Texans (10-6) vs Bills (10-6) är första matchen ut i slutspelet och det är wild card-rundan. Den här outingen är väldigt svårbedömd utifrån vilket lag som går vidare, men det självklara spelet är underspelet. Bills defense är särdeles starkt i år emedan Texans offense är bra, utan att vara bäst. Texans har en del skador på anfallet, men får tillbaka den levande legenden J.J.Watt på defense. Klar förstärkning och då framförallt för energin på planen. Watt är en exemplarisk ledare.

Två orutinerade QBs i slutspel. Bills Allen gör sitt första slutspel emedan Texans Watson har fått smaka lite på den känslan. Kontentan är dock att båda är gröna, men otroligt lovande och har fått ihop sina lag bra i år.

För mig är analysen följande och den följer ett klassiskt uttryck från NFL: "..take the better-coached team with the better defense...". Den har jag följt i alla år och den har skapat mer kronor in än pengar i sjön.

Jag kommer gå på underspelet och gör det med vetskapen om att Bills "bara" gjort max 17 poäng framåt i sina fyra senaste matcher. Deras snitt per match är 19,6 poäng över hela säsongen med 330 yards i snitt per match. Med den sista statsen är Bills sämst bland alla lag i slutspelet.

När du sedan vänder på pucken och kollar vad Bills defense gjort förstår du varför underspelet är det bästa i afton. Bills har NFLs näst bästa defense. De har bara gett upp i snitt 14,8 poäng och 298 yards per match. De har också 44 sacks, 16 framtvingade fumbles på motståndarna och 14 interceptions. Deras secondary är briljant (Watson får passa sig i afton) med CB White som ässet. Bills kommer med garanti att matcha White mot Texans Hopkins. En grym match i matchen!

Jag spelar under 46 gjorda poäng i matchen till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

Värt att notera:

1. Texans har vunnit 5 av de 9 senaste matcherna lagen emellan.

2. Bills har spelat bra i år. 10-6 under grundsäsongen bekräfta det. Deras "bread and butter" har varit springspelet från RBs Singletary och Gore. Bills blev nr 8 totalt i NFL i rushing yards. Starka papper!

3. Bills chans i matchen kommer till slut att landa på QB Allen och dennes tilltro på sig själv och sin starka arm. Han måste våga kasta de långa passen mot Texans secondary. Det är A och O i den här outingen.

4. Texans ser också bra ut, men deras skadebekymmer har inte riktigt försvunnit, vilket har gjort deras defense "poröst" och då särskilt mot springspelet (inte bra mot Bills som är grymma på marken). De har även flera skador bl a på den offensiva linan, där WR2 Fuller är borta. Det är en jobspost även om WR1 är DeAndre Hopkins och kanske topp 3 WR i hela NFL. Älskar den karln. Otroligt svår att stoppa.

5. För Texans Hopkins gäller det att skaka av sig sina tidigare slutspelsframträdanden som varit "so-so". Han har varit med i fyra matcher och har dessvärre tagit emot färre än 70 yards och 7 mottagningar på FYRA försök. Det rimmar illa och han måste steppa upp i afton. Han kommer som sagt att matchas mot en av ligans hetaste CB i form av Tre'Davious White. Det är inte för inte som White kallas för topp 3 cornerback i ligan. I år har han fått +60 pass emot sig och till dags dato har han inte tillåtit en endaste touchdown. Notera det.

6. När Bills vunnit sina matcher har QB Allen haft en completion percentage på 65% med 15 touchdowns och bara 6 interceptions. Han har då snittat 7,4 yards per pass. Notera att QB Allen kommer lita på sina RBs och låta dem springa ofta och mycket. MEN om Bills vill vinna den här matchen MÅSTE Allen våga kasta längre pass mot bl a Brown.

7. Den sista statsen är viktig att berätta. Bills har inte besegrat Texans i Houston sedan 2006. Vi pratar alltså om 14 år...

Jag kommer lägga ytterligare ett spel med kommentar idag gällande den här matchen, eftersom det är slutspel, men kvällens bästa spel är U46 poäng gjorda till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip