Ingen lycka för Tim Elliott förra helgen och det var väl lite som att senaste veckornas motvind återupprepades. Ingen av de inblandade imponerade desto mer men min vinnare presterade sämre än förväntat. Det är bara sadla om och komma ihåg att spelen som väljs snittar gott över 2x så då finns också utrymme för sämre perioder.

UFC fortsätter kasta lite smulor åt oss entusiaster inför galor som ser otroligt spännande ut sista kvartalet 2021. Nu till helgen är det inte så att man på förhand slår några saltomortaler av glädje men sen en magisk vintermåndagsmatch i sunderland på 90-talet vet jag också värdet av att ge allt en chans.

Jag spelar i helgens co main event på Carlos Felipe mot Andrej Arlovski. Standard som vinnare till 1.900 på Pinnacle , men sannolikt även med lite topping på avslut. Redan nu finns under 2.5 ronder till riktigt intressant värde.

Bakgrunden till att det bedöms vara osannolikt med avslut är att båda gått till domslut väldigt ofta senaste matcherna. Det är dock tungvikt och Arlovskis haka måste någon gång ta slut. Har beskrivit det tidigare som att fighters stryktålighet inte fylls fullt ut och vitryssens legendstatus är väl lika oomstritt som välförtjänt. Det är många krig som ligger på hans reportoar.

Han har också sett fortsatt bra ut i sitt stående och är inte på något sätt ofarlig. Det är dock som att edgen suddas ut i kanterna överallt och när det väl blir ordentligt motstånd så ser gammelbenen ganska stappliga ut. Detta tycker jag att Felipe bör kunna profitera på.

Brassen har mött och besegrat ett par riktigt hårdslående snubbar i De Castro och Tafa, men kanske inte imponerat sådär storligen. Jag tycker dock att han sett solid ut och att Arlovski rimligen ändå är en mindre ko-farlig motståndare, vilket borgar för mer samba-attack. Felipe är betydligt yngre, samlat ihop tre raka segrar och borde rimligen vara aktuell för mer inkomstbringande uppgifter med ett stort namn i listan. Arlovski är just ett sådant. Jag hoppas att Felipe clinchar bort lite explosivitet och får ner vitryssen på canvasen. Då ligger vägen mot seger och avslut öppen via tung g & p.

Spelar redan nu på vinnare och letar fina odds vad gäller avslut, så får vi se om något bra alternativ uppenbarar sig.

Jag kan också redan nu flagga för att vi kommer få väldigt roliga alternativ kommande månader där det ser ordentligt snedvärderat ut. Väl mött då och lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip