Efter ett sällsynt långt uppehåll är det nu äntligen dags för UFC igen. Något ljum gala på förhand men även en sådan dryck kan smaka efter att ha varit på torken lång tid. Först några sammanfattande ord om föregående år som blev väldigt lyckat i totalen, detta såväl för UFC-spelen som för galornas kvalitet. Vad gäller spelen så blev procentuella hitraten naturligt något sämre i takt med fler skrivna rekar, men ROI:n var fortsatt väldigt solid hela året tack vare oddsens storlek. Bäst minns jag Poirier till slutliga 4.70 mot Conor, Rountree på KO till 3.90, Alvarez till 3.15 samt – bara för att han är sån personlig favorit – Oliveira till 2.27. Största misslyckandet får vara den regelrätta missbedömningen av Cirkunov som bara var helt iskall.

Jag anser mig fortfarande vara nybörjare på att skriva rekar så kom gärna med förslag på allt som kan bli bättre i kommentarsfältet.

Nu till helgens gala där jag tycker de flesta odds ser korrekta ut. Det lockar dock att spela Jennifer Maia som vinnare mot Katlyn Chookagian till höga 2.58 på Pinnacle . Min förutspådda segrare kommer från en imponerande vinst mot en normalt så stark motståndare som Eye (som för övrigt besegrat Chookagian tidigare) och har senaste åren bara mött divisionens toppskikt. Hon är en stark brottare med svart bälte i BJJ och är normalt överlägsen helgens motstånd om matchen hamnar på marken.

Chookagian i sin tur är en ganska spenslig fighter med förkrossande räckvidd och tämligen ofarlig kraft. Hon vinner i regel sina matcher genom att ligga på lång distans och plocka poäng, men har å andra sidan lätt blivit dominerad så fort någon lyckas komma nära och utnyttja hennes ozonhålsstora lucka i försvaret på marken.

Nedsidan som finns i spelet är att dessa mötts tidigare och att Chookagian då drog längsta stråt. Det var dock på intet sätt någon överkörning och jag tror Maia dels har högre kapacitet totalt och dels kommer vara bättre denna gång då det var strul med vikten i förra mötet. Att få så mycket som 2.58 i en på förhand jämn match är en gåva så jag startar året med detta spel och mår mycket gott. Lycka till vid rygg.

TV: Helgens bästa tips på Rekatochklart!




This is the stats tab
This is the post tip