger som är kvar av den gamla stammen. Han behövs också.

6. Steelers pass rush har varit exemplarisk över den senaste tiden. Watt är tillbaka och han tar inga fångar. Han har 8,5 sacks till dags dato och är delad nr 2 i NFL med den statsen. Jag är övertygad om att Bears QB Fields får en jobbig kväll.

Steelers möter Bears i ett perfekt läge. De är i toppform. Deras offensiva lina på tå, samt har numera ett väl fungerande springspel. Jag spelar Steelers -5,5 till oddset 1,70 hos Pinnacle . För er som gillar sidospel; lira RB Harris att göra minst en TD.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip