Det är dags för årets största och mest prestigefyllda galoppmeeting i Storbritannien. The Cheltenham Festival som det kallas äger rum 12-15 mars och det största loppet som heter Gold Cup rids på fredag.

Jag börjar med dag 1 och tisdagen där jag tycker mig ha hittat en mycket stark favorit i dagens största lopp Champion Hurdle. Loppet rids som lopp 4 kl 16.30 svensk tid.

Jag tycker väldigt mycket talar för favoriten och det sjuåriga stoet i Apple’s Jade i det här loppet. Apple’s Jade är en otrolig häst som redan vunnit tio Grade 1-segrar och hon har haft en fantastisk säsong så formen verkar vara på topp. Hon har bl a vunnit Irish Champion Hurdle den här säsongen.

Tränaren Gordon Elliot firade stora framgångar under Cheltenham förra året så han vet verkligen hur man ställer hästarna i ordning till det här meetinget. Han är bäst när det gäller! Jockeyn Jack Kennedy uttalade sig häromdagen att han absolut inte vill byta häst med någon och han verkar väldigt optimistisk.

Kennedy sa även att det troliga banunderlaget ”soft ground” gynnar hans häst kraftigt och att allt ser bra ut inför loppet. En annan sak som gynnar Apple’s Jade är att stona bär mindre vikt än hingstarna. 7 pounds mindre.

Apple’s Jade är en frontrunner och på förhand talar väldigt mycket för att hon leder det här loppet hela vägen. Jag spelar på det!

Speltips: Apple’s Jade att vinna – odds 3.00 bet365

Som jag ser det finns det två motbud. Buveur D’Air jagar tredje raka segern i det här loppet. Jag tycker dock inte motståndet har varit lika skarpt i de två tidigare segrarna och han har inte visat samma form den här säsongen. Farlig att räkna bort helt men då han även bär mer vikt än min vinnare väljer jag bort honom.

Laurina är ett annat fantastiskt sto som har bra förutsättningar här men normalt sett ändå är snäppet under Apple’s Jades nivå.

bet365 livestreamar alla lopp från Cheltenham Festival.

This is the stats tab
This is the post tip