Fint spel förra helgen då dubbeln med Spann och Blachowicz satt till dryga 7.5x. För dom som hade lite mer is i magen jämfört med mig klättrade oddset upp mot 9x innan matcherna var igång. Helt makalöst egentligen. Spann-matchen gick väl ungefär som förutspått, även om jag drog nåt okvädningsord när Superman vägrade separera och hålla sig på distans. Cutelaba gick dock i vanlig ordning fram som en tjur mot rött skynke och fastnade i en giljotin. Blachowicz vann sen efter att Rakic skadat sig, men tror det kom som en konsekvens av ett vänsterben som såg helt förstört ut redan i andra ronden. Jag tycker lätta tungvikten ändå är den mest öppna divisionen just nu och det kommer bli mycket spännande att se svenske Alexander Gustafsson göra comeback i viktklassen där han hör hemma. Man ska komma ihåg att han slagit både Blachowicz och Teixeira, även om det nu var några år sen.

Till helgen är det en riktig utfyllnadsgala med rätt torra matcher på förhand. Spelmässigt har jag dock hittat en riktig stänkare i Eryk Anders mot Jun Yong Park till 2.69 på Pinnacle .

Anders är en gammal NFL-spelare som sadlade om för några år sedan och med den bakgrunden kommer oftast en remarkabel explosivitet. Det är helt enkelt bra löd i allt som skickas. Detta lär inte bli mindre av att matchen går i mellanvikt som väl är mest lämplig för amerikanen, men han har även testat så pass tuff miljö som Thiago Santos på bortaplan i lätt tungvikt. Den matchen togs med kort varsel och han blev uppäten av Marreta i sin prime, men det bygger också en viss hårdhet att ha upplevt. Anders kommer utöver styrka och explosivitet även ha räckvidden på sin sida och jag har därmed oerhört svårt att se honom lägga denna match.

För motståndet står alltså Jun Yong Park som hittills blandat en del i UFC och definitivt inte mött fighters av samma kaliber som Anders. Bakgrunden till oddssättningen är sannolikt att han slog rekord i antalet signifikanta träffar mot Walesaren John Phillips under hösten 2020. Jag tycker inte att detta ska övervärderas då väl Phillips antagligen borde satsa på någon annan organisation eller kanske ännu hellre byta bana helt. Khamzat hann ju också besegra honom med lätthet där i samma tidsperiod. Sydkoreanen Park kommer från en ko-förlust mot Rodrigues och det är nog ganska talande för nivån. Alla Man Utd-supportrar minns naturligtvis kombinationen av efternamnet och sydkoreanska nationaliteten med glädje, men tror likheterna slutar där och att det blir torsk till helgen.

Sammanfattningsvis en match Anders borde ha fördel på de flesta sätt och ett helt skevt odds som bara måste utnyttjas. Jag spelar och drar till ordentligt med förhoppningen om att styrka, explosivitet och räckvidd fäller avgörandet. En annan match som är intressant är Pereira som vinnare mot Ponzinibbio och hoppas de oddsen jämnas ut helt fram mot matchstart.

This is the stats tab
This is the post tip